öğrenci

    üniversite öğrencisi: yumurta ve patetesten onlarca çeşit yemek çıkarabilen, yaşadığı ortamdan dolayı her türlü hastalığa karşı bağışıklık kazanan bir insan topluluğudur. okul hayatı boyunca yaşadığı sıkıntılardan sonra iş hayatı onlar için eğlence halini alır (sözüm ailesinden ayrı yaşayanlar içindir). üçü beşi bir araya gelir bir ev tutarlar, başları önlerinde efendi efendi evlerine girer çıkarlar. genelde kendilerinden başka kimseye zararları yoktur, istisnalar kaideyi bozmaz. ama yine de sevilmezler mahallelerinde, nedenini de kimse bilmez. ama yorum çoktur bunlar ahlakasız bunlarda karı desen var içki desen var atar tutarlar. çıkıp bağırmak gelmiştir içimden hep -bu evin başka bir kapısı var da biz mi bilmiyoruz?-.
    (24.08.2006 01:21)

kabak tatlısı

    bal kanaklarını alacaksın kabuklarını soyup küp şeklinde kibrit kutusu büyüklüğünde doğrayıp üzerine biraz şeker atıp kendi suyunda kaynamaya bırakacaksın. sulanıp suyunu çektikten ve kabaklar yumuşadıktan sonra altını kapatıp soğutacaksın sonra üzerine hindistan cevizini serpip ya da ceviz de olabilir afiyetle yiyeceksin. şeker hastası olanlara önerilmez.
    (24.08.2006 01:11)

pinhani

    almanca işletme enformatiği mezunu * * sinan arkadaşımızın içerisinde yer aldığı dinlenilesi bir grup. istanbul'da yı açdinle de dinle. eğitiminin hakkını verdi o da bizler gibi bölümüyle çok alakalı(!) bu işe yöneldi. iyi de etti. bu arada pinhanı gizli saklı demekmiş ve dedelerinden armağanmış bu isim bu gruba... yanlış hatırlamıyorsam zeynep ve sinan kuzendir. emmi dayı ya da hala teyze uşağı gibi bişey...
    (24.08.2006 01:07)

fenerbahçe

    defansında her türk gencinin rahatlıkla oynayabileceği milyon dolarlık türk takımı. aziz başkan işsizim beni de fenerin defansına al ne farkım var benim bunlardan dediğim saçbaş yoldurttan defansa sahip bir takımdır. ama fenerlilerle konuşunca bu konuyu, orta saha ve ileri uçadamlarını sayarlar hemen. ama o adamlar yetmez şampiyonlar ligine kalmak için. bir de avrupa kupalarının en erken gol yiyen takımıdır bu fener. dinamo kiev'de en erken gol atan takımı sene 2006. unutulmasın diye diyara not düşüyoruz....
    (24.08.2006 00:55)

vergiyi doğuran olay

    şöyle bir de ek vardır vergi kanununda "yapılan işlem yasal olmasa da buradan elde edilen kazancın vergisi ödenmek zorundadır". bu maddeye istinaden abi ben eroin satıyorum kazancımın vergisini vermek istiyorum ya da rüşvet aldım bunu hangi kalemin altında muhasebeleştireyim diye vergi dairesine başvurabilirsiniz. ya da ne bileyim doğrudan karakola gidip abi ben enayiyim diyebilirsiniz.
    (23.08.2006 01:09)

menkul kıymetler

    gayrimenkul olmayan varlıklar. daha açık bir ifadeyle taşınabilir varlıklara verilen addır. hisse senedi, tahvil, bono gibi cebine koyup götürebileceğin(cebinde olmasa da taşınabilir mahiyetteki) varlıklara verilen addır. bu arada gayrimenkul de taşınamaz varlıklara verilen addır hatta taşınmazın arapça karşılığıdır.
    (23.08.2006 01:03)

çengelköy

    istanbul'un üsküdar semtine bağlı, üsküdar meydanından sahil boyunca kuzeye gidilip 1. köprü geçildikten sonra beylerbeyini geçtikten sonraki mahalle. çınaraltı namı diğer zamanının fiko'nun kahvesi (süper baba'yı izleyenler bilir) buradadır. hemen yanında erbab diye bir cafe & restaurant & fırın tarzında daha nezih bir mekan vardır. bir de bu semtin börekçisi meşhurdur. çengelköy börekçisinden börekler alınır çınaraltında çayla yenir.
    (23.08.2006 00:55)

orman

    onlarca değil, yüzlerce değil, binlerce de değil, nihayetinde milyonlarca ağacın bir araya gelerek oluşturduğu topluluk. bu topluluğun en büyük düşmanı insan türünden odunlardır. zira bu odunlar canları sıkıldıkça onları yakmaktadır.
    (23.08.2006 00:47)

turgut özal

    türkiye'nin 1980'li yıllarına damgasını vurmuş devlet adamı. siyasete ilk girişi erbakan'ın genel başkanlığını yaptığı milli selamet partisi(msp) ile olmuştur. msp ile bu ilk siyaset denemesi başarısız olmuş, milletveklili seçilememiştir. daha sonrasında bu başarısızlığı belkide onun için başarıya giden yolun onünü açmıştır. zira 12 eylül 1980 darbesinden sonra her partiden olduğu gibi msp'den de bir çok siyasetçiye siyaset yasağı getirilmiş ama özal msp içerisinde aktif görevde bulunmadığı için bu yasaktan yırtmıştır. darbe döneminde türkiye ekonomisi onun ellerine bırakılmıştır. bu dönemdeki başarısından sonra siyasete girmek ve parti kurmak için dönemin darbe lideri kenan evren'den izin almış ve anavatan partisi'ni kurmuştur. evren'in pek bi iş yapamaz gözüyle baktığı ve izin verdiği bu parti değim yerindeyse ummadık taş baş yarar dedirtmiş ve seçimden birinci parti olarak çıkmıştır. 1983 ve 1993 yılları arsında türkiye siyasetine önce başbakan sonra cumhurbaşkanı olarak yön vermiştir. celal bayar yarı asker olarak düşünülürse türkiye'nin ilk sivil cumhurbaşkanı ünvanını da almıştır kendisi. ölümü ise hala tartışma konusudur. suikast (zehirlenme) sonucu öldürüldüğü söylenmektedir ve ne hikmetse otopsi yapılmamıştır. anıt mezarı istanbul'da haliçkıyısında adnan menderes'in anıt mezarının hemen yanındadır.
    (23.08.2006 00:36)

sayfa: 1...-48-49-50

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.