son kötülenen tanımları
-kızlık zarı/#61800
genel istatistikler
toplam44
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +10
toplam -1

işemek

kemal kurtuluş

    Ä°stanbul üniversitesi Ä°şletme fakültesinde uzun bir süre dekanlık yapmış. Gençliğinde asistanı sema hanım ile evlenerek okulda karı koca derslere giren dersleri sukunet içerisinde uyunarak geçirilen.şeker hastası olduğundan aniden parlayıp bütün sınıfı dersten kovan profesör...
    (24.11.2006 08:28)

merkep

    eşek denildiğinde biraz yüzümüze tebessüm getiren ancak merkep dediğim zamanda içimi bir hüzün kaplayn kelime .buna neyin neden olduğunu bilmemek ile birlikte merkep demek hem biraz otantik hemde sizi dil husunda yüksek bir mertebede gibi gösterdiğini düşünmüşümdür.
    (23.11.2006 15:13)

yek

    hijyen hastası vampir...Öyle ki evine gidip 1 bardak su içmek istediğinizde bardağı okadar güzel yıkar ki içtiğinizde hijyen midenizde devam eder.
    bardak durulanmaya fırsat verilmeden servise konulduğundan birde söylediğinizde '' abi suyun orjinalinde var o koku '' (iç manasında) diyebilecek vampir..

    sağlam ders çalıştıran güzel yürekli arkadaş...
    (23.11.2006 13:59)

edip akbayram

    Engelli insanlarında popüler olup güzel kaliteli hertürlü şeyi yapabileceğini gösteren bir abide gibi dikilir karşımıza. Düşünce olarak her ne kadar farklı iklimlerde olsamda yaptığı müzik dinlenir edip akbayramın.

    serkül adlı bir popstar yarışmacısının örnek aldığı bir kişidir. Zaten ülkemizde örnek alınabilecek tek engelli sanatçıdır bana kalırsa..
    (23.11.2006 13:45)

engineer

    adı engin olup lisede sayısal sınıfta okuyan az bir şey kırık olan insanlara anında takılan isim...

    "enjineer gel... enjineer olm manyaksın sen... yau enjineer bi mantıklı konuş"... gibi.

    Benim bunu birebir yaşayıp tecrübe etmiş olduğumdan dolayı bu şekilde ifade ettiğinizde genel olarak engin adındaki vatandaşları pek sıkmayan takma isim..

    ha engin ha enjineer
    (23.11.2006 13:31)

strateji

    bilgisayar oyun manyaklarının bu kelimeyi duyduklarına akıllarına gelen bir bilgisayar oyun çeşidi tanımlarken kullandıkları kısa kelime..

    ''abi yeni bi strateji aldım adamlar süper yapmışlar''

    (bkz: age of empires)
    (bkz: red allert)
    (23.11.2006 13:26)

gittin gideli

    çok defa ağlayarak söylediğim.en mutlu zamanımda bile dinlediğimde girişindeki o güzel edip akbayram sesinin benim içimde bi yerlere götüren bir şarkı..ve bu hali başka vampirlerinde düştüğünü içimden konuşan sesin sölediğini şu anda bu satırları yazarken fark ettiğim durum...

    klasik kelimesinin cuk die oturduğu şarkı...
    (23.11.2006 13:18)

domestos

    senelerdir yaptıkları birbire benzer hijyen reklamları ile zaten kullanıcı kitlesi a ab ve c kitlesi olan hijyen markası.piyasada tutunabilmek için reklam şart diyen.Özelikkle kadın programları kuşapında reklamları çıkan çamaşır suyunun biraz modifiye edilmiş hali olan temizlik maddesi...
    (23.11.2006 13:16)

kalp gözü

    stv de yayınlanan sır kapısı adlı programın tutması üzerine kanalların bir biri ardına girdikleri sırlı olayları anlatan programların kanal7 de yayınlanan versiyonun ismi..

    1-2 kere tecrübe ettiğim kadarı ile sahteleri orjinallerini yüceltir deyiminin kabul edilirliğini arttıran bir program...

    (bkz: sırlar dünyası)
    (bkz: beşinci boyut)
    (23.11.2006 13:09)

erke dönergeci

    sitelerinde ''patent başvuruları yapıldı'' denen ancak bugunkü gazetelerin yazdıklarına göre türk patent enstitüsü ne herhangi bir başvurunun yapılmadığı farkına varılmış bize bir atasözümü hatırlaran ne olduğu hakkında kimsenin bir haberi olmadığı general şirketinin 2007 yılında raflarda olucağını söylediği makina...

    (bkz: balık baştan kokar)
    (23.11.2006 13:05)

sony vaio

    Özellikle 2000 yılından itibaren ve 2002 yılında intelin kablosuz teknoloji olayını patlatması ile taşınabilir yada laptop notebook piyasasının günümüzde normal masaüstü bilgisayaları geçmesine itibaren üreticlerin sürekli bir birleri ile yarışında içlerinden çıkardıkları ve ''o ve diğerleri'' tabirini kullandıkları sony nin laptop markası vaio bu üne sahip tek markadır.

    bütün laptoplar $ ile satılırken vaio avro ile satılır.
    bütün laptoplar normal lcd lere sahip iken vaio xblack gerçek parlak ekrana sahiptir.
    sıralanabilcek yüzlerce detay farkı ile laptoplar ''vaio ve diğerleri'' olmak üzere 2 ye ayrıldığını söyleyebilmekten çekinmediğim marka...
    (23.11.2006 13:00)

firefox

    mozilla tarafından çıkartılmış ve internet explorer ın hantallığı ve deliklerini içermeyen oldukça hızlı bir internet tarayıcı programı.dünyadaki open source dalgasının verdiği en güzel meyve diyebilirz.asıl itibari ile linux dağıtımlarının içinde olan bu program günümüzde xp içinde kullanılmaktadır..

    tab browser yada resim reklam blocklamsı gibi binlerce eklentisi olan bu tarayıcı ile bir kez kullanan bir daha ie nin hiç bir sürümüne el süremyeceği garantisinin rahatlıkla verilebilceği tarayıcı..

    farenizin ortadaki scrool tuşuna bastığınız zaman farklı bir pencere yerine aynı sayafada farklı bir sekmede açan böylece aynı anda yüzlerce tanımı açıp daha sonra yavaş yavaş okuyabilceğiniz özelliği bulunur

    vampircik.com un web masterlarının siteyi tasarlarken internet explorer ı referans aldıkları için bi takım sorunlar içeren tarayıcı..
    * adresinden indirilebilir..tamamen ücretsiz ve türkçedir..
    (23.11.2006 12:45)

dream tv

    kendi halinde takılan, kablolu tvde herkesin listesinde olan zapping macerası içinde geçerken arada sırada takıldığım güzel rock parçalar çalan kanal.

    kanal ayrıca underground müzik toplulukları yada amatör gruplarıda yÃœxekses adlı programında stüdyo ortamında canlı performanslarını seyircilerle buluşturup oradaki vatandaşlara ev ahaline akşam tv de çıkacağım demelerine olanak sağlayan kanal..
    (23.11.2006 12:39)

duman

    ortamdaki belirginliği azaltan ve bunu mecaz kullanımdada devam ettiren güzle türkçemizdeki puslu gizli tam belirgin olmyan nitelendirmeler için kullandığımız bir sözcük.

    (bkz: başım dumanlı)
    (bkz: duman oldum)
    (23.11.2006 12:36)

sayfa: 1-2-3

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.