tamer karadağlı

mustafa seni soruyor

    burcu güven'in ilk albüm'ünün fado tarzındaki çıkış parçası. söz müziği aydın sarman'a ait olan parçanın klip yönetmenliğini tarkan özel yapti. enteresan sözlere sahip olan parçanın klibinde tamer karadağlı oynamakta.

    parçanın sözleri

    Şimdi ne sen varsın, ne de ben varım
    yalan oldu hayaller, yalan
    sanki haberi var gibi, simitçi de geçmiyor kapımdan
    peynir almıyorum artık, geçmiyor boğazımdan
    mustafa seni soruyor, ne zaman dönecek o diyor
    Çok uzaklarda diyorum, daha küçük anlamıyor
    mustafa seni soruyor, niye gitti o diyor
    tanrı yanına aldı diyorum, çok küçük anlamıyor
    belki gökyüzünde bir yıldız oldun,
    gülerek bizi seyrediyorsun
    pamuk kedin bile şimdi çok mahsun,
    o da anladı artık sen yoksun
    sanki haberi var gibi, simitçi de geçmiyor kapımdan
    peynir almıyorum artık, geçmiyor boğazımdan
    mustafa seni soruyor, ne zaman dönecek o diyor
    Çok uzaklarda diyorum, daha küçük anlamıyor
    mustafa seni soruyor, niye gitti o diyor
    tanrı yanına aldı diyorum, çok küçük anlamıyor.
    (20.01.2007 12:11)

tarkan özel

    türk asıllı avusturalya doğumlu video klip yönetmeni. Çektiği kliplerde özellikle sinematografiye önem verir ve kısa filmi andıran klipler ortaya çıkarır. visiual efekt konusunda başarılı bir yönetmedir. son klibini burcu güven'in "mustafa seni soruyor" isimli fado tarzındaki parçasına çekmiştir. klip için http:// http://www.youtube.com/watch?v=4shc1k7_ijo klip arkası visiual efektler için http://www.youtube.com/watch?v=v_sq55rmuiu
    (20.01.2007 12:06)

tiyatral

    türkçemize "theatrical" kelimesinden devşirme olmuş, tiyatro, oyun ve sahne ile alakalı anlamını taşıyan bir kelimedir. Örnek olarak "anlatımı tiyatral olan bir parça" derken, şarkının içinde barındırdığı tiyatrosal ruhu açıklamak için kullanılır. Tiyatral parçaya örnek olarak (bkz: istanbul sabahları)
    (20.01.2007 11:54)

istanbul sabahları

    burcu güvenin "ilk albüm"ünde, bir istanbullu olarak dinlemekten büyük keyif aldığım 2) numaralı harika tiyatral parçanın adı,
    söz ve müziği funda göde cihangir'e ait olan şarkı.

    İstanbul sabahları

    bu sabah İstanbul çok sisliydi,
    hava kirliydi, trafik berbat
    İnsanlar niye mutsuzdu suratlar asık, sinirler sakat
    vapurlar kalkıyor bir bir, koşuyor herkes yetişen rahat
    dalgalar çıldırmış yine, deniz huzursuz o bile tuhaf
    sen de mi hep böylesin, İstanbul sabahlarında ben yokken
    yanında ah sen de mi mutsuzsun hep sabahlarda
    ben niye çok mutluyum, İstanbul sabahlarında sen yoksun
    yanımda ah yine de, aklımdasın nasıl olsa
    bu sabah İstanbul çok sessizdi,
    bir adam gördüm elinde bileti
    vapurda yine o kadın siyahlar giymiş yeri hep belli
    ben sensiz İstanbul senli, kıskandım şehri
    ararsın belki, uykusuz bakan gözlerin
    İstanbul gibi yorgun ümitli, sen de mi hep böylesin
    İstanbul sabahlarında ben yokken
    yanında ah sen de mi mutsuzsun hep sabahlarda
    ben niye çok mutluyum, İstanbul sabahlarında sen yoksun
    yanımda ah yine de, aklımdasın nasıl olsa
    (20.01.2007 11:45)

fado

    aslen bir portekiz halk müziği türü olup, balıkçı, kaşif ya da denizci olan sevgililerini, eşlerini denize uğurlayan ve onların geri dönmesini umutla bekleyen 19. yy portekiz kadınlarının artık beklenen yakınlarının geri gelmemesi üzerine yaktıkları ağıtlardan ortaya çıkmıştır.

    fado'nun, isimlerini portekiz'in lizbon ve coimbra şehirlerinden alan iki türü vardır. coimbra'nın sade bir tarzı olmakla beraber lizbon fado'su daha yaygındır. günümüz portekiz'inde modern fado bir çok ünlü müzisyenin icra ettiği popüler bir müzik dalıdır.

    klasik fado bir portekiz gitar ve bir klasik gitar eşliğinde tek bir şarkıcının performansıyla icra edilmektedir.
    modern fadonun ise yaylı çalgılar dörtlüsünden tüm bir orkestraya kadar çeşitli uygulamaları mevcuttur. (bkz: burcu güven) (bkz: mustafa seni soruyor)
    (20.01.2007 11:37)

ilk albüm

    aranjörlüğünü Aydın Sarman'ın yaptığı burcu güven'in 2007 tarihli ilk albümünün adı.

