beyaz fırın

    dokuz eylül üniversitesi yabancı diller girişinin hemen karşısında bulunan pasta börek evi.. civar kafelerden yemekten sıkılan, ya da kahvaltısını edemeden okul yollarına düşen üniversite gençliği soluğu burda alır.. yiyeceklerinin yanında çok çeşitli ve fiziksel açıdan cidden güzel hatunları bünyesinde barındırmasıyla ünlüdür..*****
    (29.01.2007 09:42)

hey corc

    hakan peker'in eski şarkılarının birinde* nakarat kısmında söylenen söz öbeği.. devamı; olmaz micheal, bende de yok.. şeklindedir.. yandan kaykıl diyenleri de olmuştur.. tabii ki artık bunların hepsi mazi de kalmıştır.. yeni starlarımız! bu tümceyi aratmayacak derecede kaliteli eserlerini yazmayı sürdürüyorlar..
    (bkz: çikita muz)
    (bkz: bela okumak)
    (bkz: küfretmek)
    (bkz: neyse)
    (25.01.2007 15:44)

isviçreli bilim adamları

mehmet okur

    milli takıma son dünya kupasında yaptığı büyük katkılardan dolayı* allstara girmesi için kılımı bile kıpırdatmayacağım, omo'nun reklam yıldızı!.. kendisi son hareketlerinden dolayı artık amerikalı meslektaşları gibi davrandığını ve hareketlerini benimsediğini farkettirmiştir.. zaten bu seneki performansı allstarı haketmediğini gösterir..
    ekürisi için;
    (bkz: hidayet türkoğlu)
    (25.01.2007 08:45)

karmen kırmızısı

    carmen sandiego adında bir çizgifilm vardı.. kendisi pek zeki bir hırsız ablamızdı.. bu hırsız ablamızın peşinde olan iki tane de kardeş vardı*.
    İşte bu carmen ablamız sürekli kırmızı bi elbise giyerdi.. belki bu renk adını ordan almıştır.. belki de çizgifilm bu renkten esinlenmiştir. *. güzel çizgiflm idi ama..
    edit: oyun versiyonu da bulunmaktaymış:
    http://www.learningcompany.com/jump.jsp?itemType=CATEGORY&itemID=90
    (24.01.2007 16:57)

otherside

    gerek sözleri, gerek girişi ile kendimi çok farklı diyarlara götürebilen red hot chili peppers şarkısı..
    sözleri:

    chorus:
    how long how long will i slide
    seperate my side
    i don't believe it's bad
    slit my throat
    it's all i ever

    i heard your voice through a photograph
    i thought it up it brought up the past
    once you know you can never go back
    i've got to take it on the otherside

    centuries are what it meant to me
    a cemetery where i marry the sea
    stranger things could never change my mind
    i've got to take it on the otherside
    take it on
    take it on

    chorus

    pour my life into a papercup
    the ashtray's full and i'm spilling my guts
    she wants to know am i still a slut
    i've got to take it on the otherside

    scarlet starlet and she's in my bed
    a candidate for my soul mate bled
    push the trigger and pull the thread
    i've got to take it on the otherside
    take it on the otherside
    take it on
    take it on

    chorus

    turn me on take me for a hard ride
    burn me out leave me on the otherside
    i yell and tell it that
    it's not my friend
    i tear it down i tear it down
    and then it's born again

    chorus

    how long i don't believe it's bad
    slit my troat
    it's all i ever
    (24.01.2007 16:50)

risk

gizli hedef

    en fazla 6 kişi ile oynanan hatta yaşanabilen başları eğlenceli, sonları hüzün, acı ve kavga ile sonuçlanabilen adına oyun denilen şey.. oyunda binbir türlü ittifak kurulup biniki şekilde bozulabiliyo.. kardeşlikler bir anda bitebiliyo.. sevgililer bir anda satılabiliyo.. kaybetmemek için yapılan bütün hareketler de sonuç vermeyince kaçınılmaz son gelip çatıyo.. oyun bittikten sonra oyuna devam eden arkadaşlar büyük bir alkış kopardıktan sonra zafer nidalarıyla kendi oyunlarına devam ederken size de kenardan olan büyük savaşları izleyip içki çerez taşıyan bir insan olarak sadece bakıyorsun.. ****
    (24.01.2007 16:45)

ejder

    beyaz eski skeçlerinden biri... yanından hiç düşürmediği 2 manitası mevcuttur.. ve bir de usmenagaya olan yakınlığı ile bilinir..
    (08.01.2007 12:41)

danıştay

    nedenini anlayamadığım bir şekilde gece 12 den sonra sitesinde dava dosyası sorgulama bölümünün çalışmadığı, devlet ile olan davalarımızın temyiz mercii.. hayır tamam öğrenciyim ama diyelim yarın öbür gün davam olduğunda ne yapcam ben.. *
    (04.01.2007 21:16)

bilgisayar koltuğu

    bilgisayar karşısında geçirilen saatleri daha rahat hale getirmeyi kendien ilke edinmiş araç.. genelde 4-6 bacaklı ve tekerlekli olurlar.. ne kadar sağlam olurlarsa olsunlar geri geri yaslanmayı seven bünyeler* elbet onuda kırmayı becerir.. *
    (03.01.2007 20:49)

geç yatmak

    bazen bu olay o denli abartılır ki, aslında yatılan saatin geç değilde erken olduğuna karar verilir.. ör: sabah 7 suları yatağa girmek..
    (03.01.2007 20:36)

okuma fişi

fable the lost chapters

    ilk başlandığında masal tadında olan ama ilerledikçe vay be dedirtebilen rpg.. oyunu bilgisayarıma yanlışlıkla kurmuştum*.. ama bir kez başlayınca acayip sardı.. bırakamadım.. savaşlardan..ok ve yaydan sıkınıldığında insanın sosyalleşme çabası içine girme isteği uyandıran bir oyundur.. bunun için son derece şık ve pahalı* elbiseler edinilir.. saç sakal güzelce kesilir.. ve görülen her hatuna yazılmaya başlanır.. ama bi yere kadar çünkü biri sizi kafesler ve evlenmeye ikna eder.. böyle garip bi oyundur.. ayrıca içerisinde iyi-kötü dengesine ait bir çok seçimin yapılabileceği bir oyundur ayrıca.. bir bölümde kötü adamı öldürüp kılıcını yok etmeniz gerekmektedir.. ama bunu yapmayıp kılıcı sahiplenebilirsinizde.. sırf bunun için tekrar oynayabildiğim bir oyundur.. ayrıca büyülerle çok daha kolay ve eğlenceli olabilir.. tavsiye edilir..
    (04.10.2006 20:24)

naz

    geneli ufak tefek ve de kısa saçlı olan kızlara verilebilen isim..*
    (28.09.2006 16:02)

sayfa: 1-2-3-4-5...-11

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.