sen yenisin galiba

    uzun süredir sözlüğe girmediğim için olsa gerek, fikir çatışması yaşadığım vampirlerin mesajlarında bol bol kullandıkları cümle.*
    (21.07.2008 12:01)

mini etek erkeği öldürüyor

    bilime olan inancı sarsacak türden haberlere bir örnek.
    (21.07.2008 11:58)

bırakın da yaşayalım

    başkalarının hayatlarını kendi hayatlarından daha çok önemseyenler,
    yalanları ve dolanlarıyla çevrelerini zehirleyenler,
    hayatlarında kendileri için iyi olan tek bir şey yapamamış insanlar,
    ter kokan otobüs eşkiyaları,
    gözlerini kadınların yuvarlak hatlarına diken salyalı serseriler,
    başı bağlı erkekleri ayartmak için ayrı bir çaba sarf eden ego manyağı kevaşeler,
    çocuklarını gece yarılarına kadar sokaklarda çalıştıran zavallılar,
    anket yapmak için ısrarla insanın önünü kesen işini bilmez denyolar,
    no war make love misali uygar insan modeli çizip, yine de istediği erkekle seks yapan kadına kaşar damgası vuran şuursuzlar,
    alkollü sürücüler, tinerciler,
    yolda bir kadına çekinmeden cinsel organını gösterebilecek kadar sapıklaşanlar,
    başımızdakiler, bizi yönetenler -yönetmeye çalışanlar-

    bırakın da yaşayalım.
    olmaz mı?


    (21.07.2008 11:54)

alkol felakettir

    alkolü çare olarak gören beyindir felaket olan. atın o beyni gitsin. alkol iyidir.
    (21.07.2008 11:44)

kuzu gezdiren insan

    bu da ne ki, bir arkadaşım kaplumbağasının ayağına ip bağlayıp gezdiriyordu.
    geçen hafta da küçük kuzenim bulduğu denizanasını bir kovada beslemeye karar vermiş, evcil hayvanı olduğu için pek mutluydu.
    oluyor böyle şeyler.
    (21.07.2008 11:33)

eski sevgiliyi kötülemek

    eski sevgiliyi kötülemek yerine, onun aşıkken gözünüz kapalı katlandığınız ve hata olarak bile göremediğiniz yanlışlarının farkına varıp "meğer"li cümleler kurmak daha faydalıdır. bazı insanları yaşadığımız an içinde hak ettiklerinden çok daha erişilmez yerlere koyuyoruz. onlar hayatımızdan uzaklaştıktan sonra verdiğimiz değere kendimiz bile şaşırabiliyoruz. kötülemenin kimseye faydası yok, gözlerinin açıldığını fark et yeter. belki bu sayede bir sonraki ilişki için dersler çıkarılabilir.
    (21.07.2008 11:28)

god of war

    "sevgilim winning yerine hep bunu oynasa keşke" diye düşünmeme sebep olan oyun. oynayan birini izlemek bile heyecanlanmak için yeterli oluyor. film izlemek kadar sürükleyici ve keyifli.
    (21.07.2008 11:17)

kalp kırmak

    bazen kırılmamak adına kalp kırmak gerekiyor ama önce bencillik felsefesini iyice sindirmek lazım. kırdığımız kalpler gün geliyor bizi daha çok üzüyor çünkü. gamsız olacaksın ki ben kırılacağıma başkaları kırılsın derken vicdanın da seninle ağız birliği etsin.
    kalp kırmamak adına en çok kullandığım yöntem, kurduğum cümleleri dile getirmeden önce birkaç saniye daha düşünmek. zaten saniyeler hatalardan döndürüyor insanı.
    (21.07.2008 11:13)

medyum memiş

    yanlış hatırlamıyorsam adı keto olan bir şahsı canlı yayında pataklamasıyla aklımda yer etmiş gereksiz insan.
    (21.07.2008 11:09)

gitme

    hayat kendini tekrarlıyor. günden güne eriyişim umrumda değil de, hiç mi başaramayacağım, mutluluk hep böyle kaçacak ben kovalayacak mıyım, avuçlarımın arasından kayıp gidişini öylece izleyecek miyim... bunlara canım yanıyor. kendimi ifade edememek hep en büyük derdim olacak. "gitme" diye bağırmak isterken karabasanlar çökecek sesim çıkmayacak. kilometrelerce uzaklaşıyor gibisin ve gibiyim. hem sen benden hem ben kendimden. sevmek yetmiyor, kendi kendine de sevebilir insan ama cehennemden ne farkı var bunun, düşünüyorum bulamıyorum. işte cehennem bu. sandığınız gibi ateşlerde yanacağınız bir yer değil. duymak istediklerini duyamamak, görmek istediklerini görememek. korkuyla yaşamaktansa ölmeyi dilemek. eğer bana duyulan sevgiyi bir an bile olsa tekrar yaşatacaksa gidişim, şimdi şuracıkta sessizce yer yüzünden kaybolmayı çok istiyorum. gülümseyişim nerde, kıpır kıpır ben nerdeyim ve bu kim? sen kimsin? acımıyorsun, üzülmüyorsun, şefkat bile duymuyorsun. yakında kötü davranmaya başlayacaksın ve içimdeki suçluluk duygusuyla ezilip cevap bile veremeyeceğim sana. sevgim boyun eğdirecek yine çekeceğim bütün acılara. ama yine de gitme. nolur gitme.
    (20.07.2008 15:50)

kese attırmak

    her kese darbesinde bronzlaşan teninize yavaş yavaş elveda dersiniz.
    (17.07.2008 14:54)

saç boyamak

    bazıları için bir çeşit terapidir.*
    (17.07.2008 14:53)

duygusal dengesizlik

    bir şeyler yapmak isteme ama aynı zamanda istememe, ağlamak isterken gülme, gülmek isterken ağlama veya bunların ikisini de yapamama, kendini ifade edemeyecek kadar yorgun olma ama ifade etmek için yanıp tutuşma, aynaya baktığında gözlerinin tamamını görememe, titreme, kasılma, ürkme, korkma... gibi durumların bütünü.
    dengesiz bir duygusalım, duygusal dengesizlik içindeyim.
    (15.07.2008 11:38)

hayatı facebook sanan insan

diyarın paralı olması

    "hepimizin maddi yükünü site sahibi gilgalad'a yüklemek biraz insafsızca" fikrine takılıp kaldığım başlık. genelde site sahipleri bu durumu sitelerine reklam alarak halleder diye biliyorum. bütün yükü gilgalad'a yüklemek gibi bir bencillik içinde girmedik hiçbirimiz bu diyara. bizim üstümüze düşen buraya yeni yazarlar ve yeni başlıklar kazandırmak değil mi? kaldı ki diyarın önemli bir kısmı öğrencilerden oluşuyor. herkes iş güç sahibi değil. hangi akla hizmet böyle bir öneri getirilebiliyor?
    (12.07.2008 14:53)

sayfa: 1-2-3-4...-18

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.