psikopat

    ruh sağlığı bozuk olan, yani ruh hastası kişidir. zekası ne kadar gelişse de acıma duygusu azalır veya tamamen yok olur. psikopatları inceleyen psikoloji dalı ise;
    (bkz: psikopatoloji)
    (10.02.2007 17:51)

kırk

    türk halkının en çok sevdiği sayı * * * *

    ve ayrıca:
    (bkz: kaptan kirk)
    (10.02.2007 17:43)

ukala

    halkımızın "Çok bilmiş" anlamında kullandığı ancak bir şeyi bilen ve herhangi bir sebepten ötürü bunu belirtmekten çekinmeyen insanın sıfatıdır.
    (10.02.2007 12:45)

legolas

    mirkwood prensi, yüzük kardeşliği'nde elfleri temsil eden, ırkçılık yapmayan, karda batmadan koşan, attığını vuran, kalkanla kaykaymış gibi kayan, uçarak ata binen, gimli'nin yakın arkadaşı, duruşundan, bakışından, her şeyinden karizma fışkıran, filmde * orlando bloom tarafından canlandırılmış, tapılası elf karakter.
    (10.02.2007 12:39)

hoobastank

    daredevil filminin müzikleri arasında "right before your eyes" ve
    scorpion king'de "losing my grip" parçaları bulunan alternatif rock grubudur..

    resmi siteleri; http://www.hoobastank.com 'dur

    reason, just one ve crawling in the dark tavsiye edilir..
    (10.02.2007 11:58)

prince of persia

    ubisoft'un yapımcılığıyla son üçlemesi (sands of time, warrior within ve two thrones); harika hikayesi, gaza getiren müzikleri ve oyuncuya tanıdığı bütün özgürlükleriyle, bugüne kadar oynadığım en iyi üç oyundu.

    "sands of time"da ilk kez gördüğüm rewind (zamanı geri alma), duvarlarda koşup oraya buraya tırmanma vs. özelliklerin yanısıra bittiğinde, "ah be! keşke bitmeseydi" dedirten bir senaryonun yanında credits'deki müziği "time only knows", geçmeyip, yapımda emeği geçen herkesin adını okumama sebebiyet vermiştir. "warrior within"de zaten 'free-form fighting (fff) system' ile çığır açıp, "two thrones"da hikayeyi ustaca bağlamışlardır..

    prince of persia'nın son üçlemesini hiç oynamamış olanların çok şey kaçırdığını belirtmekle beraber, almayı düşünenlerin de sands of time'dan başlamasını ve sırasıyla warrior within ile two thrones'u oynamalarını hem hikayedeki devamlılık hem de oyuna alışma bakımından tavsiye ederim.
    (10.02.2007 11:45)

sayfa: 1...-17-18-19

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.