heavy metal

nazgül

    kaderin bir cilvesi olarak,türkler dışındaki herkeste huşu ve hayranlık uyandırmış, karizmalarıyla fanteziseverleri büyülemişlerdir. fakat,isimlerinden dolayı, türklerin gözünde kendilerine "nazgülüm,nazlı gülüm" diye hitap eden yağız bir delikanlıyla canlanırlar.
    feminendirler türklerin gözünde.
    (15.06.2007 17:58)

ben böyle sanatın içine tüküreyim

    açıkça hakarettir,öncelikle bunu ortaya koyalım. beğenmeyebilirsin,o zaman "beğenmedim" dersin,bu kadar basit. ben senin yüzüne bakıp "ben böyle surada tükürürüm arkadaş" diyor muyum.

    ama sayın başkan kültürümüzü koruyormuş,üstelik de romalılar zamanında yapmış bunlardan. merak ediyorum kendisi romalılar * tarafından yapılmış bir kilise olan ayasofya'yı gördüğünde hayran hayran bakmamış mı.ya da uluslararası "dünya'nın 7 harikası" anketlerinde ayasofya'yı görünce gurur duymuş mu. aynı yapı uzun süre türk mimarlarının idolü değil miydi ancyra pardon ankara'nın sayın belediye başkanı? 3. roma imparatorluğu olduğu iddia edilen osmanlı imparatorluğu bizans kurumlarını ve kültürünü büyük ölçüde koruyup özümsememiş miydi? yoksa türklerin atlarının üzerinde taşıdıkları hamamları mı vardı?

    bir de bu cıbıl heykelleri, memelerini,pipilerini falan görünce benim aklıma cinsellik gelmiyor, sidik yarışı geliyor. bizim camimiz sizin panteonunuzu döver zaten.leonardo da vinci minyatür sanatını becerebilir miydi? ben şahsen istesem artemis tapınağı'nın kralını yaparım, zaten onlar malzemeden çalmışlar,o yüzden çökmüş.sorumlularına ne oldu acaba?

    bitirelim artık,kısacası "hepimiz bizans'ın çocuklarıyız" cümlesine "biz osmanlı çocuğuyuz, avrupalı kendinin ne çocuğu olduğunu bilir" şeklinde cevap vermektir , kayzer-i rum *fatih sultan mehmet'in kemiklerini sızlatmış cümledir. *
    (14.06.2007 21:04)

ahmet dursun

    zamanında beşiktaş taraftarı tarafından "ahmet dursun, seba gitsin" tezahüratıyla yüceltilen futbolcu.nitekim önce seba * gitmiştir, sonra ahmet.
    (14.06.2007 18:50)

entelektüel

    avrupa dillerinden aldığımız kelimelerde kelimenin fransızca okunuşunu esas aldığımız için türkçe'ye "entellektüel" olarak geçmesi gereken kelime. Tıpkı "Brutus" yerine "Brütüs", "televijın" yerine "televizyon"u kullanmamız gibi. Fakat tdk bu konuda kendisiyle çelişmeyi tercih etmiştir ve "entelektüel"i tavsiye etmektedir.
    (08.06.2007 21:11)

elastikiyet

    hocalarımızın elasticity kelimesini çevirmek için kullandıkları fransızca-arapça kırması kelime.halbuki türkçesi de var bunun.misal talebin fiyat esnekliği şeklinde kullanılabilir.
    (05.06.2007 23:30)

tiki dili

    türkçe'nin new york ağzı ile konuşulan bir lehçesidir. Ünlemler açısından oldukça zengindir * * *. türkiye türkçesinden ne zaman ayrıldığı kesin olarak bilinemese de çoğu lingistik uzmanı m.ö 300.000 ile m.s 2007 arasını işaret etmektedir.
    (04.06.2007 23:46)

uno

    İtalyanca bir *
    (03.06.2007 01:02)

iktisat

    doğal olarak elin avrupalısının oluşturduğu bilimdir.azimli türk genci muhtemelen şöyle bir diyaloğa maruz kalırdı * :
    -abi benim süper teorilerim var
    +anlat bakalım genç
    -Şimdi diyelim ki faizler sabit,enflasyonu da hesaba katmayalım *
    +halamin da biyigi olsaydi amcam olurdu güzelim
    -tamam onu boşver,tekellerde kar maksimizasyonu için...
    +ya tekel demişken,aç bi rakı da kendimize gelelim
    -açarız abi,ama cari açık konusunda...
    +sen onu bırak da bu fenerin haline olacak,ona kafa patlat biraz da
    -zico yla olmaz bu iş,avrupa'da başarı için teknik direktör değişikliği şart
    (31.05.2007 01:23)

laiklik düşmanları

    hakikaten de misal fransa'da bulunmayan insanlardır.sebebi de fransa'nın bu yollardan 16. yüzyılda geçmeye başlayıp*, 19. yüzyılda bu meseleyi sona erdirmesidir *.
    zannetmiyorumki fransa'da bugün birisi "fransa incil'e göre yönetilsin"*, "sapına kadar hristiyan cumhurbaşkanı isteriz"* desin,ya da pazar günü kiliseye gitmeyeni dövsün *.
    (31.05.2007 00:39)

rome

turgut özal

    "demiryolu komünist işidir"*, "anayasayı bir kere delmekle birşey olmaz" *, "benim memurum işini bilir" *,"ben zengini severim"*,"türkiye küçük amerika olacak"* gibi incileri olan,ülkeyi dış borç batağına sokan, pkknın göz göre göre palazlanmasına izin veren,fakirden alıp zengine veren amerikan robin hood'u,vahşi kapitalist.
    (30.05.2007 23:30)

spekülasyon

    borsada fiyatları etkileyebilecek kadar sermayeniz varsa
    yaptığınız alımla fiyat artışına neden olursunuz.millet sürü psikolojisi ile fiyatı yükselen hisselerin üzerine atlar kar etmek için.fakat siz fiyat yükselişinin spekülatif olduğunu bildiğiniz için fiyat çıkabileceği en yüksek noktaya çıktığında hisseleri satarsınız.kısa günün karı epey yüksektir, doya doya yiyin. *
    (30.05.2007 22:35)

bir koyup üç almak

    3'ün 1'ini almaktır bazen * *
    (30.05.2007 22:02)

victor hugo

    romantizm deyince akla gelen ilk yazar.
    (30.05.2007 21:56)

sayfa: 1-2-3-4

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.