torpil

tema

yaz saati uygulaması

    bu uygulamanın tesirleri

    baş ağrısı çekenlerin ,yaz saati uygulamasına geçişte ağrılarının şiddetlendiği ileri sürülürken ,uygulamanın ,ışığın hormonlar üzerindeki tesirinden dolayı cinsel isteği de artırdığı belirtiliyor.italya da yapılan bir araştırmada ,baş ağrısından mustarip olanların yaz saati uygulamasına geçilmesi ile birlikte baş ağrısı krizlerinin artacağını ortaya koydu,bunun sebebini uyku-uyanıklık,ışık-karanlık değişikliğinden kaynaklandığı açıklandı..ama bu uygulamadan en çok inekler çekiyormuş.bazı memeleketlerde acemi çiftçiler,yaz saatine göre uyanınca ,hayvanları erken sağmaya çalışırlarmış ve saati olmayan inakler süt vermezlermiş.

    fransa da ise "yaz saatine karşı olanlar" adlı bir dernek var.bu dernek yaz saati uygulamasının ,çocuk ve yaşlılarda biyoritmi bozduğu,trafik kazalarına sebep olduğu ve hava kirliliğine yol açtığını öne sürüyor ve avrupa birliğinde 1976 dan bu yana uygulanan bu sistemin,trafik kazalarında 6 bin kişinin ölümüne yol açtığını iddia ediyorlar...

    *
    (24.03.2007 10:33)

yaz saati uygulaması

    bu gece gerçekleştirilecek olan uygulamadır.işlem mart ayının son pazar günü saatlerin bir saat geri alınması şeklinde uygulanır.

    bu sistem 1. dünya savaşından itibaren kullanılmaya başlanmıştır.ingiliz parlementosu 1916 senesinde kabul ettiği bir kanun ile bu sisteme geçmiş ,avrupa birliği de 1976 senesinde müşterek hareket etme kararını almıştır.bugun dünyada ,aralarında türkiye'nin de bulunduğu 70 den fazla ülke ,saati rejimi uygulamaktadır.
    (24.03.2007 10:19)

türkiye için 100 milyon mesaj projesi

    tema vakfının yürüttüğü projedir.

    tema, her bir kisinin yillik gazete, mendil, kagit, kurdan, havlu vb. gibi ihtiyaclari icin ortalama 7 adet agac tukettigini hesaplayarak bir kampanya baslatti. kampanya cercevesinde hicbir ucret odemeden 9 adet mese dikiliyor. yapilmasi gereken tek sey, asagidaki adrese tiklayarak formu doldurmak, gelecek olan 20 reklam mesajini kabul etmek. bu mesajlar icin ucret alinmiyor. okumadan da silinebilecek bu mesajlar, sponsor firmalarin reklam destegi icin gonderdikleri mesajlar

    100 milyon mesaj projesi ile katilimi saglanan her kisi icin 9 mese tohumunun 10 milyar mese projesi icinde toprakla bulusmasi hedeflenmistir. bagimsiz bir proje olan 100 milyon mesaj projesinde amac yuksek katilim saglanmasi ve reklam verecek sponsorlar ile mese tohumlarinin ekimi icin gerekli destegin teminidir.

    kampanya katilim formu'na ulasmak icin:http://www.smsmese.org/mesaj.asp
    (23.03.2007 11:28)

sevgiliyi beklemek

    bayanlar wc'sinin önünde-yakınında kız arkadaşını bekleyen erkekler "sevgiliyi beklemek" başlığına örnek teşkil edebilir.ki belki de en acınası bunlardır*
    (23.03.2007 11:21)

mutluluk

    kıssadan hisse isteyenlere

    büyük bir kedi,kendi kuyruğunu kovalayan küçük bir kediye sormuş "neden kuyruğunu kovalıyorsun?"yavru kedi cevap vermiş "bir kedi için en güzel şeyin mutluluk,mutluluğun da kuyruğum olduğunu öğrendim.bu nedenle onu kovalıyorum,yakaladığım da mutluluğa ulaşacağım" bunun üzerine yaşlı kedi şöyle demiş "gençken bende evrenin sorunlarına ilgi duymuş ve mutluluğun kuyruğum olduğuna karar vermiştim .ama şunu fark ettim ;ne zaman onu kovalasam benden uzaklaşıyor,ne zaman kendi işime baksam hep peşimden geliyor.

