arkadaşına söyle o bize gelsin

    genellikle annelerimizin zamanında çokca kullandığı kelime. cümle diyolog içinde şu şekilde kullanılır.

    çocuk: anne ali bize gelebilir mi ?
    anne: hangi ali ? geçen sefer gittiğin ali mi ? hani ders çalıştığınız *
    çocuk: evet...
    anne: niye sen gidiyorsun. arkadaşına söyle o bize gelsin . bak geçen perşembe onlara gittin sonra cumarteside gittin şimdi bu günde gitmek istiyorsun
    çocuk: (içinden düşünür 'ulen ne hafıza var be kadında')
    neyse uzatmadan muhabbeti burada bitirelim. gördüğünüz gibi cümle bu şekilde diyolaglara ortak oluyor.

    not: sonunda ali çocuklara gidiyor....
    (05.06.2008 20:48)

ben böyle olsun istememiştim

    kötü bir şey yaparsınız, bu olay sizin partnerinizi kızdırır ve size tavır alır veya direk çekip gider sonra bu sözleri söylersiniz...
    (05.06.2008 17:05)

everything in its right place

    bir radiohead şarkısıdır ayrıca thom yorke'un söylerken bu diyardan uzaklaştığı nadir şarkılardandır*. zaten şarkının amacı odur, monotonluktan sıkılanları başka diyarlara götürmek.

    not: thom yorke şarkıyı ok computer turnesinde konserden sonra hiç konuşmadan kulise gitmiş ve bu şarkıyı yazmış.

    sözleri :

    kid a, kid a, kid a, kid a
    everything, everything, everything, everything..
    in its right place
    in its right place
    in its right place
    right place

    yesterday i woke up sucking a lemon
    yesterday i woke up sucking a lemon
    yesterday i woke up sucking a lemon
    yesterday i woke up sucking a lemon

    everything, everything, everything..
    in its right place
    in its right place
    right place

    there are two colours in my head
    there are two colours in my head
    what is that you tried to say?
    what was that you tried to say?
    tried to say.. tried to say..
    tried to say.. tried to say..

    everything in its right place
    (05.06.2008 16:59)

erkek kuvveti

    servis veya minibüsdeyseniz ve aracın üstünde bulunan açılan kapağın altındaysanız ve hava sıcaksa şöför ile aranızda şu şekilde bir diyolog geçmesi mümkündür.
    şöför: tosun bak üstünde gakap var ittiri ver bakem onu. erkeksin sen kuvvetlisindir, açarsın diğerlerinin gücü yetivermez.
    erkek * : hangi kapak bu mu ? peh... (pis bir sırıtmayla)
    der ve şöförün vermiş olduğu gazla ( sen erkeksin gazı) ayağa kalkar ve hıggghh nağmeleri arasında kapağı ittirir. verilen bu gazla büyük ihtimalle kapağı açar eğer şöför daha çok gaz vermişse (bkz: aragorn ) eleman kapağı tek elle açmaya çalışırır. açtıktan sonra sanki tüm orduyu devirmiş bir asker gibi 'heh poeh hehe' nağmeleriyle yerine oturur. eğer birazda artistse şöföre seslenir.
    erkek: açtım bak olmuş mu ?

    not: eğer yukarıda bahsettiğim şeyi gerçekleştirecek kadar kuvvetiniz yoksa bir yalan uydurup * ayağa kalkmayın açamazsanız araçta ki insanlara rezil olursunuz. benden söylemesi.
    (05.06.2008 07:39)

exit music

    radiohead'in insanı yerin dibine sokan şarkılarından biridir ve ayrıca romeo ve juliet filminin soundtrackıdır. şarkının ilham kaynağı ise bu olaymış.
    thom yorke: "13 yaşımdayken oyunun zeffirelli versiyonunu gördüğümde iki gözüm iki çeşme ağlamıştım, çünkü düzüştükleri gecenin sabahında neden kaçıp gittiler hiç anlayamadım. şarkı, bütün kötü şeyler başlamadan önce kaçması gereken iki kişi için yazıldı. kişisel bir şarkı."