    "İlk Albüm" Türkiye'nin birçok müzik profesyonelini bir araya getirdi. Prodüktörlüğünü Aydın Sarman'ın yaptığı ve ağırlıklı olarak Aydın Sarman ve Burcu Güven beste ve sözlerinin yer aldığı albüm lirik pop çizgisini taşıyor. Ülkemizde çok az denenen bu müzik tarzında cesur bir denemeye kalkışan Güven'in albüm soundu içinde zaman zaman Fado, Latin, Jazz tadında lezzetler bulacaksınız. Genel olarak bakıldığında; berrak tınılar, kadın duygusallığını zekice sözlerle anlatan şarkılar ve keyifle dinlenen sade ama güçlü altyapılar, bu albümü farklı kılıyor.

    Albümde yeralan parçalar

    1. Mustafa Seni Soruyor
    2. İstanbul Sabahlarında
    3. Tövbemi Bozdum
    4. Güneşimi Kaybettim
    5. Deli Çağlarım
    6. Menekşenin Rüyası
    7. Nereye Kadar
    8. Büyüdük
    9. Kadın Severse
    10. Yağmur Zamanı Aşk

    parçaları dinlemek için http://www.burcuguven.com'u ziyaret edebilirsiniz.
    (20.01.2007 11:25)

burcu güven

    harika sesli bayan. bildiğimiz birçok dizinin harika sesli jenerik solisti iken, şimdilerde aranjörlüğünü aydin sarman'in yaptığı "ilk albüm"ü ile gönülleri tekrar fetheden yumuşak sesin sahibi. albümünde özellikle 2) numaralı parça olan "istanbul sabahların"a dikkatinizi çekerim. umarım hakettiği başarıyı yakalar. kulaklarımızın böyle ses ve yorumlara ihtiyacı var. http://www.burcuguven.com
    (20.01.2007 11:21)

teşbihte hata olmaz

    söylediği söz yüzünden zor durumda kalan bir kişinin ilk sığındı limandır. bir konuşma sırasında verdiği abartılı örneği kurtarmanın, diğer bir adı ile emniyet sübabıdır. "ya ahmet sende varya ye ye öküz gibi olmuşsun oğlum be" cümlesinde öküz kelimesini kullanan arkadaşı dayak yemekten kurtarmak için kullanılabilir. "ahmetcim sen beni yanlış anladın valla, tesbihde hata olmaz" gibi bir deneme yapılabilir. ancak bu söz her zaman da kurtaracak diye birşeyde yoktur. siz yine adaplı örnekler vererek kendinizi sağlama alın bence.
    (03.10.2006 15:54)

telmasa

    telmaşa argoda kalitesiz, işe yaramaz ve yine argo bir tabir olan "dandik" anlamına gelen bir kelimedir. sık sık duyanlarımız gibi hiç duymamışlarımızda mevcuttur. Genellikle cihazlar ve eşyalar için kullanıldığı gibi kişiler içinde bazen yorum mahiyetinde kullanılabilir. Cümle içinde görmemiz gerekirse "ekrem varya çok telmaşa adam ha" örneğini verebiliriz. Burda ekrem arkadaşımızın ne kadar da işe yaramaz, laftan anlamaz ve gereksiz bir insan olduğunu vurgulamak için kullanılmıştır. Ekrem'lere bir kastım yok yanlış anlaşılmasın lütfen. Tesbihte hata olmaz
    (03.10.2006 15:41)

soğan

    gözlerimize kattığı yaş kadar duygusal, ağızımıza verdiği koku kadar keskin, bazende dilde bıraktığı tat kadar acı olan ve sanki hayatın sebze olarak karşımıza çıkan yansımasıdır soğan. yemeklerin olmazsa olmazı, olursa lezzet katanıdır. küçük yaşta sağ tarafımınızı bize öğreten, özel efekte parası yetmeyen yeşilcam prodüksyonlarında ağlama efekti için yönetmenin imdadına koşan, çok işlevli ve çok değerli sebzegillerin nadide bir üyesidir. bu kadar yaptığa şeye karşın hem ucuz, hem de sağlıklıdır. soğanın fazla tüketildiği ülkelerde kanserin daha az görüldüğü, karaciğer ve barsakları dezenfekte ettiği ve barsak kurtlarını öldürdüğü uzmanlarca söylenmektedir. kokusundan da korkmayın sakın, bir ekmek kabuğu veya maydonoz çiğnemek bu kokuyu gidermek için size yardımcı olacaktır. ben yazarken bile canım çekti, umarım sizinde okurken çeker.
    (03.10.2006 15:35)

bacak

    dünyada birçok fetişisti olan vücudumuzun güzel bir uzvudur. yürümeye yarar. bayanda olanları daha makbuldur. düz, çarpık, tüylü, varisli, uzun, kısa, esmer, beyaz gibi adlandırılan bir çok çeşidi vardır. en çok varisli olanından korkulduğu gibi, en makbul olanıda uzunu ve bayanda olanıdır. ( sanırım iki kere "bayanda olanıdır" dedim)
    (13.09.2006 23:31)

afrodizyak

    mitolojideki, knidos'lu antik çağın fahişesi aphrodite'sin zihinlerde uyardığı şehveti temsilen tüm cinsel uyarıcı nitelikteki bitki ve ilaçlara verilen isim.
    (11.09.2006 23:28)

cevizli sucuk

    bir çeşit afrodizyak etkisi olan yiyecek.
    (11.09.2006 23:22)

yumoş

    unilever firması tarafından, çamaşır pazarına 1986 yılında yumuşatıcı olarak sokulan markanın adıdır. reklamlarla aklımıza kazınan ürünün maskotu olan pofuduk ayıcığıda unutmamak lazımdır ki ,zira bizim evimizde tek gözü olmayan bir tanesi halen yaşamaktadır.
    (11.09.2006 23:16)

sayfa: 1-2-3-4...-16

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.