son kötülenen tanımları
-saint benoit/#1042
-/#7120
genel istatistikler
toplam142
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +10
toplam -2

patoloji

    fizyoloji yöntemleri kullanılarak hastalıkların fizyolojik, fiziksel, kimyasal koşullarının incelenmesini içeren bilim dalı. hücre zedelenmesi ve temel reaksiyonları, iltihap, rejenerasyon, metabolizma bozuklukları ve dejenerasyonlar, genetik hastalıklar, beslenme ve dolaşım bozukluğu, nekroz ve tipleri, büyüme bozuklukları, immünolojik reaksiyonlarla oluşan hastalıkları, radyasyon patolojisi, tümör sınıflandırılması, genel özellikleri, tümör biyolojisi, enfeksiyon hastalıkları, solunum ve dolaşım, kas iskelet, üriner boşaltım, endokrin üreme, sindirim ve sinir sistemleri patolojisi bu dalın içine girer. bu dalın yan dalları arasında, silopataoloji, jinekopatoloji, dermopatoloji ve nöropatoloji bulunuyor.
    (23.04.2006 22:26)

radyoloji

    teşhis ve tedavi amacıyla x ışınlarını radyoaktif izotopları ve ses ötesi dalgalar gibi iyonlaştırıcı olmayan dalgaları kullanan tıp dalı. radyoloji branşında tümör hücrelerini yok edebilmek amacıyla özel cihazlardan elde edilen ışınların kullanılması yoluyla hastalar tedavi edilir. radyoterapi sadece tedavi uygulanan vücut bölgesindeki hastalıklı hücreleri (dokuları) öldürür. hastalıklı hücreler ışın tedavisinden normal hücrelere göre daha fazla etkilendiklerinden daha büyük oranda yok edilirler. tedavi uygulanan vücut bölgesindeki normal hücreler de radyoterapiden etkilenirler, fakat normal hücreler hastalıklı hücrelere göre kendilerini çok daha hızlı bir şekilde ve çok daha yüksek bir oranda tamir edebilme yeteneğine sahiptir.
    (23.04.2006 22:24)

mohs ölçeği

ekmek bulamazlarsa pasta yesinler

    marie antoinette'in meshur sozu. kendisi aclıktan, yoksulluktan bihaber versailles sarayı'nda zenginlik içinde yasarken, halkın aclık isyanını duyduktan sonra sarfettigi cumle.
    (23.04.2006 20:26)

penis

    erkeklik organı. erkeklerin hem ureme hem de bosaltım organı.
    (23.04.2006 13:52)

üroloji

    tıpta, böbreğin, erkek ile kadında idrar yollarının, erkekte üreme organlarının hastalıklarını inceleyen ve tedavisiyle uğraşan cerrahi dal. bu branşın ilgi alanına giren hastalıklar da şöyle: üriner sistem taş hastalığı, böbrek, mesane ve idrar yolları taşları, ürolojik enfeksiyonlar, böbrek, mesane, idrar yolları ve genital organların iltihaplı hastalıkları, prostat iltihabı, cinsel ilişki ile bulaşan hastalıklar, prostat büyümesi, kısırlık, iktidarsızlık, ürolojik tümörler, böbrek, mesane, prostat, testis ve jenital organ tümörleri, doğuştan olma ürolojik anormallikler, böbrek ve idrar yolları ile ilgili çeşitli anomaliler, ürolojik bölgeyle ilgili yaralanmalar ürolojinin çalışma alanına girer. bu branşın alt dalları, üreme endokrinolojisi, infertibilite ve çocuk ürolojisi'dir.
    (23.04.2006 13:49)

