hırsız

    çalma eylemini gerçekleştiren kişi. ülkemde bu çeşit insanın bile sınıflandırılması yapılır. "iyi hırsız" ve "kötü hırsız" . iyi hırsız; çalma konusunda sanatını icra ederken bunu başkalarına zarar vermeden gerçekleştirir. devletten çalmak gibi mesela. kötü hırsız; devletten yahut kurumlardan değil de kişilerden çalan ve çalma eyleminde kişilere zarar veren cinstir. her ne olursa olsun,hırsız hırsızdır. hiç bir gerekçe bunu meşru yahut sevimli kılamaz.çünkü bugün "açlıktan,ihtiyaçtan çalıyordur" denildiği takdirde hep devamı artarak gelir.çünkü hiç bir zaman ihtiyaçların sonu gelmez. bugün onu hoş görünler yarın da "abi adamın sürecek arabası yokmuş,ne yapsın" gibisinden diyebilirler!
    (03.04.2006 17:47)

ceketimi alır giderim

    bu serzenişin son merhalesi ise "kafama sıkar giderim" cümlesidir. kalmak suretiyle sorun olmaktan öteye gidemeyen insanın, belkide karşıdakini üzmek yerine üzmemek için gitmeye karar vermesi hali de olabilir. gidenin bir gözü de daima arkada kalır ve gitmekle sadece olay mahalinden uzaklaşır. ama bu gitmeler hiç bir işe yaramaz. çünkü ceketini alıp gittiği her yerde yine aynı gökyüzü yine aynı benlik vardır...
    "çünkü nereye gidersen git , elbet bir gün dönersin. Gittiğin yerde seni kimse tanımaz; döndüğün yerde de ya eksik sevilmişsindir ya da yanlış..."
    (03.04.2006 17:30)

sayfa: 1-2

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.