hilal

    manisada bulunan pastahaneler zincirinin genel adıdır! en son altı(6)ncısıyla karşılaşılmıştır! fiyatlar çok uygun olsa da isimden ve çalışanların tutumundan ötürü bir önyargı sözkonusudur mekana karşı!
    (30.03.2006 16:35)

benmari usulü

    bir kap içine su konulduktan sonra sulu kaba bir kap daha yerleştirerek ateşe koymak suretiyle eritme usulüdür.
    bu usulle eritilmiş çikolata çilek üstüne dökülerek muhteşem lezzetler elde edilebilir!
    (30.03.2006 16:35)

fairuz derin bulut

    müzikal açıdan çok kaliteli olduğunu iddia etmemize gerek yoktur, ancak hiç kimsenin inkar edemeyeceği şekilde eğlendirir insanı fdb!
    saklambaç oynayan kaleye mum diksin, sen istediğin kadar sinek saz çal, gibi şarkı sözleri olduğu gibi, harajde miştare kundante şeklinde fairuzca sözlerde kullanmaktadırlar! yakışır yaptıkları kendilerine!
    (30.03.2006 16:33)

nihat genç

    ideolojik açıdan ne tarafta olduğu belli olmayan, leman yazılarını okuyunca solcu olduğu düşünülse de skytürk tartışmaları bu konuda soru işaretleri doğuran, ancak her şeye karşın güzel yazan, okunulası yurdum yazarıdır! edebiyat derslerine giriş kitabı mutlaka okunasıdır!
    hakkında pek çok hakaret davası açılmış olması, can yücel misali çekinmeden küfredebiliritesini göstermektedir!
    (30.03.2006 16:32)

ruhi su

    yeni nesil tarafından tanınmayan, kitleleri etkileyebilmiş müthiş ses! protest müziğin babası olarak kabul edilir, ondan sonra gelen zülfü livaneli, ahmet kaya, edip akbayram gibi isimlerin ne denli ondan etkilenmiş olduğu aşikardır! sazı yavaş çalışı ve sesini öne çıkarışı en belirgin özellikleridir, ahmet kaya hakkında at teper gibi bağlama çalınmaz eleştirisini yapmış, kaya ona ithafen bağlama böyle de çalınır adında bir albüm yapmıştır!
    (30.03.2006 16:31)

sosyalizm

    tarihte incelendiğinde antik çağlara kadar eskiye dayanan, marx'a göre marx'tan önce ütopik, sonra bilimsel olarak sayılan, genel hatlarıyla insanların eşitliğine, üretim faktörlerinin ve tabiiki toprağın ortak mal sayıldığı, başka bir anlatımla özel mülkiyetin olmadığı, her şeyin kamu malı sayılmasıyla birlikte, üretilenlerin ve toprağın toplumu oluşturan bireyler arasında eşit olarak pay edilmesiyle oluşmuş ekonomik sistemdir!
    marx'ın kendinden önceki sosyalistleri ütopik sayması, onların seçimle başa gelebileceklerine inanmalarından kaynaklanır. marx'a göre kan dökmeden devrim olmaz, sosyalizm, liberal veya kapitalist ekonomilerle yönetilen toplumlarda seçim gibi demokratik yollarla gerçekleşemez!
    (30.03.2006 16:30)

sayfa: 1...-10-11-12

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.