barfi




    konuşma ve işitme engelli Murphy namı diğer Barfi'nin hayatının farklı zamanlarda hayatına giren 2 önemli genç kızın hikayesini anlatan Bollywood filmi.
    (11.01.2013 18:33)

her gün sahibinin mezarına hediye taşıyan kedi

    aklıma her yıl edgar allan poe'nin kabrine gül ve konyak bırakan gizemli ziyaretçiyi getirmiştir.
    (06.01.2013 22:51)

lahana çorbası diyeti

    iyot eksikliğinden guatra yakalanıp umduğunu bulamamak da mümkümdür
    (06.01.2013 22:49)

vampircik radyo

    çekmecede unutulmuştur. bir zamanlar bir yayınına denk gelmiştim ya da denk gelmek için kendimi bayağı zorlamış da olabilirim rahmetlik wannagoforaride idi sanırım yayını yapan, tabi ben yayın nedir bilmezdim de bir şarkılar filan çalıyordu rahmetlik konuşuyordu.
    (06.01.2013 22:47)

kayiprihtim.org

    fantastik edebiyat düşkünlerinin müptelası olacakları, an be an yenilikleri takip eden, nerde ne yayını çıkmış kimin kitabının eleştiririsi nerde hangi kitap ne anlatıyor vs bisürü bilgi bulunabilecek bir site. üstüne üstlük her ay çıkan aylık öykü seçkisinde birbirinden yetenekli ve kreatif yepyeni öyküler yayımlamakta. ropörtajlarıyla ve ön okumalarıyla bitmez bir derya, fantastik terimler sözlüğü ve hafta içi her gün belirli saatlerde yayın yapan radyosu da cabası, daha ne olsun?
    Site:http://www.kayiprihtim.org/portal/
    Aylık öykü seçkisi: http://oyku.kayiprihtim.org/
    Sözlüğü:http://sozluk.kayiprihtim.org/
    Radyosu: http://radyo.kayiprihtim.org/
    (02.01.2013 15:30)

prank vs prank

kendimi tanıyorum

    Ebru Tuay Üzümcü ve Polat Doğru tarafından trt okul'da sunulan ve bence benzerleri arasından sivrilebilecek kadar iyi bir kişisel gelişim programı. Programın işleyişi genelde belirli bir konu etrafında oluyor. Günün konusu "yalnızlık" ise eğer diyelim yalnızlığınn kelime anlamı nedir, birbaşınalık yeganelik teklik tecrit izolasyon vs gibi benzer durumların yalnız olmaktan farkı nedir yalnızlık iyi bir şey midir .... gibi soruların cevapları aranıyor ve de bunun yanında başlangıçta konuyla bağlantısı kurulamasa da genelde bazı aletlerin de yardımıyla etkinlikler yapılıyor orada hem katılımcı hem dinleyici olarak bulunan gençlerle birlikte ve sonuca bağlanıyor elbette. Programın sonunda konu ile ilgili kitap ve film önerileri veriliyor oldukça seçici davrandıklarını düşünüyorum bu konuda. İzlenmeye değer olduğunu düşündüğüm bakış açısı kazandıran bir program.


    (14.12.2012 20:03)

pazarda seçmece döneminin bitmesi

    pazarların üzeri açık marketlere dönüşmesidir.
    (06.12.2012 21:30)

yangın köşesi

    okullarda bulunan bir köşedir. yangın tüpünün olmadığı zamanlarda çok faydalı olabilecek köşedir. üzerinde y-a-n-g-ı-n harfleri olan 6 adet kovanın üçgen biçiminde yerleştirilmesiyle oluşturulur. üzerine iki tane çengel uçlu alet ve 2 tane kürek ve bazen de birkaç çeşit daha edevat zıt konumda yerleştirilir. kanımca bu aletlerin kullanımı öğretilşmediği sürece bu köşenin hiçbir yangında verimli bir şekilde kullanılması mümkün değildir.

    benim en ilgimi çeken kısmı kovaların içindeki kumlar oldu bu köşenin. başta çokça mantıksız geldiyse de sonradan öğrendim ki yangının üzerine kum atmak çokça etkili bir söndürme yöntemiymiş.

    bu arada kovaların 6 tane olmasıyla yangın kelimesinde 6 harf olmasının tesadüfi olmaması da orada "od" yazmamasına ve dilimizde od kelimesini sık kullanmamamıza şükrettim.


    (06.12.2012 21:28)

genetiği değiştirilmiş organizmalar

    (bkz: gdo)
    (bkz: gmo)
    (05.12.2012 19:07)

soundtrack

    Normalde film müziği (film score) ile soundtarck birbirinden farklı şeylerdir. soundtracklar film için özel hazırlanmış olabileceği gibi filmde kullanılan ve herhangi bir sanatçının önceden var olan müziği olabilir. fakat score sadece filme özel hazırlanmış müziklere denir. bir bakıma soundtrack score'u kapsar diyebiliriz.

    (03.12.2012 22:24)

sarımsak

    sarımsak mı sarmısak mı mütemadiyen karıştırdığım dişli bir sebze. doğrusu başlığı da sadece hangisi doğru diye karar vermek için açtım. bundan sonra karıştırmıyacağım ama alfabetik sırada ilk gelen hangisiyse o doğrusu siz de benim gibi karıştırıyorsanız böyle bişeyler uydurun. yalnız-yanlızda da bu şekilde ayırt edebilirsiniz. gerçi yalnız yalından geliyor o pek karışmaz ama
    (03.12.2012 22:17)

canı gönülden

    dualarda sıkça geçen "tüm samimiyetle" benzeri bir söz öbeği
    (03.12.2012 22:12)

cam güzeli

    cama çıkıp süslenen ve kimbilir belki sokaktan geçecek olan sevdiceğini bekleyen kızlara denir.
    (03.12.2012 22:08)

vs.

    (bkz: versus)
    (03.12.2012 22:05)

sayfa: 1-2-3-4-5-6...-34

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.