son beğenilen tanımları     

genel istatistikler
toplam36
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +1
toplam -0

çin mutfağı

    bademli tavuk yenebilecek en güzel yemeklerden biridir. Ãœzerine de kızarmış dondurma olmazsa olmazların arasındadır.
    (29.08.2006 13:42)

taban

    vücudun bütün yükünün üzerine bindiği, organizmanın en alttakiler kısmını oluşturan parçası.
    ayrıca vücudun bütün sinirlerinin bir ucu tabanda toplanmaktadır. bu konuda reflexoloji denilen bir masaj şekli de vardır ki, yapılması insanı çok rahatlatır.
    (29.08.2006 13:40)

harita metot

    bir çok derste kullanılmasına rağmen üzerine bir kez bile harita çizemediğimiz; metodlu çalışmaya da teşvik etmeyen bir defter türü.
    (29.08.2006 13:32)

nazım hikmet ran

    gurbet acısını çok derinden yaşamış; dönemin aşırıları yüzünden hak etmediği muameleler görmüş, türklerin dünya tarihinde ortaya çıkarmış olduğu en büyük şairlerde biridir.

    geçen gün trt-int'te polenezköy'ün geçmişi ile ilgili bir belgeselde anne tarafından polonya asıllı olduğunu öğrendik.

    kendisi milletini ve ülkesini çok seven bir insandı.
    (29.08.2006 13:23)

turkcell

    yurt dışında, havaalanında telefonunuzu açtığınız da; "xxx ülkesine hoşgeldiniz. bulunduğunuz ülkede saat farkı şudur, türk büyükelçiliğinin telefon nosu budur" şeklinde karşılama mesajı atan ve gurbette insanı mutlu eden gsm operatörü. bir de web sitesinden verilen hizmetler için hazırladığı sayfaları düzeltseler.
    (29.08.2006 13:20)

bülent ecevit

    yıllar sonra, 12 eylül konusunda "şimdi ki düşüncelerim olsa, demirel ile anlaşma yoluna gider ve 12 eylül darbesine engel olmaya çalışırdım" diyerek siyasi hatalarını eleştirebilen; vahidettin hain değildi derken, (ara: (murat bardakçı))'nın şahbaba'sını okumamış olanlara ders veren ve dürüstlüğü ile herkes politikacıya örnek olması gereken; kibar, mütevazi, alçak gönüllü bir şair, fikir adamı.

    keşke siyasete girip kendini yıpratmak yerine; köşesinden gençleri eğitse ve kaliteki politacılar yaratabilseydi.
    (28.08.2006 07:22)

sayfa: 1-2-3

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.