ecinni

    cin, cadı, canavar, gulyabani ve bunların türevlerini genellemekte kullanılan sözcüktür. ayrıca frp alemindeki türlü yaratığa da ecinni denildiği bilinmektedir.
    (16.10.2006 09:36)

goliath

    çizgi roman dünyasının en beğenilenlerinden olan gargoyles'teki en karizma karakterlerden biri hatta en karizmatik olanıdır. olaylara takındığı gerçekçi tavırlarla ve bilimum olmayacak işlere girişmesi ile çizgi romana renk katmış tadından yenmez hale getirmiştir kendisi. ayrıca türlü türlü devasa ecinni ile teke tek giriştiği kapışmaları ile nam salmıştır!
    (16.10.2006 09:34)

absolut istanbul

    absolut isimli başarılı vodka firmasının şehir reklamları adı altında oluşturduğu fotograflardan istanbul versiyonu. karanlık bir hamamın üzerindeki deliklerden gelen ışık absolut şişesini oluşturuyor. dakikalarca bakılabilecek nitelikte olan harika bir absolut reklamı olmuş.

    fotografı görmek isteyenler için

    http://www.sccs.swarthmore.edu/users/06/adem/pictures/absolut/images/absolut%20istanbul.jpg
    (15.10.2006 15:41)

paralelkenar

    fizikte vektörlerin toplama çıkarma işlemlerinde de başvurduğumuz olmazsa olmaz geometrik biçimdir kendisi. fakat faydasının yanında bir kıl tarafı vardır ki o da bir sürü formülü olmasıdır. çok formülü olduğu yetmiyormuş gibi birbirinden ezberlenmesi de zordur bu formüllerin... e o kadar kusur her şeyde var.
    (12.10.2006 18:25)

lens esculenta

    mercimek isimli çılgın ve başarılı baklagil türünün latincedeki ismi.

    (11.10.2006 20:21)

mercimek

    latince adı "lens esculenta" olan yüksek proteinli, fırına verilmesi durumunda olası bir cinsel münasebetin habercisi sayılan başarılı bir baklagil türü. her baklagilde olduğu gibi gaz üretimi yapar bünyede. fakat içerdiği çinko ile de yorgunluğa karşı çılgıncasına savaşıyormuş kendisi. cidden bravo!
    (11.10.2006 20:20)

erkekler ağlamaz

homeland

    buzyeli vadisinin ardından yazılmıştır. salvatore buzyeli vadisi üçlemesinin başında bir boşluk olduğunu düşünmüş olacak herhalde ki drowları daha iyi anlatmak ve drizzt'in buzyeli vadisindeki haraketlerini daha anlaşılır kılmayı amaçlamıştır. iyi ki de amaçlamıştır ve bize bu müstesna eseri bırakmıştır. özellikle babası zaknafein ile yaptığı antremanların olduğu kısımdaki akıcı dile ile kendine bağlar okuyucuyu. bu arada kitabı çeviren kimse iyi iş yapmış ona da saygılar.
    (09.10.2006 07:11)

şeytan tüyü

    genelde beyaz olup vücudün sırt falan gibi ulaşılamayacak yerlerinde çıkar, düşmanı boldur kendilerinin herkes bi şekilde koparmaya çabalar lakin zor kopar. işlev olarak da dişileri çekmeye yarar ki çok kutsal, zor, ulvi ve sorumluluk gerektiren bi görevdir. yemeyip yedirmek içmeyip içirmek her bünyenin boyun borcudur!
    (05.10.2006 18:12)

rüküş

    cok guzel de olabilir cok itici de. rüküş bir insan değil bir tarzdır. bir taşıtın dışı, bir ev dekorasyonu da rüküş olabilir. bayağı renk seçimleri ve gereksiz süslemeler rüküş sınıfına girebilir. ülkemizde gayet revaçta olan bir tarz kendisi.*
    (05.10.2006 17:17)

ötanazi

    yaşama umudu olmayacak kadar hasta kişilerin makine yardımı ile yaşamaktansa ölmeyi tercih etmeleri olayıdır. türlü ilaçlar verilerek hekim kontrolünde gerçekleştirilmektedir. ülkemizde yapılması yasaktır. dünyaya gelme isteği nasıl insanın kendi kararına bağlı değilse gerçekten ihtiyacı olan insanların en azından buna karar vermeleri haklarıdır kanaatimce.
    (05.10.2006 17:12)

silvermane

    http://www.silvermane.com adresinde ikamet eden ve ortaçağ'a ait süper silah, zirh, giysiler ureten bir firma. e tabiiki tahmin edilebileceği üzere türkiye'ye girişi yok ürettikleri hiçbir alet adevatın. türlü gümrük problemlerinden dolayıymış.**
    (05.10.2006 16:54)

çikolata

    kakao çekirdeğinin çeşitli formlarına verilen isim. bi nevi yaşama sebebi. güney amerika'dan dünyaya armağan en kutsal şey. dil üzerindeki tat alma tomurcuklarına karnaval havası verir kol kola girip halay çekmelerine sebep olur. hatta kendisi bir çeşit uyuşturucudur bence, etkisinden çıkana kadar herşey toz pembe.*
    (03.10.2006 21:40)

funtwo

    icra etmiş olduğu "vay be" denecek ritm solosu ile youtube da 8 milyon kere izlenmiş videoya sahip, asıl adı lim jeong-hyun olan kore vatandaşı genç insanın takma adı. kendisine not vermesi istendiğinde yüz üzerinden 50 veya 60 gibi mütevazi rakamlar veren gitarist.

    video için;

    http://www.youtube.com/watch?v=a5sl8szut-u
    (03.10.2006 15:37)

edepsiz

    ankara 17. asliye hukuk mahkemesi tarafından hakaret olarak değil sert bir eleştiri olarak algılanan sıfattır kendisi.*
    (03.10.2006 11:52)

sayfa: 1-2-3-4-5

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.