bad trip

    sinir sistemi tedavisinde kullanılan ilaçların ya da uyuşturucuların bazen ruh hali yüzünden* bazende sadece yan etkisi olarak yarattığı kabus gibi durum. ev sahibinin evin kirasını ödemediğiniz için evdeki tüm kişileri öldüreceğini düşünerek evden kaçabilirsiniz ya da parmaklarınızı havuç sanarak doğrayabilirsiniz. yaşayanlar için en iyisi uzun süre uyuşturuculardan uzak kalmasını sağlamasıdır.
    alakalı olarak(bkz: lsd)
    (05.11.2006 15:46)

b planı

    inanılan ya da olması beklenen bir amacın olmaması durumuna hazır olabilmek için yaratılabilecek ikinci bir durumdur. örnek; finallerden sonra genellikle bütünlemeler b planı görevi görür.*
    (05.11.2006 13:42)

söz vermek

    en inanılır söz verme biçimi, bir daha asla söz vermeyeceğim şeklinde olanıdır. genelde sözler tutulmaz ve b planına hazır olur insan.
    (05.11.2006 13:39)

azar işitmek

    azar işitmek bir nevi öğüt almak gibidir, niye böyle yapıyorsun aslında şöyledir gibi bir ton söz duyabilirsiniz. haklı yere azar işitiyorsanız yapacağınız tek şey sağ tarafı sol olarak göstermek olabilir.*
    (05.11.2006 13:37)

imanı gevremek

    kişinin yaptığı iş ya da eylem üzerinde inancının kavrulması yani zorlanması manasındadır.
    (04.11.2006 12:38)

zaman gazetesi

    herkesin bildiği gibi nur cemaatleri ya da halk arasında hacı sıfatıyla anılan kişilerin okuduğu gazetedir.*
    (02.11.2006 22:45)

neil young

    kanadalı rock n roll insanı. mükemmel şarkıları vardır, hala dinlemediyseniz gidin dinleyin. savaş karşıtı protesler düzenler hala ve şarkılarında feci laf sokar. mükemmelde gitar çalar.
    (bkz: heart of gold)
    (02.11.2006 19:30)

ukalalık

    hakaret olarak kullanılabilir ama yeri geldiğinde yapmak zorunda bırakılıyosanız yapmaması garip kaçar. örneğin; siz edebiyat fakültesi son sınıfta okumakteyken biri gelip size yüklemleri öğretmeye kalkarsa alası yapılır ukalalığın.
    (02.11.2006 19:25)

evlilik yüzüğü

    bir zamanlar nişan yüzüğü takmış biri olarak sıradan bir yüzükle kıyaslanmayacak bir değeri olduğunu söylemeliyim. sevgiyi aşkı söyler karşı cinslere, ben başka birine aidim der. hoş duygudur ve çıkarması çok zordur ayrıldığında onu taktıran kişiden. boş parmağa bakılıp eski günlere dönülür. ya da o yüzüğün bir gün saklandığı yerdeyken yanlışlıkla karşılaşmak acıdır cidden.
    (02.11.2006 19:10)

selvi boylum al yazmalım

    filmde ne kadar sevgi emektir deyip kadir inanır'ı bıraksada, türkan şoray'ın kadir inanır'a son kez baktığı o malum sahnede gözlerinde acı ve aşktan başka bir şey yoktur.
    (01.11.2006 19:12)

suudi arabistan

    arap yarımadasının üstünde bulunan 1. dünya savaşında kutsal yerleri korumak amacıyla yemen çöllerinde can veren mehmetçiklere ingilizlerle birlik olup şerefsizlik yapan insanların torunlarının yaşadığı ülkedir. herzaman türklere karşı bir eziklik duymuşlardır çünkü islamiyet altın çağını sadece osmanlı imparatorluğu zamanında yaşamıştır. hala osmanlı imparatorluğu zamanında yapılan yerleri yıkarlar, en sonuncusu tarihi değeri bulunan bir camiyi yıkıp otel yapmaları olmuştur.*
    (01.11.2006 19:04)

yavuz sultan selim

    hakkında bir çok efsanenin olduğu bir padişah, 8 yıl gibi kısa bir sürede ülkenin yüzölçümünü 3 katına çıkarmış, hazineyi ağzına kadar doldurmuş, halifeliği osmanlı imparatorluğuna getirmiştir. anlatılanlara göre çok heybetli bir görünüşü vardır, aslında babasını tahttan indirmesine yeniçeriler ön ayak olmuştur çünkü babası çok sakin ve ılımlı insandır selim ise yavuz lakabını alacak kadar cesaretli ve gözü karadır. yeniçerilerin desteğiyle padişah olan yavuz sultan selim ise sakal bırakmayan tek osmanlı padişahır çünkü kendisini yeniçeri olarak görmektedir.
    birde şöyle bir hikaye vardır; bir gün ozaman ki dünya haritasını önüne serer ve
    -acaba önce afrikadan dolaşıp ispanyadan mı avrupayı alsam yoksa öbür taraftan dolaşıp afrikayımı alsam, der. yaşasaydı hepsini yapacaktı belkide. oğluda en az onun kadar ülkeyi ileri safhalara taşımış olan kanuni sultan süleymandır.
    (01.11.2006 18:57)

tva

    anadolu üniversite'sinin eskişehir ve çevresinde yayın yapan tv kanalı. programların çoğunu iletişim öğrencileri çeker, hocaların gözetiminde tabii. kültür ağırlıklı bir kanaldır ve teknoloji olarak diğer ulusal kanallardan hiçbir farkı yoktur.*
    (01.11.2006 18:38)

hasan polatkan bulvarı

    evimizin bir arkasında bulunan cadde, gece motor yarışı yapıyolar bu ara yolun geniş ve düz olmasını fırsat bilip, uçak geçti sanıyoruz ailecek* eskiden kurban bayramlarında koyun satılan tozlu topraklı boş arsaların olduğu bir yerdi.
    (01.11.2006 18:30)

hissizleşmek

    yaşanan olaylardan sonra mutlu değilsindir ama mutsuzda değilsindir. içinde bir huzur vardır belkide sıradanlaşmanın getirdiği bir huzur ve hissizmiş gibi hissedersin. ne mutlu ne mutsuz.*
    (31.10.2006 05:41)

sayfa: 1...-3-4-5-6-7...-17

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.