howl s moving castle

    hayao miyazaki'nin harika anime filmleri içinde en beğendiğim filmidir.

    --! spoiler !--

    howl adında ki yakışıklı bir büyücü, sophie adında kendini çirkin bulan şapkacı bir kız ve daha fazlası hakkında hüzünlü, komik, eğlenceli bir film.

    güzel olmadıktan sonra yaşamanın ne anlamı var ki
    --! spoiler !--
    (23.05.2008 04:43)

alfred hitchcock

    "kötü adam ne kadar başarılıysa film de o kadar başarılıdır."
    "birşeyin peşindeki kişinin sempatik birisi olmaya gereksinimi yoktur, çünkü seyirci hep onun yanındadır ve onun için endişe eder." *
    sinema da o üstattır. söyledikleri birer öğreti kabul edilir birçok sinemacı tarafından. ölüm kararı filmi, newyork'ta iki saat boyunca bir aparatman dairesinde geçer ve bu da oldukça etkileyicidir.
    (23.05.2008 04:32)

charlie chaplin

    the tramp, avare, serseri bir karakter olan şarlo'yu sessiz sinema dönemiyle birlikte hiç çıkmamacasına hayatımıza sokmuş olan, sinemacı.
    kendisi sessiz sinemada da diretenlerin başında gelmektedir. sinemanın bir görsel sanat olduğuna inandığından, konuşmalara gerek duymadan da bu işin yapılacağını düşünmüştür. chaplin savaşı desteklemeyip, katılmamıştır ve şarlo asker filmiyle bu savaş karşıtı tutumunu kendince dile getirmiştir.
    "sirkin pistinden çıkınca, soytarı, dünyayı isyanı ölçüsünde bir sirke çevirir." *

    chaplin'den, " söylemek istediğimi söylemeyi başarıncaya kadar o denli tekme yemem gerekti ki."
    biliyorsunuz şarlo'nun ne kadar tekme yediğini, hatta en çok gülünen sahnelerdir, şarlonun tekme yediği ve milletin yüzüne pasta atılan sahneler.
    (23.05.2008 04:25)

zillere basıp kaçmak

    üniversiteye gelmiş koca koca çocukların * da yaptığı bir eylemdir. kız öğrencilerin zillerine basıp kaçan bu tip adamların derdi nedir anlaşılamamıştır. bir tanesi sonradan özür dileyip, ziline bastığı kızı kendine sevgili yaptı. * çocukken eğlenceli olan ama büyüklerin yapmasının saçma olduğu, adrenalin yüklü basit ve ucuz aktivite.
    (22.05.2008 18:47)

steve vai

    steve vai gibi kimsenin gitar çalamayacağini iddia eden bir hayran kitlesine de sahip gitarist. *
    aslında bunu joe satriani'nin şu sözleriylede belgeliyorlar;
    "Benim gibi calabilirsiniz, Pat (Metheny) gibi calabilirsiniz, istediginiz herkes gibi calabilirsiniz, Steve haric. O sizin gitarda hayal edebileceginizden de fazla numara bilir."
    (22.05.2008 18:35)

kavramların içinin boşalması

    artık o kavramın sizin için bir anlam ifade etmemesidir.
    sadakat kavramı mesela siz sıkı sıkıya bağlısınızdır, belki hayatınızın anlamı budur. gün gelir bir bakarsınız kendi içinizde tamamen anlamını yitirmiş, sadakatin size göre içi boşmuş. bu sevgi kavramında olur, sıkı sıkıya bağlı olduğunuz inançlarınızda, ideolojilerinizde de olur. içleri doludur ama bazen size artık bir anlam ifade etmediğinde içi boşalmış olur ve saçma gelir, aslında bir kavramın içinin dolu olması sadece sizinle alakalı. *
    (19.05.2008 02:30)

asmalı mescit

adam

intihar

    kendinden nefret eden bir insan daha ne yapabilir ki başka. ve nedense artık bencilliğin sesinden çok, kaçmanın, kendinden kaçmanın bir sonlanması olarak gördüğüm eylemdir. eğer kişi kendine katlanamıyorsa, aslında hep kaçtığı uzaklaştığı kendiyse ondan başka ne bekleyebiliriz ki?
    ontolojik çıkmazlara da düştüyse insan, sadece gördüğü maddeyse, çıkarsa, bıkmışsa, güzellikleri göremiyorsa, artık güzel göremiyorsa, sevemiyorsa, sevilmiyorsa nasıl katlanmalı ki nefes almaya, düşünceleri doğrultusunda yapılmasını haksız göremediğim eylem.
    (18.04.2008 03:21)

