rıdvan dilmen

    bir trabzonspor-fb maci sirasinda yesic tarafindan tirpanlanmis, sakatlandiktan sonraki cerrahi uygulamalar ve veya yanlis fizik tedavi sureci neticesinde bir daha dizi kendine gelememistir. yazik olmustur. surati kivrakligi oyun zekasi efsanedir. turkiye futbol tarihine damgasini vurmus bir futbolcudur. kisa sureli teknik direktorluk kariyeri sahsimca yanlis zamanda yanlis yerde olmasindan dolayi son bulmustur. Su an icin futbol yorumcusu ve yazari olarak gorev yapmaktadir.
    (25.08.2006 17:16)

genelev

    daha eski tabirle umumhane de denir. burada calisan "kader kurbanlari"nin tehditle, ilacla * filan calistigi soylenir. aksi takdirde hicbir akil sahibi hatun kisinin kabullenecegi bir istigal olarak tahayyul edilemez.
    (25.08.2006 16:59)

türkiye cumhuriyeti devlet demiryolları

    arap alfabesi zamanlarindan kalma bir soylem olarak tcdd kisaltmasini "tecedaldal" olarak soyleyenlere rastlanilir
    (25.08.2006 16:17)

candan erçetin

    muzik bilgisi kuvvetli sansasyonu olmayan efendi bir insan ve iyi bir hanendedir. surat ve cene yapisi enteresan bir sekilde abd`de yayin yapan nbc televizyonunda gece yarisi sohbet programi olan conan o`brien`a benzer: http://www.nbc.com/late_night_with_conan_o'brien/index.shtml.
    (25.08.2006 16:12)

kürtaj

    ana rahmine dusmus ve hayata gelis surecine bilfiil baslamis insan yavrusunun hayatina, disaridan cerrahi mudahale ile son vermektir. bazi durumlarda yapilmasi makul karsilanabilir soyleki: insan kiligina girmis asagilik bir yaratigin saldiri eylemi neticesinde * ortaya cikan bir zorunluluksa, uygulanmasi gereken cerrahi bir operasyon seklinde kategorize edilebilir. zavalli hatun kisiyi bu durumlara dusuren alcagin da bulunup sebep oldugu organlarina genis capli amputasyon uygulanmalidir. amputasyondan hemen sonra taze taze, yaratik sehir coplugune cukur kazip kafa ustu ve tercihen canli canli gomulup ustune de beton dokulmelidir.
    (25.08.2006 16:06)

kürtaj

    tibbi bir gereklilik yokken, mesru bir aktivite akabinde cereyan etmisse * * * * birtakim dunyevi kaygilarla veya gayri mesru bir aktivite ile vuku bulmus ise bir hatayi cok daha buyuk baska bir hata ile telafi etmek seklinde tarif edilebilecek -cogu ilahi dinlerce yasaklanmis- ana rahmine dusmus insan evladinin canini alma eylemidir.
    (25.08.2006 00:30)

erman toroğlu

    ozellikle futbol kokenli oyunu okuma/degerlendirme ve hakem hatalari ile ilgili tespitleri fevkalade yerinde olan karizmatik eski hakem, futbol yorumcusu ve yazaridir. soylemek istediklerini daha anlasilir kilmak icin hayattan ornekler kullandiginda zaman zaman basina dert acar, tepki ceker. karizma yapayim havami atayim hesabi dogru bildigini dusundugu konuyu yakaladigi anda havaya girer, argo bir ornek vermeye yeltenir dolayisiyla cuvallar, daha dogrusu bir cuval inciri berbat eder. demek ki neymis: cok fazla havaya girmek ve gaza gelmek iyi degildir.
    (25.08.2006 00:18)

psikiyatrik hastalık

    teshircilik, asiri titizlik, megalomani, anksiyete gibi disaridan bakinca net olarak tibbi rahatsizlik oldugu gorulemeyen veya kleptomani, sizofreni, paranoya gibi disardan cok net fark edebileceginiz turleri olan kronik bozukluklardir. cesitli derecelerde seyredebilirler. omur boyu psikiyatriste gitmeden idare edilebilir halde de olabilir daha sonra sartlarin ilerlemesini tesvik etmesi durumunda daha siddetli seyretme haline de gelebilir. son tahlilde bu tip izdiraplara gark olan zevatin mutlaka doktora gorunmesi faydalidir.
    (24.08.2006 17:52)

sibel can

    sabik dansoz, elan hanende. sesinin ortalamanin ustunde iyi oldugu otoritelerce ifade ediliyor. yurdumun mafyasiyla zaman zaman irtibati oldugu gibi bir kani da vardir. Ciplak yakalanmayi/poz vermeyi oldum olasi pek sever *
    (24.08.2006 17:35)

mükemmeliyetçilik

    akillara ziyandir, yipraticidir, bunyeye zararlidir. zaman kaybettirir verimli hareket etmeyi engeller. kurtulmak icin olaylara pragmatik yaklasanlarla istisare etmek faydali olabilir. *
    (24.08.2006 08:18)

hıncal uluç

    cok kolay begenen veya begenmeyen megalomanligi uzman akademik psikiyatrist onayli * her konuda fikir sahibi herkesin kendi fikirlerini begenmek zorunlulugunu hisseden gazeteci. eskiden guncel siyasi yazarken spor yazarligina gecis yapmis akabinde sabah gazetesinin kendisine ayirdigi kose marifetiyle her telden calmaya baslamistir
    (24.08.2006 02:49)

fenerbahçe

    turkcell super ligindeki istanbul takimlarindan birisidir. bu takimi desteklemek sigara bagimliligi gibidir. sagliginiz icin kotu oldugunu bilirsiniz ama ne yaparsaniz yapin birakamazsiniz. sizi ozellikle yabanci takimlarla oynanan maclarda hep uzer mutsuz eder.
    (23.08.2006 23:17)

yaşar nuri öztürk

    politikaya atilmadan once ekranlara cogunlukla dini konularla ilgili cikan ve bazi bilinen dini temalarla ilgili alisilmisin disinda modernist, reformist tarzda aciklamalar yapan bazi din alimleri tarafindan islam dini icin hiristiyanlarin protestanlik mezhebindekine benzer uygulamalar pesinde olmakla; gizli amac ve hedefleri olmakla suclanan medyatik sahis. judo sporu ile ilgilenir. dereceleri vardir.
    (23.08.2006 22:32)

zekeriya beyaz

    medyatik olma hevesi hastalik derecesindeki light ilahiyatcilarimizdandir *
    (23.08.2006 22:00)

kinaye

    ince alay anlamina da gelir.
    (23.08.2006 20:57)

sayfa: 1...-48-49-50-51-52

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.