olurooleseylerbazen

    farkında olmadığı o kadar fazla şey vardı ki! sağına döndü normalde penceresi olması gereken yerde sıvası dökülmüş rutubetli bir duvar vardı. az önce gördüğü tavan aklına geldi bir anda, odasında değildi o zaman neresiydi burası?

    odadaki kapıya doğru yöneldi. kapı kolu yoktu? ancak çok sağlam da görünmüyordu. hafif omuzu ile yüklenmesi ile kapı aralanıverdi bir anda. kapı direk sonsuz uzunluktaki yeşil bir alana açılmıştı. iyice afallamıştı genç adam. bu oda neresiydi , neden buradaydı, rüya mıydı gerçek miydi? bir anda bu kadar soru sorması sonucu beyninin dışarı taşacağını sandı. rahatlamaya çalıştı, derin derin nefes almaya başladı ancak düzelemiyordu. hem bir mantığı yoktu ki!

    uzaklardan bir adam yavaş yavaş yaklaşıyordu sanki. beklemekten başka çaresi yoktu. o bekledi adamın silueti büyüdü, o bekledi adam yaklaştı ancak öyle hızlı bit yaklaşma değildi bu. en sonunda beklerken uyuya kalmıştı.

    çok gürültülü bir zilin sesi ile uyandı birden. ne olduğunu anlamaya çalışırken karşıdan bir adamın geldiğini fark etti ancak yine farklı bir yerdeydi. adam yanına gelince neredeyim dedi?

    adamda sakince kütüphanedesin dedi. ne kütüphanesi dedi genç adam hışımla.

    "okulun kütüphanesi ne olacak başka " cevabını aldı.

    ama ama az önce bomboş yeşilliğin içinde bir evdeydim diye mırıldandı ...

    - hee o mu olurooleseylerbazen diye hıp hızlı söyledi genç adam. ve ardından gülümsedi , gülerken azı dişlerinin uzunluğu görünüyordu... al bu sana dedi ve bir iki kelime yazan kağıdı olurooleseylerbazen'e uzattı ve hemen ayrıldı oradan.

    kağıtta sadece şunlar yazıyordu.

    "diyara hoş geldin. gerçeklikle , sanallık arasında kaybolma. herşey içinde. artık sen de bir vampirsin."
    (04.04.2006 22:31)

may narmolanya

    kumpir seven dost, yemeğini paylaşmasını rica edeceğim arkadaş.*
    (03.04.2006 17:44)

polat alemdar

    orta okul ve lise çağındaki çocukalrın özendiği ve belki de farkında olmadan suça ve suçluya özendikleri bu dönemdeki çoğu olayın baş sorumlusu. henüz diziyi, gerçeklerden ayıramayacak olan toplumumuzdaki dengeleri titreten ihtiyacımız olmayan sahte kahraman.
    (02.04.2006 23:02)

olurooleseylerbazen

domivamis

    kazım koyuncunun otantik bir atmosferde, insanı etkileyen parçası. şarkının başında sesinden yaşlı olduğu anlaşılan bir teyzenin sesi ile etkili bir giriş yapılıyor fakat şarkı baştan sona lazca olması sebebi ile pek birşey anlamanız mümkün değil *. şarkıda yoksulluk ve çekilen sıkıntılardan bahsedilmektedir.
    (01.04.2006 22:23)

salih memecan

    yıllarca siyasi karikatür çizmiş ve bu konuda türkiye'de bir numara olmuş karikatürist. son dönemde davos zirvelerinde * karikatürlerinin sergilendiği, dünya karikatüristleri ile ortak projelerde yer aldığı biliniyor. bu nedenle dünyaca ünlü * denebilir.
    (01.04.2006 22:15)

gurup

    güneş batımının bir diğer ismi.
    (01.04.2006 22:08)

mühendis

    kök itibari ile hendese kelimesinden gelen meslek türü. sistem tasarlamaları ile diğer mesleklerden ayrılırlar. insanın var olduğu her dönemde ihtiyaç duyulacak meslek grubudur.
    (01.04.2006 22:07)

harry potter

    çocuklar için fantastik dünyanın ne denli önemli olduğunu gösteren kitaptır. sosyolojik bir durumdur.
    (01.04.2006 22:03)

cüneyt arkın

    asıl ismi fahrettin cüreklibatur olan, cüneyt arkın bir aktör yarışması sonucu şöhrete ulaşmış sayısız filmde oynamış, türk sinemasının gelmiş geçmiş en büyük jönlerinden olmuş çıkmıştır. bugün dahi filmleri televizyonlarda tekrar tekrar gösterilmekte ve cüneyt arkın ismi her türk insanının kafasında belli bir yer kaplamaktadır.

    filmlerinde genellikle bir orduyu tek başına yıkabilecek güce , gücüne karşın daima sevecen bir kalbe sahip olmuştur. fakir fukara dostu olması ve kötülerin düşmanı olması nedeni ile türk halkı tarafından oldukça sevilmiştir.
    (30.03.2006 23:00)

dünyayı kurtaran adam

    yokluk içerisinde bir film nasıl yapılır ve bu film nasıl kült olur gibi sorulara en güzel yanıtı veren komik ancak bir o kadar da başarılı bir türk filmi.
    (30.03.2006 22:42)

cem köksal

    gitarı iyi çalan türkiye'deki nadir müzisyenlerdendir. zaman zaman yngwie malmsteen tarzına yakınlığı ile eleştirilir.
    (30.03.2006 20:57)

incil

    hz. isa'ya indirilmiş kutsal kitap. zamanla bozulmuş ve bizans döneminde 4 tanesi esas kabul edilmiştir.bu inciller de matta, luka ,yuhanna, markus'tur.
    (30.03.2006 20:45)

milli istihbarat teşkilatı

    kısaca (bkz: mit)
    (30.03.2006 16:58)

beni kategorize etme

    bülent ortaçgil şarkısı.

    beni kategorize etme, benle oynama
    yaftayı yapıştırıp bana isim koyma
    karikatürleştirme beni, ilahlaştırma
    tabulaştırma sakın, tapulaştırma

    ben seni öyle sevdim, öyle sevdim
    ben seni öyle sevdim, böyle mi sevdim

    matematikleştirme beni, çarpma, bölme
    toplama, çıkartma sakın beni hesaplaştırma
    mekanikleştirme beni otomatikleştirme
    yarıştırma sakın onla bunla karşılaştırma

    ben seni öyle sevdim, öyle sevdim
    ben seni öyle sevdim, böyle mi sevdim

    sıkıştırıp tıkıştırma beni depolaştırma
    duygularım yok oldu, yüreğimi nasırlaştırma
    beni demoralize etme, depolitize etme
    her işten kaçar oldum, illegalize etme
    (30.03.2006 16:24)

sayfa: 1...-635-636-637-638-639

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.