unut gitsin

    bazen boşver, önemi kalmadı anlamında kullandığımız cümledir.
    bir arkadaşınızla, sevgilinizle, yakınınızla oturmuş, ona sizin için çok önemli bir şeyi anlatıyorsunuz ama birden bakıyorsunuz ki karşınızdaki aslında sizi dinlememiş, bunu görüp triplere girip alınganlık yaptığınızı anlayınca da muhattabınız hadi bak gerçekten dinliyorum anlat deyince sizin de,
    - unut gitsin ya!... nidasıyla trip atmanızı kolaylaştıran kavram.
    (18.04.2008 03:04)

ben sizler için varım

    beni siz yarattınız vari bir sözdür. bu lakırdıyı eden insan var olduğu kişilerden daha zengin, daha rahat, daha konforlu ve daha.... diye uzayıp giden lükslere sahiptir ama hitap ettiği kişileri, bir nevi bağlamak, onların tepkilerini çekmemek adına bu sözü söyler. aslında hep bilir, kendisinin ne kadar mühim olduğunu. şu zavallı halk kitlesi ise bunu anlayamayacağından böyle hitap eder. aslında bir filozof'un katılıp katılmamakta hür olduğumuz bir tespitinde, düşünüyorum o halde varım'ın yerine ben sizler için varım diyerek, düşünme yetisinden mahrum olduğunu aslında çaktırmadan ifşa etmekte olan kişidir de. yani aslında o halk onu düşünmese var olamayacağını, bilinçaltı bir nebze de olsa anlamış kişi sözüdür. kişiden kasıt, sanatçılar, siyasetçiler, politikaya meraklı mahalle insanları, küçük topluluklar içinde kendini büyük hisseden ama büyük hissettiğini çaktırıp geri kalanın tepkisini almak istemeyen şahıslar olarak nitelendirebiliriz. *
    (17.04.2008 03:58)

elvis presley

    coverlarla hayat bulup, kendi tarzını yaratan gerçekten yakışıklı bir müzisyendi. ya sesi, karizması, falan neyse de nasıl bakıştır onda ki çok güzel bakıyormuş ya.
    otostopçunun galaksi rehberinde de kral'in hala başka bir gezegende yaşamakta olduğunu söylüyor bize DNA amcamız.
    kral birde bu müzik aleminin bir kralı varsa kraliçesi de olması lazım diye queen, freddie mercury.
    (17.04.2008 03:45)

buffy the vampire slayer

    çocukluğumu önünde geçirdiğim dizi, sonra bir de tuhaf bir espri yeteneği gelişiyor insanın, en zor, saçma durumda bile bu dizinin hayranlarından biriyseniz, zekice veya ahmakça farketmez, espri yapıp, eğleniyorsunuz. bağimlilik yapar, aynı zamanda yaratıkların, iblislerin falan çok gerçekçi resmedildiğine inanıyorum. gerçi angel diziden ayrıldıktan sonra buffy'nin her önüne gelenle yatar olması diziyi biraz sıkıcı yapmıştı. o sıralar buffy'nin ismi ve yaptıkları doğrultusunda, bafilemek hakkında, herkes bir espri peşindeydi. *
    vampir avcımız, erkek avcısına dönmüştü, zaten heryerde var onlardan değil mi ama? güzel başlayan, güzel biten, her zaman tekrarları dahi izlenen, eğlenceli bir diziydi. bence hep verilmeye devam edilsin, moralimi yükseltiyor.
    (17.04.2008 03:05)

the frames

    irlandalı rock grubu. gerçekten kaliteli müzik yapıyorlar. once filminde grubun vokalisti glen hansard oynamıştı. çok sevimli bir arkadaş. şarkı sözlerinde, glen hansard'in kendisini terkeden sevgilisiyle ilgili yazdıkları da var, o yüzden daha bir içten geliyor şarkılar.
    (17.04.2008 02:58)

ihtiyaç molası

    kemanla birlikte parçalarına çok güzel bir tat kattıklarını düşünüyorum. canli performansları gerçekten çok iyi olan grup.

    http://www.ihtiyacmolasi.com
    (17.04.2008 02:50)

sayfa: 1-2-3-4...-47

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.