inegal te

    3 farklı ölçüdeki boruyu birbirine bağlamaya yarayan boru ek parçasıdır.
    (18.01.2012 10:36)

te

    sistemdeki 3 tane boruyu birbirine bağlamaya yarayan boru ek parçası. bunun bide inegal te çeşidi vardır.
    (18.01.2012 10:35)

boru ek parçaları

    yapılarda gördüğümüz yada görmediğimiz tüm tüm boruları birbirine bağlayan çoğaltan azaltan genişleten daraltan vs her türlü işini yapan parçalara denir. birkaç örnek vermek gerekirse;
    te
    rediksiyon
    dirsek
    kruva
    (18.01.2012 10:32)

kalorimetre

    ortak kazanlı (merkezi ısıtmalı) ısıtma sistemlerine sahip binalarda kullanılması yasayla zorunlu kılınan üründür kendisi, dairelerden çıkan sıcak su borusuna su sayacı gibi bağlanır, o bağlandığı noktaya birde sıcak suyun ilk daireye girdiği boruya ısı sensörleri takılır. çalışma prensibi sistemden geçen suyun kütlesini ve daireye girenle çıkan ısı arasındaki farkı bularak daire başı kw cinsinden tüketim miktarını bulur. bu sayede de gelen toplu fatura kim ne kadar yakmışsa o kadar öder prensibiyle paylaştırılır. yalnız yönetmelikğe göre faturanın %30 u dairelerin m2 lerine göre %70 i bu kalorimetrelere göre paylaştırılır.

    bu ürünün ülkemizdeki lider markası lifos kalorimetredir.
    (18.01.2012 10:26)

dalgıç pompa

    bu pompa genelde en bilinen pompa türlerinden oluyor, kendisini salıyorsunuz bir su birikintisine sonra izleyin şamatayı, suyu istediğiniz yere basıyor, öyle eğlenceli öyle keyifli bir eleman düşünün. tabii her pompa her yere basmaz onu da amacına göre seçmek gerek o ayrı..
    (18.01.2012 10:20)

drenaj pompası

    hani tuvaletler vardır evimizde ve kimimizin aklını kurcalar bunca pislik nasıl gidiyor buradan diye, ben hep binanın altında akan lağama boşalıyor sanırdım ama işin aslı öyle değilmiş sayın okuyucular, bir pompa tarafından çekilip parçalanıp öyle sisteme veriliyormuş, bu işi yapan pompaya da drenaj pompası deniyor işte, altında parçalayıcı bıçakları var, tuvaletlere poşet filan atmayın denmesinin sebebi de genelde bu makineler işte, kesemeyip tıkanabiliyor işte bunlar sonra uğraş dur yazık servis elemanlarına.. he birde bu pompaların motorları sıvı içerisinde çalışabiliyor buda önemli bir ayrıntı yani at pisliğin içine bassın dışarı gibi düşünelim **
    (18.01.2012 10:18)

standart monoblok pompa

    bildiğin pompa işte standart diyeceğim ama yok işin aslı öyle değil ben bu sektöre girene kadar pompa diyince aklıma hiç böyle bir şey gelmezdi, yüklü miktarda suyu hızlandırmakta kullanılan oldukça büyükleri olabilen tek parçalı pompalar işte birçok yerde kullanılır bunlar genelde kullanıldığını pek görme şansımız olmasa da..
    (18.01.2012 10:14)

in-line pompa

    boru hattının yönünü değiştirmeden monte edilebilen, genellikle pompa gövdesinin motorun ağırlığını taşıyabildiği pompa çeşididir, motor pompa gövdesi tarafından taşındığından büyük pompa gereksinimi olan sistemlerde kullanılması pek mümkün değildir.
    (18.01.2012 10:12)

sirkülasyon pompası

    sistemdeki sıvının akmadığı sadece sirküle edilerek geri geldiği sistemlerde kullanılan pompalardır, bu sistemelere en güzel ve bilinen örnek evlerimizdeki kalorifer sistemleridir, kazanda ısınan su sirkülasyon pompasının yardımıyla sistemi dolaşır ve tekrar kazana döner. bu pompalar hacim olarak da motor olarak da ufak pompalardır.
    (18.01.2012 10:00)

pompa

hidrofor

    pompaların paralel olarak bağlanmasıyla oluşturulan yapıların açık su sistemlerindeki debiyi sağlayan mekanik malzeme. 2-6 pompadan oluşabilir çıkışında bir basınç denge tankı olur, bu sayede motorların sürekli açılıp kapanarak ömürlerinin kısalması önlenmiş olur.
    (18.01.2012 09:38)

mekanik tesisat

    İnşaatların borudan vanaya, hidrofordan kazana her türlü malzemenin adı..
    (18.01.2012 09:35)

diyar

    elveda diyarım, burayı öyle sessiz sedasız vedasız terketmek istemedim. son 4 yıldır aktif olarak yazsam da okusam da girmesem de her daim sık kullanılanlarda gözümün önünde dururdu, bugün bir daha eklememek üzere siliyorum seni. bana sunduğun güzellikler sebebiyle teşekkür ederim. elveda...
    (01.07.2011 00:39)

rumelisalaklarsalagi

    yine yeni yeniden doğum günü vampiri.. yaşlandım be diyarda kutladığım kaçındı doğum günüdür acaba..
    (23.06.2011 10:24)

game of thrones

    ışık üniversitesi yurtlarına virüs gibi düşen bir dizidir bu, çıkmasının 2. haftasında arkadaşlarımın yarısından fazlası izlemeye başladı, oda arkadaşım bana sadece introsu çok süper gel izle diye çağırmıştı gittim bir de baktım dizinin ilk bölümü bitmiş ve doyamamışım. sonrasında izlediğim 3 bölümde de hep hiç bitmesin film gibi gitsin istedim..
    (05.05.2011 23:54)

sayfa: 1-2-3-4...-63

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.