dtp nin kapatılması

    bizzat devletin kafasını kuma gömmesidir. gerçi devlet 80 yıldır aynı şeyi yaptığı için artık alıştık. baksanıza benim ironi yapayım diye yazdığım şeyleri ciddi ciddi yazanlar var. aslında gecenin bu saatinde tanım yazmak bile zaman kaybı bu kapatma için. yakında yeni bir parti kurulur, sona ona da kapatma davası açılır. bir grup vatandaş salt ekonomik yatırımlarla ya da şiddetle bu sorunun ortadan kalkacağına inanır, arada yüzlerce kişi ölür falan. bildik hikaye, gerçekten değmez artık.
    (12.12.2009 03:31)

dtp nin kapatılması

    türkiye'de kürt sorunun anlamayan birinin dtp=pkk=apo eşitliği çıkmazında sürüklenip memnuniyet duyacağı kapatmadır. istediği kadar bu karar hukuka uygun olsun, bu partiye oy veren milyonlarca kişinin devletle olan bağı bu olayla biraz daha zayıflamıştır. siz daha emekli maaşından bahsedip durun. belki böyle böyle halledersiniz işleri.
    (12.12.2009 02:59)

ufuk uras

    eğer kendisi için 40 kere çakma solcu denirse birden bire akp milletvekiline dönüşüyormuş. ha gayret yiğitlerim.
    (12.12.2009 02:53)

dtp nin kapatılması

    milyonlarca kişinin her seçimde oyunu alan bir siyasetin sonunu, 19 kişinin emelilik maaşı alıp almamasına indirgeyerek demokrat kimliğimi ön plana çıkardığım kapatmadır.
    (12.12.2009 02:52)

dtp nin kapatılması

    madem kapatıldı bu parti, o zaman milletvekilleri toptan chp'ye geçsin. böylece hem nihai amaçları olan emekli maaşlarına kavuşurlar hem de chp gibi atatürk'ün kurduğu, laik, demokrat ve ilerici bir partide yer aldıkları için halk nezninde affedilirler. çünkü halk dediğimiz şey aslında daha çok ankara'nın batısında yaşayan kişilerdir. diğer taraftakiler biraz cahildir ve nedense yıllardır hep istemediğimiz kişilere oy verip vatandaşı üzerler. zaten ordaki iller de yalnızca bir yakınımız görev nedeniyle atandığı zaman araştırdığımız yerlerdir. peki bu 19 milletvekili chp'ye geçtikten sonra ufuk uras nolacak? o da gitsin akp'ye üye olsun, pis çakma solcu.
    (12.12.2009 02:36)

ufuk uras

    anayasa mahkemesi kararıyla kapatılması gerekendir. böylece memleket kurutulur ve onur öymen önderliğindeki gerçek solcuların önü açılır. yıllardır solun önünü tıkıyorsun çakma solcu, yazık değil mi bu insanlara? eğer fikirlerimi beğenmiyorsan akp genel merkezi orda, git üye ol da tatmin olalım gizli liberalim.
    (12.12.2009 02:24)

dtp nin kapatılması

    bence de çok iyi olmuştur. hukuk burda tecelli etmiştir, herkes hukuka saygı duysun. böylece türkiye aydınlık yarınlara doğru daha emin adımlarla yürüyecektir. bence kürtler yeni partilerinin kuruluş dilekçelerini verdiği gün o partiyi de kapatma hazırlıklarına bir an evvel başlamalıyız. çünkü daha önceki parti kapatmalar çok işe yaramıştır. bu işe yaramayı görmeyenler ya kördür ya da vatan hainidir. artık böyle açılımla falan uğraşmak yerine elimize silahı alır çatır çatır çatışırız dağda. ha ama ben gitmem o ayrı, zaten askerliğimi yaptım. bu çatışmalarda hiç bir general yakının ölmemiş olmasını da kabullenirim. hatta o basılan karakollara hiç bir askeri eğitimi olmayan 20 yaşındaki saf gençlerin gönderilmesine de ses çıkarmam. insan bazen eski günleri özlüyor. önceden her gün çatışma haberi gelirdi. ne güzel ohal falan vardı. 200 metrede bir kimlik kontrolü olurdu, fail-i meçhuller çoğu zaman haber bile olmazdı. zaten oradaki halk cahildir, kime oy vereceğini bilmez. resmi ideolojinin gül gibi partileri varken gider akp'ye dtp'ye falan oy verir. ama bu kadar demokrasi ülkemize fazla. milletçe birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde hepimizi 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum ve vatan millet sakarya diyerek sözlerimi noktalıyorum.
    (12.12.2009 02:00)

