songless

    lange adlı oluşumun yarattığı çok güzel bir şarkı. hayatımda ilk defa beğendiğim bir parçanın sanatçısıyla ilgili bilgilendirme yapamasam da gerek sözleriyle gerek şarkının akışıyla gerek jennifer karr hanımkızımızın mükemmel vokaliyle birleşen nefis şey. sabahtan akşama yüz kere dinlerim sonra bir daha dinlerim.
    (11.10.2008 20:43)

diamond

cadılar bayramı

    orjinal adı halloween olan bayram. zamanında şeytanları öcüleri kovalamak için giyilen maskeler ve kostümler günümüzde yerini büyüklerden çocuklara bırakmıştır. bilimum korkutucu kıyafet giyen minikler ev ev dolaşıp bizdeki; ''bayramınız kutlu olsun teyzecim''e tekabül eden; ''şeker mi ? para mı ?'' sorusuyla komşularını sömürürler. resmi şekeri vikipedi'ye göre elma şekeriymiş*.
    (05.10.2008 21:26)

kara kedi

    neden uğursuz oldukları hakkında en küçük bir bilgim olmamakla birlikte gri tekirden sonra en sevdiğim kedi cinsidir.panterlerin minyatür versiyonlarını anımsatmaları sebebiyle oldukça karizmatik görünüşe sahiptirler.
    (14.09.2008 16:18)

tanım kötülemek

    eğlenceli bir iştir. türk halkı olarak takdir etmekten çok şikayet etmeyi seven bir milletiz. iyiyi doğruyu kolay kolay görememekle birlikte kötüyü şıp diye gözünden tanırız. hani biraz türkiye'de futboldan politikadan anlamayan erkek yok durumuna benzer bu. göreceli fikir ayrılıkları, gerçekten o tanımın başlıkla bir alakası olmaması veya saçma olması gibi kriterler göz önünde bulundurulduğu sürece herhangi bir sıkıntı yaratmaz ya da yaratmamalıdır.
    (14.09.2008 16:12)

monk

    heroes of might and magic 3 adlı güzide oyunda castle milletinin büyücüleridir bunlar. oyun içerisinde sevdiğim sharpshooters'dan sonra favorimdir. ama tabi upgrade edip zealots yapmadan olmaz. 10 20 tane varken pek bir şey anlam ifade etmese de 60 70'i buldumu çok canlar yakabilen bir ırktır oyunda. bir de frp'de mevcutlar ama o kısmını ben pek bilmiyorum...
    (06.07.2008 22:43)

aşırı hız ve dikkatsizlik

    dikkatsizleri bilmem ama akıllı olana aşırı hızının sıkıntısının olmadığı olay tabi alkol olmamalı bünyede neticede içki bütün kötülüklerin başıdır*.
    (01.07.2008 22:39)

xuxu

    değişik bi votka türü. alkol yoktur içinde %10 gibi seviyelerdeyken az votka çok çilek mantığıyla yapılmıştır. bildiğiniz çilek parçacıkları olup sekken öyle keyfine içilebilir ama içine votka'yı özellikle de absolut raspberri'yi eklediniz mi adama takla attırır çok leziz bir içki olur çıkar. deneyiniz denettiriniz ama önce bir adet duty free bulmanız lazım çünkü normal bakkal çakkalda bulunmamak da bu xuxu denilen meret.
    (01.07.2008 22:31)

inspector gadget

    çocukken başka çizgifilm olmadığı zaman izlerdim. bir bölümünde istanbul'a gidiyordu bizim gadget abi artık senaristlerin kafasına nasıl işlemişsek istanbul değil, sanki suudi arabistan'a gitmiş gibi gelmişti bana.
    (30.06.2008 22:24)

milka lila pause

    milka'nın bir zamanlar fazla yediğimden artık yanına pek ilişemediğim çeşididir. adlarını bilmediğimden yüzeysel isimleriyle açıklamak gerekirse;

    karamelli olanı tarafımca en tehlikelisi olup bildiğin karamelle minik bisküvimsi topçuklar bulunur yerken adamın aklını alır(dı)*

    çilekli olan milka'nın çilek yoğurtlu çikolatasına benzer güzeldir hoştur ama karamelli yanında birazcık boştur.

    o fındıklı olanın pek anlatılmaya değer bir özelliği yoktur aslında* bildiğiniz fındıklıdır. milka luflee'nin çikolatası vardır sanki içinde ya da ben öyle hatırlıyorum. sonuç olarak pek güzel değildir.
    (22.06.2008 18:29)

bırakma beni

    ayşe hatun önal'ın kendini aşım aşım aştığı bir albümden çıkan gayet beğendiğim bir şarkısı. ses olarak ne yapmış ne etmiş bilmiyorum ama kimle çalışmışsa prodüksiyon anlamında gerçekten başarılı ritmler ve müziklerle aklımı almıştır. burdan kendisini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. aşağıda sözleri de var tabi onlar olmazsa olmaz*

    bulursak bir yol, düzeltirim rahat ol
    bırakma beni bir başıma
    dayanırsan tahminimce
    kurtarırsın bu durumuda bence
    bırakma beni bir başıma

    seni göremezsem,
    dokunur bakışır konuşamazsam
    sarılamazsam ne yaparım ben
    beni unutursan, başka bir aşka dalarsan
    aramazsan sormazsan ne yaparım ben
    (17.06.2008 13:02)

çağrı merkezi

janti

    havalı, şekilli, çok kıyak gibi anlamlara eş gelen argo sözcük.
    (08.06.2008 23:55)

olmeca anejo

    olmeca gold'un bir üst versiyonu olup öyle her yerde bulunmayan çeşididir. gold'la karıştırırlar genelde bunu ama tekiladan azıcık anlayan hatta anlamayan bile bi shot'ta alır tadının farkını. fiyat olarak da bulunmadığı için biraz daha tuzludur. rivayete göre olmeca'nın rafta veya öylesine bir yerde bekletilmiş versiyonu olup, bekletildiği yılların vermiş olduğu engin tecrübenin etkisinden midir bilinmez ama adamı çok pis çarpmasıyla meşhurdur.
    (08.06.2008 23:54)

olmeca

sayfa: 1-2-3-4-5...-44

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.