extras

    ricky gervais'in dizi setlerinde iyi bir rol için koşuşturan bir figüranı canlandırdığı komedi dizisi. Oscar ödülünü almak için kırmızı halıda yürümek şöyle dursun, daha replikli bir rol bile alamamış olması, onu asla yıldırmıyor.2005-2007 yılları arasında yayınlanmış. halen yayında mı emin değilim ama tnt tvden izleyebilirsiniz.
    (12.10.2009 07:51)

invention of lying

    ricky gervais tarafından yazılıp yönetilmiş ve oynanmış 2009 yapımı komedi filmi. hiç yalan söylenmeyen, yalan söylemek kelimesinin bile terminolojide olmadığı bir dünyada; işinden kovulmuş, istediği kız elde edememiş bir adamın yalanı keşfetmesini ve insanların hayatını ve elbette kendi hayatını güzelleştirmeye çalışmasını anlatıyor esas itibariyle. tnt'de yayınlanan extras dizisiyle tanıdığımız ricky gervais, çok başarılı bir iş çıkarmış doğrusu.25 eylül'de abd'de gösterime girdi. türkiye'de ne zaman gösterime girecek bilemiyorum ama kesinlikle eğlencelik izlenilebilecek bir film. rastlarsanız gitmemezlik etmeyin..


    (12.10.2009 07:48)

savat

    özellikle doğu anadolu'da bu teknikle yapılan gümüş takılar çok meşhurdur.savatlı gümüş denilen bu takılarda, tabaka ve benzeri gümüş aksesuarlarda özellikle urartu motifleri; çiçek ve böcek şekilleri kullanılmaktadır. not: pahalı olduklarını da söylemeliyim, ancak değer...
    (03.09.2009 01:52)

genç kızların sevgilisi

    her erkek popcuya ilk ciktigi donemlerde atfedilmis tanimlama, unvan *
    (18.08.2009 23:33)

bambi cafe

    ekmegi ilk basta biraz fazla salcali yagli gelebilir ama ilginc ve tadilasi bir tat. gec buldum erken kaybettim diyelim... hele de taa bu gurbetlerde insan nasil ozluyor, nasil ozluyor...*
    (18.08.2009 23:20)

jangum un rüyaları

vampircik türk filmleri tematiği

    unutulup unutulmadığından emin olmak için 3 kez taradım başlığı...*

    tabi ki unutulmaz bir kadir inanır türkan şoray filmi... (bkz: devlerin aşkı)

    bir de serdar gökhan hülya koçyiğit filmi ekleyelim... (bkz: ikibin yılın sevgilisi)
    (22.04.2009 23:51)

devlerin aşkı

    1976 yılında çekilen, Osman Seden'in yönetmenliğini yaptığı kadir inanır - türkan şoray filmi... aşk, ihanet, duygusallık, dram... ne ararsanız var bu filmde... konusu:
    --- alıntı ---
    Büyük işadamı Süreyya Bey’in rakipleri onu öldürmek isterler fakat Tarık adında bir genç Süreyya’nın hayatını kurtarır. Borcunu ödemek için Tarık’ı yanında çalışmaya ikna eden Süreyya Bey bir süre sonra onu sağ kolu yapar. Fakat aşık olduğu kadın Tarık’ın eski ve unutamadığı sevgilisi Türkan’dır ve bir kadın yüzünden iki dost birbirine düşer.
    --- alıntı ---


    (22.04.2009 23:50)

vampircik yöresel ürünler tematiği

başlıkları alt alta okumak

    . kaymak ...
    · yemekteyiz ...
    · son kez ...
    (14.04.2009 21:14)

dostlar başına

    *hani birinin başına çok iyi bir iş gelir, işi rast gider, iyi biriyle karşılaşır da der ya " ay aman, böyle gelin dostlar başına!" öyle işte.tamam örnek biraz ütopik oldu ama örnek işte idare edin...*
    (10.04.2009 13:30)

karabaş i veli dergahı kültür merkezi

    *
    1550 yılında ölen Yakup Çelebi tarafından kurulmuştur.
    Bu kişinin, Kur'an'ın okunma üslüplarını anlattığı Tecvid ilmine yönelik "Tecvid-i Karabaş" (Karabaş Tecvid'i) adlı bir kitabı bulunduğu için tekke Karabaş adını almıştır. Tekke, dikdörtgen bir alan üzerine Semahane ile aynı yapı tekniğinde yapılmıştır. Kubbe ve çevresindeki ahşap işçilik dönemin en güzel örneklerinden biri olmuştur.
    Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait olan yapının toplam alanı 1720 m2'dir.
    Osmangazi belediyesi tarafından restorasyonu tamamlandıktan sonra, Karabaş-i Tekkesi temsil ettiği kültür ile özdeşleşen Mevlevi Kültürü’nün doyasıya yaşandığı bir mekan olarak hizmet vermeye başlamış.
    (10.04.2009 13:25)

je suis venu te dire que je m en vais

    *serge gainsbourg'a ait bi şarkıymış... sana gittiğimi söylemeye geldim diye çevrilebilir...
    (10.04.2009 13:20)

hint yağı

    *--- alıntı ---
    Akdeniz iklimin görüldüğü yerlerde doğal olarak yetişir veya kültürü yapılır. Tohumlarında bulunan Ricin maddesi zehirlidir.

    Tohumlarından elde edilen yağ, renksiz-soluk satı renkli, hafif kokulu bir yağdır. Alkolde kolaylıkla çözünür. Yağın hazmı zor olduğu için yemeklik yağ olarak kullanılmaz. Tıpta kullanımı yaygındır. Yağın bileşimini özellikle Ricinoleik asit oluşturur. Yağın incebağırsaklar üzerinde müshil etkisi vardır. 15-30 gramlık miktarı kuvvetli müshil etkisi yapar. Zor ısındığından motor yağı olarak da kullanılır. Sanayide sabun ve boya yapımında, dericilikde, mürekkep yapımında, issiz yanması ve beyaz alev vermesi nedeniyle kandillerde de bol miktada kullanılmıştır. Bebekler için pişik önleyici kremlerde de katkı maddesi olarak bulunur.
    --- alıntı --- vikipedi

    biraz da faydalı ve pratik bilgi aktarayım:
    -haftada bir saçınıza sürüp streç filmle sardıktan sonra 1 saat bekliyor ve yıkıyorsunuz, uzamasına yardımcı oluyormuş, ayrıca da saçlarınız parıl parıl parlıyormuş...
    -ağızdan alındığında, sindirimi so­nucu, çok güçlü bir müshil olan, risino-leik asit haline dönüşüyor ve 3-4 saat için­de etkisi görülüyormuş. Tıpta, ancak tek bir süratli ishal yapıcı etki gerektiğinde kul­lanılırmış.
    - ha bi de;daha uzun ve gür kirpikler için eşit miktarda Hint yağı ile badem yağını küçük bir şişede karıştırıp, bu karışımı 15 gün boyunca yatmadan önce, gözlerinize kaçırmadan, kulak temizleme pamuğu yardımıyla kirpiklerin kökünden ucuna doğru sürüyormuşuz.

    benden söylemesi...
    (10.04.2009 13:15)

makkap

    *büyük ihtimalle (bkz: makkab) başlığı yardımcı olur...
    (10.04.2009 13:08)

sayfa: 1-2-3-4-5...-36

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.