plastik cerrahi

    plastik ve rekonstrüktif cerrahi genel olarak kazalar veya yaralanmalarla meydana gelmiş doku hasarlarını restore etmeyi amaçlayan tıp dalı. bu uzmanlık alanı, bazı ünlülerin genç ve güzel olmak için bıçak altına yatmasıyla da sık sık gündeme gelmektedir. plastik cerrahi yunanca 'plastikos' kelimesinden gelir ve şekil verme anlamı taşır. plastik cerrahi işlemleri, 'rekonsrüktif' ve 'kozmetik' olarak iki ana gruba ayrılır. rekonstrüktif ameliyatların amacı kaza, hastalık veya doğumsal anormaliklere bağlı vücudun herhangi bir parçasının form ve fonksiyonlarını restore etmektir. yüzde ciddi yaralanmalar ve yüz kemiklerinde kırıklar ile bunların tedavileri plastik cerrahinin en sık ilgilendiği konulardır. çok ciddi yaralanmalarda, deri kanserinin tedavisinde, yanık tedavileri de yine bu branşın çalışma sahasına girer. rekonstrüktif cerrahi, anormal vücut bölgelerinde daha normal bir görünüm oluşturmak ve fonksiyonlar geliştirme için uygulanan cerrahi işlemlere denebilir. kozmetik cerrahi ise şekil ve fonksiyon olarak normal sınırlar içinde bulunan daha güzel olmasını amaçlayan cerrahi işlemlerdir.
    (23.04.2006 11:17)

genel cerrahi

    el ve bazı aletlerle canlı insan vücudu üzerinde ameliyat yapmayı öngören tıp dalı. cerrahlık yetkisi tıp fakültesini bitirdikten sonra herhangi bir tıp fakültesinin cerrahi anabilim dalında ya da devlet hastanelerinin hariciye bölümlerinde uzman hekimlerin yanında ve yönetiminde 4 yıllık bir uzmanlık öğrenimi ve staj gördükten sonra elde edilir. genel cerrahi, insan vücudundaki safrakesesi, mide, bağırsak, karaciğer, dalak, anüs gibi bölgelerindeki bütün cerrahi operasyonları kapsar. genel cerrahinin çalışma alanına giren rahatsızlıklar arasında, yemek borusunun cerrahi hastalıkları, delinmesi, divertikul, tümör, midenin cerrahi hastalıkları, ülser, ince ve kalınbağırsağı cerrahi hastalıkları, damar tıkanıklığı, akut apandisit, hemoroit, karaciğerin cerrahi hastalıkları, safrakesesi ve safra yollarının cerrahi hastalıkları, pankreasın cerrahi hastalıkları, dalağın cerrahi hastalıkları, tiroit hastalıkları, böbrek üstü bezi hastalıkları, genel vücut travmaları ve yanıklar yer alıyor.
    genel cerrahinin yan dalları ise gastroentrolojik cerrahi ve onkolojik cerrahi.
    (23.04.2006 00:01)

the battle for middle earth

cinderella man

    irlanda asıllı efsane boksor, ağırsiklet boks şampiyonu jim braddock 'un hayatının bir parcasının anlatıldıgı film. filmde jim braddock'u russell crowe canlandırıyor. filmin yonetmeni ron howard, yapımcısı ise akiva goldsman'dir. jim braddock'un esini ise renee zellweger oynuyor. boks içerikli duygusal bir film, russell crowe'un oyunculugu ise gene tartısılmaz guzellikte.

    not: film gercek bir oykuden alınmıstır.
    http://www.jamesjbraddock.com/
    (21.04.2006 20:10)

schopenhauer

suri

ersun yanal

    gittigi her anadolu takımınında iyi bir performans gosteren su an vestel manisaspor'un basındaki teknik adam. bir ara milli takım teknik direktorlugu yapmıstır ama basarılı olmayınca sozlesmesi feshedilmiştir.
    (19.04.2006 16:30)

kate austen

    lost dizisinde evangeline lilly tarafından oynanan karakter. saf goruntusunun yanında bir kanun kacagı yatıyor.
    (19.04.2006 16:24)

evangeline lilly

    sohreti lost dizisinde kate austen karakteriyle yakalayan kanadalı guzel aktris. ilk oyunculuga bu diziyle baslayan lilly hemen guzelliğiyle kendini belli ediyor. yuzundeki çilleri daha bir şirin hale getiriyor.*
    (19.04.2006 16:22)

sayfa: 1-2-3-4...-10

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.