çocukken yaşanan hüzünlü anlar

ufuk uras

    akp'nin değirmenine su taşıyan, eski partisinin kadrini kıymetini bilmeyen, meclise girer girmez sosyalist gömleğini çıkarmış ve liberal olmuş, yazılarında liberalizme karşı duruş sergileyen ama içten içe akp'de bir milletvekilliği kapmak isteyen, sırf gıcıklık olsun diye söylemlerinin tersini yapan üstelik türkan hoca'ya yeterli ilgiyi göstermemiş bir çakma solcudur. mantıklı ölçülerden yola çıkarak hazırlanmış bir tanım okudunuz.

    revolution akp genel merkez binasından bildirdi.
    (03.12.2009 15:12)

gerçek sol

    solun "emekten yana olması, emek lehinde toplumsal dönüşüm arzulaması, hukukun emek lehinde yeniden kurgulanması, uluslararası siyasal ve ekononmik ilişkilerde uluslar arsı sermayenin karşısında olan emperyalizme ve sömürüye hayır diyen, kapitalist bir yapı içinde hayat bulmuşsa zayıf olanın yani emekçilerin güçlü olanın yani sermayeni karşısında örgütlü bir şekilde olursa direnç gösterebileceğine ve ancak böyle özgürleşebileceğine inanan, felsefede dogmalara karşı ve bilimi önplana alan, toplum yaşamında zayıf kesimlerin, kadınların, yaşlıların, özürlülerin, hastaların, eğitime, sağlığa harcayacak parası olamayanların güçlü kesimlere karşı korunduğu br sistemi savunan düşüncelerin toplamı" olarak tanımlanması yetersizdir. bu tanım ne darbe tehlikesine, ne kontrgerillaya ne de etnik ve dini kimlik problemine bir çözüm getirebilmektedir. zaten birisi çıkıp bunlardan bahsedince anında bölücü, akp yalakası damgası yemesi bundandır. işte o zaman bu gerçek solcuları ortada göremiyoruz biz. bu konuları yıllardır halının altına süpürdükleri için bir söylem bile geliştiremediler çünkü. zaten onur öymen'in bu derece savunulmaya çalışılması da bundandır.

    küreselleşme karşıtlığı ve yurtseverlik üzerinden genellediğiniz solcuların sayısının falan da arttığı yok. yıllardır sol diye yutturulan şey bir çok soruya cevap veremiyor. veremediği için de bu halde zaten.
    (03.12.2009 08:48)

ufuk uras

    kendisinin değerlendirilmesinde bazı kesimlerde artık müthiş bir önyargı olduğunu görüyorum. öyle ki artık ne desek boş. en iyisi ödp'den ayrıldıktan sonra yeni harman dergisi'ne söylediklerine göz atalım:
    "benim hayatım liberalizmle mücadele ile geçti. kitaplarıma bakın göreceksiniz. bakın sol’da genellikle bir ayrışma olduktan sonra o ayrışma bir şekilde teorize edilir. bu hep böyledir. bir şekilde kendinin daha solcu olduğunu anlatırsın. bu insan psikolojisi. kendinizin daha değerli olduğunu anlatmanız için başkasının ne kadar değersiz olduğunu söylemeye başlamanıza gerek yok. bizde herkes başkasını tarif etmeyi nedense çok seviyor. bir tür gölge boksu. liberallik asla kafamızdan geçmeyen bir şey. özgürlükçü perspektifle liberal perspektif arasında temel bir fark var. liberalizm var olan egemenlik ilişkilerini veri alır onun içinde bir serbestiyi savunur. özgürlükçülük ise var olan egemenlik ilişkilerini aşmak anlamında devrimcidir. bizdeki, doğru ifade etmek istersek, tek problem siyaset birilerinin icazetinden mi geçecek meselesidir. bir tarihsel buluşma için oy birliği ile karar almışız sonra birileri demiş ki ya sizin bu karar yanlış demiş vazgeçirmiş. şimdi bu kadar uzaktan kumandalı siyaset olmaz. davul birinde tokmak birinde olmaz. ruhani liderlik cismani liderlik olmaz. bizde siyasetin papazları var. esas mesele bu. tarihi buluşma kararının altında sevgilialper taş’ın da imzası var. sonra bakıyorsun olmuyor. iki yıldır zaman kaybediyoruz."
    http://ufukmecliste.blogspot.com/2009/07/yeni-harman-dergisi-roportaj.html