    (22.03.2007 16:09)

google



    --- alıntı ---

    google, uydu üzerinden tüm dünyayı ayrıntılarıyla gösterdiği 'earth' programında diyarbakır'ı, var olmayan sözde kürdistan'ın başkenti olarak ziyaretçilerine duyurdu. programda, "kurdistan" yazılarak arama yapıldığında çıkan haritada diyarbakır, sözde kuzey kürdistan'ın başkenti olarak gösteriliyor. küstahça yazılmış metinde de, diyarbakır için "türkler tarafından işgal edilmiş kürt bölgesi" tanımlaması yapılıyor.

    metinde şu ifadeler yer alıyor:

    "diyarbakır, erbil güney kürdistan'ın başkenti olduğu gibi, kuzey kürdistan'ın başkentidir. nüfusunun neredeyse yüzde 100'ü kürt'tür. türkler tarafından bu bölgenin işgalinden beri, türk yönetimi kürdistan'ın bu bölümüne 'güneydoğu anadolu' demektedir. ancak, türkiye'nin diğer bölgelerindekilere verilen hakların aynısı buradaki halka verilmemiş, herkesin çok iyi bildiği kötü ve çok fena yönetim yıkılan kürt köylerinden ayrılmamıştır. kürtler bağımsız kürt devleti çabalarından asla vazgeçmemişlerdir." güneydoğu anadolu bölgesinin 'kürdistan' olarak tanımlandığı harita, bölgedeki diğer iller de sözde kürdistan'ın kentleri olarak gösteriliyor. İnternet sitesindeki skandalı fark eden kullanıcılar tepkilerini dile getirmek için google türkiye'ye ulaşmaya çalışıyor. ancak şirketin türkiye bürosu telefonlara cevap vermiyor. google türkiye yönetimine telefonla ulaşılamadığı için birçok vatandaş tepkilerinin yerine ulaşmamasından şikayet ederken, bazıları da google'ın sıklaşan bu tür hatalarının bilinçli yapıldığını düşünüyor. skandalla ilgili olarak kendisine ulaşmaya çalıştığımız google türkiye'nin genel müdürü eren karabey, görüşme talebimizi reddetti. google türkiye yönetim ofisinde muhatap bulmak mümkün değil. dünyanın en çok ziyaret edilen video sitesi you tube da, kuruluşundan bir yıl bile geçmeden geçen yılın ekim ayında google tarafından 1. 65 milyar dolara satın alınmıştı.



    skandalı fark eden internet kullanıcıları google türkiye'nin yetkililerine ulaşmaya

    çalışıyor. ancak dünya devi firmanın türkiye'de bir telefonu yok.

    İşte amerika'daki adres ve numaraları:

    google inc. 1600 amphitheatre parkway

    mountain view ca 94043

    tel: + 1 (650) 253-0000 fax: + 1 (650) 253-0001

    --- alıntı ---

    (22.03.2007 12:36)

güzellik

gerçek güzellik kampanyası

    "dove"un başlattığı gerçek güzelliği sorgulamaya yönelik olan kampanyadır.kampanyanın amacı; " güzellik üzerine oluşmuş basmakalıp tanımlamalara son vermek; demokratik, doğru ve farklı boyutlardan bakarak gerçek güzelliği yeniden tanımlamaktır" olarak özetlenmiştir.

    bu kampanya yeni bir reklam stratejisi tabiki de.ancak vurgulananların gerçekten önemli olduğu da açıktır..günümüzde televizyonlar sayesinde insanların tüketime yönlendirilmesi amaçlanıyor ve bu nedenle kişiler kalıplara sokulup herkesin o kalıplarda olması gerekliliği düşüncesi empoze ediliyor.kadınlar,genç kızlar mankenlere özeniyor sıfır beden olmak için ölümüne diyetler yaparken sağlığından oluyor.

    sokalarda ya "petek dinçöz"e yada "gökhan özen" e benzeyen insan yığınları görmekteyiz.bunun diğer bir ucu olarakta farklı olmaya çalışan ama yine birbirine çok benzeyen tipler bulunmaktadır.*aslı olan kişilerin sağlıklı yaşamı hedeflemesi ve dış görünüşünden dolayı kendine olan güvenini kaybetmemesidir;gerisi hikayedir,kandırmacadır,pazarlama oyunlarıdır.

