son beğenilen tanımları     

genel istatistikler
toplam23
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +2
toplam -0

pasta

    genellikle amerikan filmlerinde gördüğümüz bekarlığa veda partilerinde, içinden yarı çıplak bayanların çıktığı şuh yiyecek.


    (02.04.2006 17:26)

car darb

    dört vuruş anlamına gelmektedir. kalenderi®ler ve abdallar, başlarında biten bütün kılları usturaya vurdukları için, yapılan traş işlemine bu ad verilmiştir. bu işlem sırasında kaşlar, saç, bıyık ve sakal tamamen usturayla kesilir.
    kalenderi®ler çar darbı şu şekilde izah ederler, derviş, allah'ı zikirle meşgul iken yürekten bir neş'e bürünür ve bu neş'enin etkisiyle saç, sakal, bıyık ve kaşlarını traş eder.
    abdallar ise bu durumu, insanın yüzünün gökteki aydan daha parlak olduğu ve bu parlaklığı siyah kıllarla örtmenin gereksiz olduğu temeline dayandırmışlardır.


    (02.04.2006 17:23)

sinop

    tarihte önemli yeri olan şehirlerimizden biridir. doğal limana sahip olması ve bu sebepten ötürü deniz ticaretinde tarih boyunca önemli bir yer teşkil etmesine ve böylece birçok değişik medeniyete ev sahipliği yapmasına yol açmıştır. tarihi mekanlar ve doğal güzellikler bakımından oldukça zengin bir şehirimizdir. balatlar kilisesi, sinop kale surları, alaaddin cami ve sinop müzesinde, hem mitolojik çağdan, hem osmanlı döneminden, hemde cumhuriyet döneminden farklı izleri bulmak mümkündür.


    (02.04.2006 17:20)

kadın

    babanızın yy kromozumu yerine xy kromozomu taşıması, bu cinsiyette dünyaya gelmenize nedendir. ayrıca baba elektirik mühendisi ya da elektirikle ilgili bir alanda meslek sahibiyse bu ihtimal daha kuvvetlidir.


    (02.04.2006 17:19)

kızlık zarı

    türk halkının büyük bir kısmının namus kavramını önce saç, sonra diz üstü ve en son olarak da bacak arası olarak algıladığı toplumuzda bu sıralamanın üçüncüsüyle bağdaşan hayati (!) kavramdır.


    (02.04.2006 17:17)

aşk

    insanın birkaç dakika içinde dahi, ani duygu geçişleri yaşamasını, hatta bazen birkaç duyguyu aynı anda hissetmesine yol açan, karışık durumdur. biyolojik olarak yüksek miktarda çikolata tüketmekten farkı olmadığı kanıtlanmıştır. genellikle gazetelerin 3. sayfa haberlerinin temel konusur.


    (02.04.2006 17:14)

haldun dormen

    55 yıllık sanat hayatı içinde gerek sinema ve tiyatro oyuncusu, gerekse yönetmen ve yapımcı olarak başarısını defalarca hem türkiye içinde, hem de yurtdışında kanıtlamış sanatçıdır. sanatçı kelimesinin tam anlamıyla hakkını verebilen nadir üstadlardan biridir. dormen tiyatrosunu kurduktan sonra uzun bir süre burada oyunlar sahnelemiştir. tiyatroyu kapattıktan sonra sanat haberleri yazmıştır çeşitli yayın organlarında. gırgıriye, lüküs hayat, güzel bir gün için ve bozuk düzen gibi eserleri vardır.


    (02.04.2006 17:11)

george walker bush

    ölüm haberinin ayrıntılarını henüz tam olarak öğrenememiş olmama rağmen, bu haberin gerçek olmasını tüm yüreğimle diliyorum! ve şimdiden yaptıklarının hesabını nasıl vereceğini merak ediyorum. eminim dünyanın birçok ülkesinde bugün bayram ilan edilecek ve her yıl büyük bir coşkuyla kutlanacaktır. kendisine tanrıdan rahmet dilemek açıkcası içimden gelmiyor, çünkü işe yarayacağını sanmıyorum. hakettiğini en kötüsüyle çekmesini diliyorum.
    (01.04.2006 18:29)

sayfa: 1-2

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.