genel istatistikler
toplam22
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +4
toplam -0

adalet ve kalkınma partisi

    2002 seçimlerinde garibanizm propagandası ile yüksek oy alarak mevcut hükümeti kurmuş partidir. progandalarının basit ifadesi "biz ezildik bize oy verin"dir. kendilerinden önceki hükümetin ekonomik krize sebep olması da işlerine gelmiş, adeta kaymaklı ekmek kadayıfı olmuştur. o zamanın mağdur partisi beş sene boyunca ülkeyi tek başına yönetmiş mağdurla alakaları kalmamış hatta mağrur olmuşlardır. erken seçime sebep olan cumhurbaşkanlığı seçimini de 2007 seçimleri için yeni bir mağduriyet konusu olarak kullanmaktadırlar. 23 temmuz sabahı halk tarafından ne kadar "mağdur" olarak görüldükleri belli olacaktır.
    (27.06.2007 19:22)

transylvania

    diyardakilerin memleketi sayılır, gözünde tüter. tatillerde fırsat bulunca gitmek gerekir.
    (26.06.2007 19:46)

vampircik sözlük

    küfür, şiddet, hakaret içermeyen, kan dökmeyen vampirlerin diyarı.
    (16.06.2007 20:52)

lost

    karakterlerinden bazılarının * * * isim babalarının ünlü filozoflar olduğu, felsefesi hala çözülemeyen felsefik dizi.
    (16.06.2007 20:31)

jay jay johanson

    elektronik arabesk müziğin büyüleyici sese sahip melankolik prensi/prensesi. her sene en az bir kere türkiyeye gelir.
    (16.06.2007 20:08)

şirinler

    yıllardan beri şirinlerin komün hayatı sürdüğü ve komünist oldukları geyiği yapılır aslında şirinler asker kökenlidir. aynı üniformayı giyerler (kamuflaj), sürekli kep takarlar(askerde kep giderse birçok şey gider), kadın yok denecek kadar azdır şirine birliğin hemşiresidir, aşçı şirinin hazırladığı karavanadan yerler, diğer şirinlerinde sivil hayatta yaptıkları işlere göre görevleri bu doğrultuda bir görev paylaşımı vardır.(terzi şirin, marangoz şirin gibi). yaşadıkları araziye uyum sağlamış bu şekilde kamufle olmuşlarıdır (koğuşlarının mantar olması). şirinler gargamel ile savaş halindedir ve son olarak şirin baba esasında paşadır çünkü kırmızı giyer yani şirin paşadır.

    (16.06.2007 19:32)

nevermind

    bir nirvana albümü, müzik klasiğidir. dünya tarihi için istanbul'un fethi neyse müzik tarihi için de nirvana'nın nevermind albümünü çıkarması odur. bu albümle birlikte 80'lerdeki metal müzik (hair metal) akımı yerini alternatif rock ve grunge'a bırakmıştır. albümün neredeyse tüm şarkıları o dönemde dünya müzik listelerinde baş sıralarda yer bulmuş, smells like teen spirit birçok kez dünyanın en iyi şarkısı seçilmiştir.
    (16.06.2007 19:25)

sayfa: 1-2

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.