son beğenilen tanımları     

son kötülenen tanımları
-orta doğu teknik üniversitesi/#30675
genel istatistikler
toplam48
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +2
toplam -1

öss

    odtü inşaat mühendisliği'nde okuyan sefa boyar adlı öğrencinin sınav sistemini eleştirmek amacıyla girdiği ve yalnızca bir fen sorusunu doğru cevaplayarak en başarısız öğrencisi olmaya çalıştığı sınav. ayrıca grup deli'nin de bu sınav sistemini eleştirmek amacıyla yaptığı "ösym" adlı bir şarkısı vardır. sınav, şimdi iki aşamalı olmuştur. söylentilere ilk aşaması zekayı ölçerken, ikinci aşaması bilgiyi ölçüyormuş. ve evet, 3 saatte.
    (22.08.2006 13:14)

bu sabahların bir anlamı olmalı

    "tamam sustum" adlı çıkış şarkısından sonra "vay be demek vega grubu da adam akıllı şarkılar üretebiliyormuş" dedirten, insanı dinlendiren, elektronik gitarın yalnızca kafa şişirmek için çalınmayabileceğini gösteren güzel şarkı.
    (22.08.2006 13:07)

anomi

    emile durkheim'ın ortaya attığı kavram toplumun kuralsızlık halini, bireyin toplumdan koptuğu durumu simgeler. durkheim'a göre anomi, intiharı tetikleyen en önemli etkendir, şiddet besler. günümüz sosyologlarından emre kongar anomi kavramının en önemli özelliğinin "bireyin, içinde yaşadığı toplumun liderlerine ve meşru yükselme yollarına karşı güvenini yitirmesi, kendi amaçlarıyla bu amaçları gerçekleştirmek için kullanılacak olan meşru kanallar arasındaki bağa olan inancını kaybetmesi" olduğunu söylemiştir.
    (22.08.2006 12:59)

sayfa: 1-2-3-4

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.