wherever i may roam

    hayatı yollarda geçen grubun efsanevi şarkısıdır. o kadar ki, kirk hammett bir tarihte geçen sene bir ev aldım ama daha göremedim diyerek turlarının süresi hakkında bir ipucu vermiştir. bu şarkıyı hayat felsefeleri haline getirmek isteğinde olup da bir ağaç misali hiç bir yere kıpırdayamayanlar, hem fena halde gaza gelerek hem de hüzünlenerek dinlerler. velhasıl-ı kelam, tarifi imkansız güzellikte bir şarkıdır. en güzel yorumu için (bkz: s and m) ve de ayrıca (bkz: her şeyi bırakıp gitme isteği).
    (16.12.2008 15:13)

salak

    endonezya'da yetişen bir meyvedir. bu ismi vermelerinin nedeni, kahverengi sert dış kabuğunun ağaç kabuğuna olan benzerliği çünkü malay dilinde salak ağaç kabuğu anlamına geliyor. kabuğu aynı zamanda yılan derisine de benzediğinden halk arasında snake fruit * olarak da adlandırılıyor. kabuğunun sert görünüşünün aksine, soyarken bıçak bile kullanmadan içindeki yumuşak kısma ulaşıp afiyetle yeniyor. *


    (15.12.2008 23:23)

cik

    her ne kadar kuş sesi olarak tanımlansa da, dikkatli dinleyince esasında kuşların cik değil de çirp çirp diye öttükleri kanaatine vardım.
    (15.12.2008 22:46)

nahil

    arapça'da hurma ağacı anlamına gelen nahıl, saltanat düğünlerinde ve şenliklerde padişahın gücünü gösteren bir simgeydi. boyu 25 metreye, tabanı 5 metre çapına kadar çıkardı. hatta bu sembolik ağaç taşınırken, dar sokaklarda bazı evlere zarar veriyor ve saray tarafından ev sahiplerine gerekli ödeme yapılıyordu. üzeri simli ipler, ipek püsküller, renkli kağıtlar, aynalar ve çiçekler gibi envai çeşit süsle bezenen nahılı yapan sanatçılar vardı. o kadar büyük olmasa da, anadolu'daki düğünlerde de yapılıyor ve misafirler hediye takılarını üzerine takıyordu.


    (15.12.2008 17:39)

kelb

    dün akşam saatlerinde öğrendiğimize göre, muntather al-zaidi isimli ıraklı gazeteci, george dabılyu bush basın toplantısını tamamlamak üzereyken, bir anda ya kelb! diye bağırmasıyla *, ayakkabılarından önce sağ sonra sol tekini bahsi geçen kişinin kafasına isabet ettirmeye çalışsa da ıskalamıştır. fakat ya kelb tam yerine oturmuştur, önemli olan da budur.
    http://www.informationclearinghouse.info/
    (15.12.2008 17:17)

a christmas carol

    charles dickens'ın ünlü hikayesidir. öykünün ana karakteri huysuz ve cimri scrooge'un, noelde üç ayrı hayalet tarafından ziyaret edilmesiyle kendisine bir çeki düzen vermesi gerektiği fikrine varan ve 180 derece dönerek bir anda iyi yürekli bir insan olmasını anlatan naif bir noel klasiğidir.
    (15.12.2008 11:35)

a christmas story

meksika sınırı

    çok pistir ha... bu meksikalıları sinirlendirdin mi bir anda dellenirler, aniden nevri döner o sakin adamların. böyle gözlerini devire devire yürürler adamın üstüne. allah muhafaza. daha çok o gün siesta yapamamış bünyelerde tezahür eder.
    (15.12.2008 11:23)

onomatope

antidisestablishmentarianism

    ingilizce'de kiliseyi devlet işlerininden ayrı tutma, yani laiklik karşıtlığı anlamında kullanılan isim.
    (15.12.2008 11:05)

floccinaucinihilipilification

    ingilizce'de bir şeyin yararsız, değersiz olduğu görüşünü niteleyen sıfattır.
    (15.12.2008 11:01)

supercalifragilisticexpialidocious

spin the black circle

    pearl jam'in plağa olan sevgilerinin bir nişanesi olan, en donuk insanı bile hareketlendireceğine emin olduğum * sıcakkanlı şarkı. vitalogy albümlerinin ikinci parçasıdır.

    see this needle...see my hand...
    drop, drop, dropping it down...oh, so gently...
    well here it comes...i touch the plane...
    turn me up...wont turn you away...

    spin, spin...spin the black circle
    spin, spin...spin the black, spin the black...
    spin, spin...spin the black circle
    spin, spin...whoa...

    pull it out...a paper sleeve...
    oh, my joy...only you deserve conceit...
    i'm so big...my whole world...
    I'd rather you...rather you...than her...

    spin, spin...spin the black circle
    spin, spin...spin the black, spin the black...
    spin, spin...spin the black circle
    spin, spin...whoa...oh...

    You're so warm...oh, the ritual...when I lay down your crooked arm...

    spin, spin...spin the black circle
    spin, spin...spin the black, spin the black...
    spin, spin...spin the black circle
    spin, spin...
    spin the black circle
    spin the black circle...
    spin, spin...
    (14.12.2008 23:27)

plak

    bazıları müzik dinlemenin en güzel yolu olduğunu düşünür. CD'nin istisnasız her daim aynı mükemmellikte çalmasına karşılık plakta oluşan minik çatlaklar yüzünden oluşan cızırtılı ses kimi insanların hoşuna gider. hatta pearl jam'in bununla ilgili bir şarkıları vardır. (bkz: spin the black circle)
    (14.12.2008 23:17)

diyar ile ilgili istekler

    tanım yazarken kaydet tuşunun yanı sıra bir kenarda dursun tuşu da olursa iyi olur diye düşünüyorum çünkü bazen insan kaydetsem mi kaydetmesem mi kararsız kalıyor, yazdığına da kıyamıyor. sakla tanımı gelir zamanı gibi. *
    (14.12.2008 22:53)

sayfa: 1-2-3-4-5...-54

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.