    http://www.gercekguzellikkampanyasi.com
    (15.03.2007 14:48)

büyülü patenler

    dünyanın dört bir yanında 1943'den bu yana, 40'ın üzerinde farklı gösterisi toplam 305 milyon kişi tarafından izlenen holiday on ice ekibi'nin buz üzerindeki gösterisinin ismi.8-18 mart da türkiye'de gösteri yapacak olan grup 50 profesyonel buz patencisiyle seyirciyi rengarenk kostümleri ve akrobatik dansları ile fantastik bir dünyaya götürüyor.bugüne kadar 49 ülke gezen 'büyülü patenler', 1.5 milyon seyirciyle buluştu.sahneden tam 350 köstüm geçiyor ve tüm gösteriler gerçekten büyüleyici.patencilerin profesyonel ve akrobatik hareketleri ve sergiledikleri mizansenlere göre değişen yüz mimikleri gösteriyi farklı kılıyor.

    gösteride türkiye şampiyonu patenci de tayfun anar, kenan doğulu'nun "aşk kokusu" parçasıyla dans ediyor.ayrıca büyülü patenler, kenan doğulu'nun türkiye'yi temsil edeceği "shake it up şekerim" parçası ile de dansedecek.buz pateni izlemeyi sevenler için gerçekten güzel ve izlemeye değer.
    (13.03.2007 08:31)

şeker

    orantısız tüketilen şekerin insanlara birçok olumsuz etkisi vardır:

    fazla şeker tüketmek kan şekerini çok çabuk artırıyor ve pankreas aşırı insülin salgılıyor. buna "metabolik sendrom" deniyor. İnsülin, şekeri regüle ettikten sonra fazlasını yağ olarak depoluyor. kan şekerindeki ani düşüşse sürekli acıkma hissine ve yemeye yol açıyor.

    diş çürümesi başta olmak üzere, obezite, diyabet, kalp ve dolaşım hastalıkları, böbrek taşları, kanser, hipertansiyon, felç, ülser, astım, romatizma, kronik yorgunluk sendromu ve kemik erimesine neden oluyor.

    kan dolaşımıyla vücudun her tarafına taşınan şeker özellikle de göbek, kalçalar, göğüsler ve bacağın üst kısmında toplanıyor. bu bölgeler de dolduğunda, yağ asitleri kalp ve böbrek gibi aktif organlara dağılıyor. bu organlar gittikçe yavaşlıyor ve sonuçta dokuları bozularak yağa dönüşüyor.

    bağışıklık sistemi zayıflıyor. vücut soğuk, sıcak veya mikroplara karşı koyamıyor.

    daha da kötüsü şekerin artık yerli yersiz neredeyse bütün hazır gıdaların içine koyulur hale gelmesidir... Bebek maması, mısır gevreği, sosis, mayonez, ketçap, pizza, hamburger ekmeği, kola, hazır meyve suyu gibi gıdalar şekerle tüketici gözünde daha çekici hale getiriliyor. Doğuştan tatlıya yatkınlığı olan insanoğlu da, farkında olmadan bu çekime kapılıyor ve satışlar artıyor. Gittikçe daha fazla satın alıyor, daha yiyoruz bu gıdaları.
    (07.03.2007 15:59)

öğrenci işleri

    tüm öğrenciler için "allah düşürmesin" diye dua edilmesi gereken ,sevimsiz insanlarla dolu danışma!ve yardım! birimi.
    (07.03.2007 11:58)

osmanlıca

    bazı bilgisayar terimlerinin osmanlıca karşılıları;

    görev çubuğu: değnek-ül vazife

    Çift tıklama: tıkırtı-ül tekerrür

    administrator: sahip-ül edevat

    software: edevat-ül yumuşak

    hardware: edevat-ül civanmert

    anti spyware: müdafaa-ül hafiye

    my documents: Şahsi evrak

    internet: allâme-i ulûl arz

    google: kaşif-ül âli

    google earth: seyr-ül arz, kaşif-ül arz

    denetim masası: sehba-i saltanat

    cd rom: pervane-ül hâfiza

    ekran: perde-ül temaşa

    kasa: kaide

    enter: duhûl

    virüs: deyyus

    msn: elçi

    hacker: deyyus-ül-ekber

    hata raporu: malumat-ül kabahat

    mail server: divan-ül mektubat

    messenger: havadisat motoru

    chat: muhabbet-ül zabi

    ctrl-alt-del: has timar zeamet
    (05.03.2007 12:38)

illustrator

    adobenin sahibi olduğu,çizimde sınırsız düşünceleri bilgisayara yansıtmayı sağlayan grafik programı.
    (05.03.2007 12:33)

sayfa: 1-2-3-4...-6

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.