kızlık zarı

    aslında tek amacı yeni doğmuş kız çocuklarını vajinal yoldan gelebilecek olan hastalıklara ve mikroplara karşı korumakla görevli et parçacığı. toplumumuzda ve diğer müslüman ülkelerde bu et parçacığı namusun simgesi olmuş, uğruna hala anlam veremediğim bir çok cinayetinde sebebi olmuştur. insanın yapısına göre değişir bu et parçası kimisinde esnek olur, kimisinde önde olur bu böyle uzar gider. ayrıca illa cinsel ilişkiyle zedelenmesi diye bi şart yoktur. bale ve benzeri dansları yapanlarda ani hareketlerde (düşmek,ters hareket yapmak gibi) durumlarda zedelenebilir. son olarak erkeklerin bunu kafaya takmadan önce, ben yapınca aslan oluyorumda karşı cins yapınca niye acayip oluyor*diye düşünmesinde fayda var.
    (26.03.2006 23:31)

viyana kuşatması

    1.sinin sonuçları pek önemli olmayan, ancak 2.sinin sonunda 1699 yılında imzalanan karlofça antlaşmasıyla osmanlı devletinin tarihinde ilk kez toprak kaybetmesiyle önemli olan kuşatmalardır. ilki kanuni sultan süleyman tarafından 1529 yılında yapılmıştır.kanuni'nin amacı bütün avrupa'yı osmanlı himayesi altına alabilmektir ve bu amacın viyana'yı alarak gerçekleşeceğine inanmıştır. yetersiz techizat ve askerin olması ayrıca kışın yaklaşması nedeniyle bu kuşatma yarıda bırakılmıştır. duraklama devrinde 4.mehmed ülkenin gidişatının farkındadır ve bu durumu tersine çevirmenin sadece büyük bir zafer ile gerçekleşeceğine inanması, merzifon'lu kara mustafa paşa'nın devlet içinde önemli bir isim yapma tutkusu da bu fikirle birleşince 2.viyana kuşatması için gerekli hazırlıklar başlamış ve 1683 yılında kuşatma başlamıştır. rivayetlere göre şehir, harap etmemek için ele geçirelemedi densede asıl sebepleri viyana'nın savunmaya müsait olup, iyi şekilde savunulması ve kırım hanı murat giray'ın kara mustafa paşa ile arasındaki anlaşmazlık, haçlı ordularının tuna nehrini geçmesini sağlamıştır.2 ay süren kuşatma sonunda osmanlı, kuzey ve güney de iki ordu arasında kalmış ve bozguna uğratılmıştır. bu bozgun sonucunda avrupa kutsal ittifakı oluşturmuş (avusturya, venedik, malta, lehistan ve rusya) osmanlı devleti batıda bütün cephelerde savaşmak zorunda kalmıştır. osmanlı devleti 2.viyana kuşatmasından sonra ordusunu toparlayamadığı için bütün cephelerde ağır sonuçlar almıştır.2.viyana kuşatmasının dünya tarihinde ki en önemli sonucu avrupa devletlerinin osmanlılar'ın eski gücünü yitirdiğini anlamasını sağlamıştır. osmanlı tarihinde ki en önemli sonuç ise bu karlofça antlaşmasından sonra osmanlı devlet'i gerileme dönemine geçmiştir.
    (26.03.2006 23:30)

white rabbit

    matrix adlı filmde morpheus'un neo'ya takip etmesini söylediği işaret. kadının kolundaki dövmeydi.
    (26.03.2006 23:28)

doğum

    var olmak, dünyaya gelmek. yeryüzündeki her canlının bir kereye mahsus olarak çeşitli şekillerde başından geçirdiği olay.
    (26.03.2006 23:28)

beyazıt öztürk

    son olarak haluk bilginer'le beraber hacivat ve karagözde hacivat'ı oynamış ünlü şovmen.
    (26.03.2006 23:27)

tek

    benzersiz, eşi olmayan, münferit
    (26.03.2006 23:27)

kuzey

    dört ana yönden biridir. dünya üstünde yukarı tarafı gösterir.
    (26.03.2006 23:26)

satanic romance

    konuşkan sıcakkanlı bugün tanışmış olduğum, diyarın kulaklarından biri olmak isteyen cana yakın arkadaş.

