renk körlüğü

    kızlarda görülmeyen sadece erkeklerde görülen kalıtımsal bir hastalıktır. genelde dayı-yeğen ilişkisinde daha çok görülür. renk körleri kırmızı-yeşil renkleri karıştırırlar, askerlikte rahata erme şansı doğurur; ancak ehliyette hastanın başına sorun olur. kırmızı-yeşil yanı sıra yeşil-kahverengi renk körlüğüde mevcuttur.
    (26.03.2006 23:07)

allah

    gördüğümüz, bildiğimiz ve daha bilemediğimiz herşeyin yaratıcısı, başı, yüceler yücesi ve ismini her zaman zikretmemiz gerekirken sadece başımız sıkıştığında zikrettiğimiz manevi gerçekliğin 99 adından genellikle müslümanlar arasında kullanılan adı.
    (26.03.2006 23:06)

goxel

    önceleri lemanda çizen daha sonra l-manyakta profesör lepistes karikatürüyle ün kazanıp lombak'a transfer olan, şu sıralar genellikle mikrokozmos adlı karikatürü çizen, çizimlerinde maganda ve uyuşturucu maddeleri ön plana çıkartan senaryoları okunası olan çizer.
    (26.03.2006 23:06)

öss

    türkiye gençliğinin geleceğini bir kaç saate göre değerlendiren, tarih öğretmeni olmak isteyen bir gence üçgenin iç açılarını bilme zorunluluğu getiren (sadece sözel yetmez gerçeği), hemen hemen her sene değişen sistemiyle lise öğrencilerini bıktıran ve öğrencilerin beynine; üniversiteyi kazan gerisi kolay ve bir üniversite kazanayım da neresi olursa olsun mantıklarını kazıyan ilginç sınav sistemi.
    (26.03.2006 23:05)

sayfa: 1...-42-43-44

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.