queen

    1970'lerin başında müzik sahnesinde ortaya çıkan, aynı on yılın ortalarında adını ingiltere dışında da duyurmaya başlayan, 1980'lere gelindiğinde klasik senfonik rock tarzından uzaklaşıp günün müzik tarzına daha yakın albümler yaptıkları için fanlarının bir kısmı tarafından neredeyse aforoz edilen ve 1991 yılında solistleri freddie mercury'nin aids nedeniyle ölümünden sonra misyonunu tamamlayarak sahneden çekilen efsanevi grup. 1973 tarihli ilk albümleri queen' den başlayarak son albümleri innuendo'ya kadar müzikal anlamda daldan dala atlayan ama solist f. mercury'nin inanılmaz sesi ve yorumu, gitarist brian may'in olağanüstü tekniği ve yeteneği ve nedense hep biraz gölgede kalan basçı john deacon ve baterist roger taylor'ın kendine has teknikleri sayesinde en kötü döneminde bile unutulmaz şarkılar üretmiştir. görsel olarak da zamanının çok ilerisinde olan grubun komserleri ve sahne performansının yanısıra özellikle mercury'nin sansasyonel tavırları da queen'in popülaritesini artırmıştır.
    (31.03.2006 18:33)

adolf hitler

    yahudiler'in yanında avrupa'daki çingene nüfusunun büyük bölümünü ortadan kaldıran ama nedense kimsenin bundan pek bahsetmediği nazi partisi'nin ii. dünya savaşı'na giden yolu açmış lideri. nazi, nationalsozialistische deutsche arbeiterpartei (alman nasyonelsosyalist işçi partisi)'nin kısaltmasıdır, nsdap olarak da bilinr.
    (29.03.2006 01:40)

paris

    yine, yeni, yeniden isyanın başkenti... 1968'te paris'te yanan isyan ateşi tüm dünyayı sarmıştı. yıl 2006 ve paris yine isyanlarda.
    (29.03.2006 01:23)

sayfa: 1...-50-51-52

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.