    marilyn manson, roling stone dergisinde şarkının etkisini şu sözleriyle belirtmiştir
    "tedavi merkezinden kaçıp bir uçurumun kenarına gelmiştim. bu şarkıyı dinlerken atlamayı düşünüyordum. sonra tepeden aşağı yürüdüm."
    (05.06.2008 01:14)

radiohead

    insanı alt üst eden gruptur. çevreye tepkilerini şarkılarıyla veren gruptur. örn: fake plastic trees, exit music, everything in its right place, all i need...

    videoklipleri anlamlıdır. özellikle pyramid song'un videoklibi ve her zamanki gibi thom yorke'un vokali insanı derinden etkiler. birde all i need klibi insan ticaretini konu alımıştır ve MTV EXIT kampanyası için çekilmiştir. high and dry, fake plastic trees ve knives out klipleri süperdir tavsiye edilir.

    son olarak: çoğu şarkısı sizi yerin dibine sokar. özellikle yakınlarda sınav varsa radiohead dinlemeniz önerilmez. istemeden gözlerinizi kapatıp şarkıya ortak oluverirsiniz. *.

    (05.06.2008 01:06)

blind guardian

    blind guardian bir power metal grubudur. 1985 yılında kurulan grup şarkılarında fantastik unsurlara yer vermektedir. grubun ilk ismi lucifer's heritage'di sonradan isimleri blind guardian olarak değişti. grup bu sene 04 mayıs 2007 günü İzmir ooze venue'de, 05 mayıs 2007 günü ankara saklıkent'te, 6 mayıs 2007' de İstanbul maslak venue' de konser verecektir. *
    (30.04.2007 18:55)

donanimhaber

    benimde üye olduğum bir forumdur. fakat bu aralar fake üye sayısının artışı ve zeka seviyesi düşük insanların girip başkalarını yanlış bilgilendirmesi veya gereksiz yere yanlış yorumlar yapıp ortamı karıştırmasından dolayı bu aralar bir çok eski üye foruma yazı yazmayı bırakmıştır. İlk zamanlarda donanım hakkında gerçek ustaların bulunduğu bir forumdu fakat son senelerde donanım yerine off topic bölümünün çok tutulmasından dolayı donanım bölümüne ilgi azalmıştır. forum reklamlar sayesinde ayakta durduğundan her yerden reklam fışkırmaktadır.
    (30.04.2007 16:59)

intel

    İntel dünaynın en büyük mikro işlemci üreticisidir. 1968 yılında gordon e. moore tarafından kurulmuştur. İlk mikroişlemcisini 1971 yılında çıkarmıştır. bu mikroişlemcinin adı (kodu) intel 4004'dür. son zamanlarda çıkardığı core 2 duo işlemcileri ile pazardaki
    hakimiyetini artıran İntel' in son bombası quad core' dur. İntel şirketinin değeri 150 milyar dolar olarak tahmin edilmektedir.

    İntel' in bu zamana (mayıs 2007) kadar çıkardığı mikroişlemcilerin listesi.

    4004 * 4040 * 8008 * 8080* 8085* 8086 * 80286* 80386 * 80486 * 80586 veya pentium * celeron pentium ii* pentium iii* pentium 4* pentium m veya centrino * pentium d* intel core * xeon * itanium * core duo* core 2 duo* core 2 extrem * quad core
    (30.04.2007 16:39)

heroes

    amerika' da 25 eylül 2006 tarihinde yayını girmiş olmakla beraber heroes' un ilk bölümü nbc kanalının 5 yılda en fazla reyting alan dizi olmuştur. dizinin konusu sıra dışı yeteneklerini keşfeden sıradan insanların hikayesini anlatmaktadır. türkiye' de cnbc-e tarafından pazar günleri 21:00' da yayınlanmaktadır. heroes daha ilk sezonun ortasında olmasına rağmen 64. altın küre en iyi tv dizisi - drama dalında aday gösterilmiştir.

    dizimiz bu söz ile başlamaktadır.‘'son zamanlarda sıradan görünen bir grup birey ancak "özel" kelimesiyle tanımlanabilecek olan bazı yeteneklerini ortaya çıkardılar. Şimdilik bunun farkında olmasalar da, bu bireyler sadece dünyayı kurtarmakla kalmayıp onu sonsuza dek değiştirecekler. bu sıradanlıktan olağanüstülüğe dönüşüm bir gecede meydana gelmeyecek. her hikâyenin bir başlangıcı vardır.''
    (27.04.2007 18:08)

sayfa: 1...-6-7-8

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.