    not: kulak olmadı ama benim çok iyi bir arkadaşım oldu.* *
    (26.03.2006 23:26)

aydınlanma çağı

    diğer bir adı reform çağıdır. rönesans sonrası dini kitapların her dile çevrilmesi ve haçlı seferlerinde ki başarısızlıklar halkın kiliseye olan inancını yitirmiştir. kutsal kitapların herkes tarafından okunmaya başlanmasıyla beraber 16 yy. da martin luther tarafından ilk olarak almanya ordan fransa ve bütün avrupa'ya yayılmıştır. bu çağın sonunda kilise mutlak güç olmaktan çıkıp katolik mezhebi eski gücünü ve önemini yitirmiştir. protestanlık ve kalvinizm gibi yeni mezhepler ortaya çıkmıştır. rönesans ve reformun sonucunda feodalizm ortadan kalkmış kraliyetler güç kazanmıştır. aydınlanma çağının en büyük siyasi özelliği günümüz avrupa'sının temellerini o zamandan atmış olmasıdır.
    (26.03.2006 23:25)

ejderha

    çin mitolojisinde bulunan dinazorların kanatlı versiyonlarıdır. çoğu frp oyununda mevcutturlar ve pek çok filme konu olmuşlardır. gösterişli ve heybetli yaratıklardır. m.ö yıllarda kimi topluluklar tarafından tanrı olarak görülmüş, varlıklarına inanılmıştır. ayrıca çin astrolojisinde bir burçtur.
    (26.03.2006 23:25)

caramon majere

    heroes of the lance üyesi olan raistlin majere'nin ikiz kardeşidir. iki tane draconianı savurup kafa kafaya vurmasıyla efsanedir.
    (26.03.2006 23:25)

artemis entreri

    yetenekleri drizzt'e eşdeğer olup, hayat görüşleri kesinlikle birbirinin zıttıdır. ayrıca drizzt tarafından 2 3 kere fena dövülmüştür.
    (26.03.2006 23:24)

drizzt do urden

    10. level fighter 5. level ranger 1. level barbarian'dir. kara tenine karşılık beyaz saçları ve mor gözleriyle karizmatiktir. 2 scimitar kullanır. kendisininde dahil olduğu house do'urden'in weapon masterı olan babası zaknafein'i yenebilen tek drowdur. bunların dışında yaptıklarını çok sorgulayan bir karakterdir.kendi ırkının kötü yanları yüzünden bile suçluluk duyar.
    (26.03.2006 23:24)

çikolata

    m.ö 1600 yılında ilk olarak aztek ve maya kabileleri tarafından tüketilen hatta bir çeşit para olarak kullanılan * avrupa'nın ilk olarak 1519-1521 yılında ünlü ispanyol denizci hernan cortes'in aztek topraklarını fethetmesiyle tanıştığı çeşit çeşit türleri ile sizi kendine bağlayan, yedikçe yedirten aynı zamanda kilo aldıran, karaciğeri yoran ve bütün zararlı özelliklerine rağmen sıkça tüketilen ve tadına doyulmayan, sizi kendinizden geçiren mucizevi tatlı türü. araştırmalara göre 1 öpücük 25 gr. çikolataya eşdeğermiş.
    (26.03.2006 23:23)

rakı

    başlı başına bir içki kültürüdür. kendince prensipleri vardır. sohbetle, mezeyle beraber tüketilir. akşamcıların sofrasını süsler. tek başına içilmez, fazla içilirse affetmez. en popüleri yeni rakıdır.
    (26.03.2006 23:22)

sayfa: 1...-40-41-42-43-44

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.