genel istatistikler
toplam38
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +5
toplam -0

immortality

    pearl jam'in en iyilerine direkt dahil olabilecek vitalogy şarkısı.

    i cannot stop the thought...i'm running in the dark...
    coming up a which way sign...all good truants must decide...
    (02.06.2006 01:55)

ömer lutfi mete

    gazete yazıları ve tv programlarından izleyebildiğim kadarıyla analizlerine temel oluşturan düşünceleri sınırlı bir tarih yorumuna ve felsefi arkaplana dayanan , bu yüzden farklı olayları benzer tezlerle analiz etmesine şaşırılmaması gereken yazar. kurgulamadaki başarısızlığı senaryolarına da yansıyor doğal olarak.
    (02.06.2006 01:39)

pinocchio

    1999 yapımı harsh realm adlı amerikan bilim kurgu dizisinin d b sweeney tarafından canlandırılan ana karakterlerinden birinin soyadı.*
    (02.06.2006 01:17)

nowembre

the matrix

    cyberpunk kültürünün estetik ürünlerinin popüler kültüre aktarılmasında başarısı tartışılamayacak kült film. ancak the matrix sinema teknikleri özelinde kendine has yenilikler taşısa da içerik açısından cyberpunk akımının başarılı bir sentezi olabilir ancak. (bkz: ghost in the shell)
    (02.06.2006 00:53)

autobahn polizei

    almanca otoyol polisi
    (02.06.2006 00:37)

the butterfly effect

    zamanın, fiziksel bir kavram olarak ele alınışıyla ve beynimizde bellek kayıtlarının oluşumuyla ilgili önemli kurgu hataları içerse de , tekrar o anı yaşasaydım fantazisinin nasıl içinden çıkılmaz bir kabusa * dönüşebileceğini anlatan güzel bir deneme.
    (02.06.2006 00:29)

eternal sunshine of the spotless mind

    montauk'da buluşalım diye fısıldar clem joel'e, ortak anılarına ait ilk* mekan yıkılmak (birlikte geçirdikleri* zaman silinmek) üzereyken...

    silinmesini istediği anılarda clementine'ı her kaybedişinde uyanmaya çalışır joel , ama başaramaz. bedeniyle hükmedemediği mekan-zamanı clementine'a ulaşarak aşmaya çalışır. belleğinden joel'i sildirdikten günler sonra , tanımlayamadığı bir huzursuzluk ile donan charles nehrine gitme isteği duyar clementine. ve bu durum aslında joel'in ona ulaşabildiğinin bir kanıtıdır da.

    yenik düştükleri mekan-zamanda yeniden kavuşabilmek için, joel'in belleğinde siliciden kurtarabilecekleri yeni anılar oluşturmaya çalışırlar. joel'in en mahrem anıları clementine ile yeniden yaratılır adeta.

    tüm çabalarına rağmen (joel'in beyninin ürettiği sinyaller ile) yakalanırlar bir şekilde siliciye. tanıştıkları ilk güne ait* anıda birbirlerinden ayrılırken o sihirli kelimeyi fısıldar clementine : montauk'da buluşalım.
    (bkz: montauk project)
    (02.06.2006 00:06)

sayfa: 1-2-3

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.