kanser

    iç savaştır. kendi bedeninizle savaşırsınız, kanser aslında sizsinizdir.
    iç savaşlarda kazanan olmaz. hiçbir savaşta kazanan olmaz da diyebilirdim, ama taraflardan biri kazanan ilan edilir. iç savaşta, iki taraf da aynıdır aslında. kazanan da aynıdır, kaybeden de. ve kazananın kazandıkları, kaybedenin kayıplarından kat be kat daha azdır.
    ve kanseri yenmek de yenilmek de, kendinizi yenmektir, kendinize yenilmektir. dördü de aynı şey.
    ve komik olan... bilemiyorum.
    (02.04.2013 00:38)

gevrek

    izmire sonradan gelmiş biri ve izmirde olmayan biri için simite gevrek denmesi fanatik birşey gibi gözükse de öyle değil cidden. öyle çok oturmuş ki insanların ağzına bir süre sonra simit diyen insanı yadırgıyorsunuz.gevrek izmirin bir parçasıdır.
    (23.03.2013 21:58)

alper sunaçoğlu

    Alper SUNAÇOĞLU ülkemizin ve resmi kayıtlara göre avrupada bilinen en uzun mesafe yüzen Türk sporcusudur.
    (23.03.2013 21:56)

cami

    artan sayılarıyla gına getiren taş mekan.
    (14.03.2013 20:54)

murathan mungan

    cinsel kimliğini ön plana çıkarmak isteyen öküzlerin var olduğu yazar, şair. henry miller, vladimir nabokov, charles bukowski, jorge l. borges gibi yazarların kitaplarını ''erkeklerin hikayeleri'' adı altında metis yayınları için toplamış ve bir de güzel tanımlamıştır.
    (13.03.2013 20:45)

ingiltere

    dışarıdan soğuk insanların yaşadığı bir yer olarak görülsede oraya gidip bir süre ingilizlerle yaşayınca aslında gayet sıcak ve kibar insanların yaşadığının fark edildiği ülke. futbolun, demokrasinin, meşrutiyetin vatanı. yazılı anayasası olmayan ülke. ayrıca god save the queen.
    (12.03.2013 23:12)

izmir

    benim şehrimdir. yalnızsanız bile yapabileceğiniz çok şey vardır. kordonboyu`nda denize karşı çay-sigara (sigara kullanmayanlar gevrek kullanabilir) yaptığınız an izmir damarlarınıza girmiştir.
    türkiye'nin en güvenliksiz şehri seçilmiştir, çünkü buna gerçekten gerek yoktur. kimse kimsenin umrunda değildir, kimse kimsenin ahlak bekçisi değildir.
    yeniden sarılalım istiyorum kendisiylen.
    (12.03.2013 23:10)

adana

    ülke'de her türlü meyve ve sebzeyi en ucuza bulacağınız şehir. türkiye'nin anasıdır , türkiyeyi besler.
    (12.03.2013 23:03)

vampircik sözlük

    beklediğimi bulamadığım sözlük. yazan yok çizen yok. yıllardır buranın daimi yazarının başlık açmaktan haberi yok.bu sözlük günde ortalama 12 ila 17 saat sahipsiz durumda bulunmaktadır. bu uzun süre zarfında sözlüğün içine edebilir.istediğiniz gibi at koşturabilirsiniz.
    (12.03.2013 22:49)

esra erol

    geleneksel apaçi müziği eşliğinde yaptığı çiftetelli figürlerine denk geldim de geçen gün...töbe yarabbim.lezbiyenliği ahlaksızlık ve hastalık olarak görecek kadar kendisini çok okumuş, çok yaşamış, çok bilmiş sanan ihtisas alanı millete göbek attırmak olan çöpçatan zavallı hanımceğiz!
    (08.03.2013 22:40)

erkeklerin birlikte olmak istediği 11 kadın tipi

    esmer olsun
    benden 5 cm kısa olsun
    gözleri iri olsun
    balık etli olsun
    mümkünse kıl-tüy olmasın
    bi de nefes alsın en önemlisi

    erkeklerin, liseli kızlar gibi, gökyüzüne gözleri büyük büyük ve kaşları hafiften hüzünle bükülmüş ama yine de umutlu şekilde bakarak iç geçirdikleri ve bir kadın hayal edebilmek için asist yapan başlık.

    -terziye verin bu ölçüleri, bir haftaya hazır eder.

    kadın'mı hani nerde?
    (08.03.2013 22:36)

din

    arap ve ortadoğu ülkelerinin çoğunun sefalet ve bok içine batmış olmasının sebebi.insanlığın en büyük düşmanı.
    (08.03.2013 22:27)

konuya uygun atasözü bulamayan insanın çaresizliği

    bir türk'ün asla karsı karşıya kalmayacağı durumdur. zira atalarımız yememiş içmemiş, oturup "ulan acaba ne desek" diye düşünmüşlerdir! he bir de söylediklerini kendıleri uygulasa neyse... bunu yapacaklarına, şu isviçreli bilim adamları'nı örnek alsalardı, şimdi ne rahat olurduk kim bilir.
    (08.03.2013 22:06)

ingilizce

    yıllarca okullarda matematik gibi formüle edilerek anlatılmaya çalışılan, dil olduğu unutulan, konuşmadan çok gramerine önem verilen ders. son dönem bu anlayış değiştirilmeye çalışılıyor, yapmaya çalıştığın güzel ama yine olmadı mebciğim, o bedava verdiğin kitaplar gerçekten de 5 para etmez canım. hem o kitapları kullanıp hem de çağdaş bir anlayışla, task based dediğimiz metodla ders işlenmesi ne kadar zor farkında değilsin değil mi, değilsin tabi.
    (08.03.2013 21:57)

türkçe

    sevdiğim saydığım dildir. ama beni deli eden ve bir bilenden cevap beklediğim kuralsızlıkları vardır. mesela;

    neden "hap" kelimesinden sonra sesli harf gelince p aynı kalıyor da ona çok benzeyen "kap"tan sonra sesli harf gelince p yumuşayıp b oluyor? aslında "kapı" diye ayrı bir kelime olduğundan olabilir belki ama bu da çok zorlama olur.

    ha bide ;günümüzde kullanılan kelimelerin çoğu farsça ve arapçadan geçmiştir,ve pek sayın dil bilimciler, artık bütünleştiğimiz bu kelimeler yerine öz türkçelerini kullanmamızı söylüyor.önce kıçınızı silin.önce, yeni yeni trend olmuş avrupai kelimelerden uzak tutun bizi. bir yarışa start verecekseniz, önce elinizdeki resourcelara bakın.sonra da bik bik "kelime arapçadan geçme sözcük diyeceksin". sikime anlat sen onu.gittiğiniz brunchlarda tartışın badilerinizle.
    (08.03.2013 21:49)

sayfa: 1-2-3-4...-6

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.