    bu arada bi kaç yanlışı düzeltelim. ufuk uras'ı meclise taşıyan ödp değildir. ufuk uras bağımsız oylarla seçilmiştir. o seçimlerde ufuk uras'ın tek başına aldığı oy ödp'nin türkiye genelinde aldığı oyun 2 katıdır. gerçi siz şimdi o bağımsız oyları da hep terör destekçisi verdi diye burun kıvırabilirsiniz. ayrıca 13 yıldır var olan ödp'nin neden şimdi böyle birden bire önemsendiğini de anlayabilmiş değilim. 13 yıldır sürekli bölünen ve oy olarak eriyen parti ufuk uras'a laf atacağınız zaman mı kıymetli oldu? eğer öyleyse artık çok geç, ödp'den şu saatten sonra cacık olmaz.
    türkan saylan ne ara ve neden girdi konuya onu da anlamış değilim. ölümü üzerine gösterdiği tepki yeterli bulunmadığı için çakma solcuyumuş. bu nasıl bir orantı? bu kadar uğraşacağınıza kısa yoldan "ufuk uras ulusalcıların istediği gibi bir solcu olmamıştır. akp'yle bazı konularda aynı düşünmüştür" deseniz hiç uğraşmayacağız. yoksa kendisi onur öymen'in katliam savunusu yapmasına rağmen "tepkiyi abartıyorlar canım" denerek gösterilen iyi niyetin çok daha fazlasını insancıllığı ile haketmektedir.

    ha umarım gerçekten de bundan sonra ulusalcıları da emekten, barıştan ve demokrasiden yana olmak konusunda ufuk uras'ı eleştirdiğiniz kadar eleştirirsiniz. belki o zaman gerçekten solcu bir tavır olur.
    (03.12.2009 08:35)

gerçek sol

    (#259291 ) nolu tanımda buna biraz değinilmiş ve denmiş ki; gerçek solcular sayısı hızla artan küreselleşme karşıtlarıdır. heralde solcu sayısını çok göstermek için bu kadar dar bir kriter belirlenmiş. bu durumda küreslleşme karşıtı olduklarını bildiğimiz mhp, bbp, hepar falan da otomatikman solcu oluyor. hem de ufuk uras gibi çakma değil, harbi solcu. ama burada chp biraz muallakta kaldı. biz onu da sol biliyorduk fakat chp'nin hiç öyle bir küreselleşme karşıtı tavrını göremedik. baya baya yabancı sermayenin tarafındalar. onu nereye koyacağız? bence gerçek solcu tanımını biraz daha geniş tutalım. onur öymen, canan arıtman, önder sav falan dışarda kaldı hep. yazıktır.
    (03.12.2009 01:58)

gerçek sol

    nasıl bişey olduğunu çok merak ettiğim sol türü. elde var anti emperyalizm ama gerisi pek gelmiyor. ben sadece bir soru soruyorum. gerçek sol nedir? mesela gerçek bir solcu türkiye'nin önemli meselelerine nasıl çözüm üretir?
    (03.12.2009 01:44)

ufuk uras

    bundan tam 13 sene önce yani 1996 da ödp genel başkanlığı ile siyasete girince anti emperyalist düşüncelerini unuttuğunu söyleyen arkadaşlarımız var. peki ben bu 13 sene boyunca başka adamı mı dinledim ya? desene fena kandırdılar beni. o kadar neoliberalizm karşıtı nutuklar, ezilenlerin ve emekçilerin yanında yer almalar, anti kapitalist gösterilerde boy göstermeler. 13 sene boyunca başka birini mi yutturdular bana? hatta bu eylemlerin bir kısmında ben de ordaydım, adam yanımda yürüyordu resmen, olacak iş değil.

    şaka bi yana ufuk uras'ın çakma solcu diye yaftalanmasının tek bir sebebi vardır o da solun bazı kimselerce sadece anti-emperyalizmle sınırlandırılmış olmasıdır. o kadar solculuğu mhp'de yapıyor arkadaşlar, sol sandığınızdan daha farklı bir şeydir. kürt açılımında ve ergenekon mevzuunda ulusalcılar gibi statükocu tavır almadı diye boş yere nefes tüketmeyin. bu adam yıllardır doğru bildiğini söylüyor. kürt meselesinde akp ile benzer fikirleri paylaşıyor diye bir kişiyi çakma solcu ya da akp yardakçısı diye itham etmek sizin inandırıcılığınızı kaybettirmekten başka hiç bir işe yaramaz.

    ufuk uras'ın anti emperyalist birisi olduğunu siz de biliyorsunuz da işinize gelmiyor sanki. en azından ufak bir internet taramasıyla yazılarına ulaşabilirdiniz. ben yine de geçen seneye ait bir yazısını paylaşayım.

    http://www.turnusol.biz/public/makale.aspx?id=2588&pid=19&makale=Neoliberal%20ilkelerin%20iflas%FD

    akp'li di mi? vay be.
    (03.12.2009 01:41)

diyarın enleri 2009

    en fransız mı en ingiliz mi karar verilemeyen gibi enteresan bir ene sahip olmuşum. oysaki ben doğma büyüme madagaskarlıyım. ama ana tarafım kamboçya'dan, baba tarafım nikaragua'dan gelme. yazdığım tanımlardan da anlaşılıyordu bu durum. nasıl böyle oldu anlamadım. kesin şike var.
    (02.12.2009 23:40)

sayfa: 1-2-3-4...-24

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.