the bastard of istanbul

    esasen aslı biçen kendisini kitabın çevirmeni olarak görmediğini ifade eder. nitekim kitabın iç kapağında, elif şafak'ın, kitabı son olarak gözden geçirdiğine dair bir not vardır. çevirmen-yazar ortak çalışması gibi görünse de, aslı biçen, elif şafak ile hiç karşılaşmadığını, tanımadığını yalnızca bir kez telefonda konuştuğunu belirtmiştir. ilginçtir.
    (25.08.2007 18:25)

mea culpa

    aynı zamanda after forever'ın prison of desire albümünün giriş parçasıdır, ikinci parçaya geçişi pek bir güzeldir.
    (25.08.2007 03:36)

electric blue

    başı, grubun no need to argue albümündeki daffodil lament parçasının sonu ile aynı olan şahane bir "to the faithful departed" parçası. özellikle ikinci bölümdeki flütler çok hoştur, pek manidar gelir.
    (25.08.2007 03:24)

iş bankası yayla şubesi

    bulunduğu sokakta karşı kaldırıma taşınmış olan banka şubesi. 2 ay öncesine kadar * netmatik sisteminin belini bir türlü doğrultamayan şubedir aynı zamanda. bölgede hayat kurtarır yine de.
    (25.08.2007 02:43)

dimmu borgir

    fear and wonder parçalarıyla insanın tüylerini diken diken eden grup. sıkı bir soundtrack parçası olabilecek bir havadadır bu şarkıları.* dinlerken bir durup düşünürsünüz, bir yerlere gidersiniz* bir şeyler olur ama ne olduğunu anlamazsınız ve parça sona erer. çok güzeldir.
    (25.08.2007 02:28)

kabin

    bir de çeviri kabini vardır. diğer kabinler gibi o da küçüktür öyle ki içine sadece kulaklık, mikrofon ve çevirmen sığmakta* olup ek olarak tercüme edilsin deyü kulaklarda konuşmacının sesi de yankılanmaktadır. yalıtılmış adrenalin kutusu diyenler de mevcuttur.
    (24.08.2007 23:11)

narrator

    planet earth belgeselinin anlatıcısını* çok çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim. ayrıca levent dönmez'in, belgeselin türkçesini de çok iyi yorumlamış olduğu kanısındayım.*
    (24.08.2007 21:40)

sherlock holmes

    sherlock holmes öykülerinde, doktor watson'ın, holmes'u ve kendini tanımlayan cümleleri her defasında yüzümde bir gülümsemeye sebebiyet vermiştir.



    --- alıntı ---

    "dostum bay sherlock holmes'un eşsiz zekâsının bazı yönlerini gözler önüne sermeyi amaçladığım ve birbirleriyle ilgisi olmayan maceralarının kâğıda dökülmüş hallerini karıştırdığım anlarda, her açıdan amacıma uygun olan örnekleri seçmekte ne kadar zorlandığımı fark ederek şaşırıyorum."

    ---

    "sherlock holmes, sırf antrenman yapmış olmak için antrenman yapacak bir adam değildi. herhalde onun gibi kas gücüne sahip çok az adam vardır ve kilosunda gördüğüm en iyi boksörlerden biriydi; ama hiçbir zaman amaçsız egzersizlere iyi gözle bakmamış ve işi dışında hareketlerden hep kaçınmıştır."

    --- alıntı ---

    (24.08.2007 21:25)

sir arthur conan doyle

    sherlock holmes ve arkadaşı doktor watson'ın maceralarını anlatan öykülerin iskoç yazarı. kendisi de aslen tıp fakültesi mezunudur.
    (24.08.2007 21:12)

sinbad

    bir zamanlar kanal d'de gösterilen dizi. zeyna, herkül ve robin hood'la birlikte seyredilirdi.* başrolünde zen gesner oynuyordu. maeve rolündeki hatun kişi*diziden gittikten sonra yerine bryn* adlı karakter gelmişti sonraki sezonda. diğer karakterler de sinbad'ın abisi doubar, bilim adamı takılan firouz ve sessiz kahraman rongar idi. bir de maeve'in kuşu dermott vardı. sahibinin yokluğunda da başrolde olmayı başarmış bir atmacaydı.**
    (24.08.2007 15:02)

the adventure series

    ahan da bugünkü "ben"i oluşturan en büyük etmenlerden biri. tekrar tekrar okuduğumu bilirim, okumakla kalmaz yaşamak isterdim. serüven vadisinde kaldıkları mağarayı evim gibi düşlerdim hep. keşke ben de kalsam derdim, pek bir imrenirdim. serüven denizi ornitolog kelimesini öğrendiğim kitaptı.* serüven şatosuyla fotoğraf maceram başlamıştı. hey gidi günler hey güzel çocuk kitaplarıydı bunlar. şimdi pek piyasada yoklar üzülüyorum aslen. her çocuk okumalı!*
    (24.08.2007 14:41)

erciyes

    İki yazdır tepesinde kar olmaması dolayısıyla "erciyesin karı erisin borcumu öderim" diyenlerin akıbetlerinin cadde ve sokaklarda tartışılmaya başlandığı kayseri ili sembolü.
    ancak tepesinde kar olsun olmasın her daim heybetli duran bir dağdır. hele ki kışın, konik tepeleriyle birlikte verdiği pozlar tam seyirliktir. saatlerce bıkmadan oturup izleyebilirsiniz.** ayrıca, tekir yaylasının aydınlatılmamış kısımları, yaz zamanı gökyüzü gözlemi yapılabilecek güzel mekanlardan biridir. Öyle ki çadırınızı, matınızı, uyku tulumunuzu alıyorsunuz bir daha da şehre inmek istemiyorsunuz.*
    (24.08.2007 12:11)

anime

    hayao miyazaki imzalı olanları seyretmeye doyum olmaz.
    (24.08.2007 01:17)

keçeli kalem

    renkleri birbirine karışmadığı için resim yapmayı hiç sevemediğim kalem türü. ama güzel not alınıyor.
    (24.08.2007 01:12)

mars dolunayı

    4 yıl kadar önce de aynı şekilde çıkan yalan haberin bu yılki yansıması. mesafesi haberi yayan kişi tarafından yanlış algılanmış olup tübitak'ın forward maillere ve haberlere istinaden vakt-i zamanında fesupanallah diyerek gerekli açıklamaları yaptığı dünya mars yakınlaşmasıdır olay. herkes, ortada ay kadar büyük bir cisim olmadığı fark etmiştir herhalde. *
    (24.08.2007 00:59)

sayfa: 1...-582-583-584-585-586-587

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.