genel istatistikler
toplam26
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +6
toplam -0

barışa rock

    gidip bizzat kendisiyle tanışma ve harbi yüzünü görme fırsatını yakaladığım festival. tamamen amacından* sapmış, sosyalist partilerin ve sosyalist düşüncenin sesinin yükseltildiği, savaşa, bush'a*, ırkçılığa,milliyetçiliğe*, homofobiye vs. vs. karşı olmasıyla medyanın ilgi odağı olduğu, sosyalist megafonu tadında bir festivaldir efenim. anti-kapitalist mesajları verilen festivalde tuvalet 50ykr, bira 3.5ytl den satılmıştır. coca-cola satılmayıp sigara standında marlboro satılması ve festival ahalisinin belki yarısından fazlasının converse'le gezmesi göze çarpan diğer ilginçliklerden.bira tüketiminin, ve dolayısıyla, tuvalet ihtiyacının tavan yaptığını düşünürsek organizatör arkadaşların pekte antikapitalist davrandıklarını söylemek mümkün değil malesef. Çok insan sevgilisi çok eşitlikçi çok anti-kapitalist davranmak istiyorsan bari piyasa fiyatından sat satacağını. tamam şehirden uzak olması maliyetleri biraz arttırmış olabilir, ama baskın oran ve ufuk uras* gibi isimlerin amatör sahnelerde, söylesi alanlarında sık sık boy göstermelerinden, ve çokca derneğin, sendikanın vs. standlarını festival alanında açmış olmalarından bu festivalin tamamen gönüllü işi olmadığı anlaşılıyor. velhasıl, gruplarında çoğunun bu kafada olduğu ve festival ve kamp alanının toz-pislik* içinde olması hesaba katılırsa bu festivali sosyalist hippi festivali olarak özetlemek mümkün :)
    (27.08.2007 15:58)

tatilya

    bir beylikdüzü sakini ve büyümüş beylikdüzü çocuğu olarak çok tatlı anılara sahibim tatilada. Çok uzun zamandır kapalı ve arazisinin üzerinde türlü* alışveriş merkezleri ve marketler vs. açılan eski eğlence mekanı. her önünden geçtiğimde içim acır. bide arka tarafında yıllardır bitmeyen biteceğinide düşünmedim* bir yapı mevcut.
    (17.08.2007 11:36)

djarum black

    İlk ciddi sigara deneyimim ve o günden beri düzenli olarak tütün tüketmeme neden olan sigaradan çok daha başka güzel, bir o kadarda zararlı madde.****
    (17.08.2007 11:31)

kadın erkek eşitliği

    olmayanı istemektir, hayal kurmaktır, insanların kafasını karıştırmaktır, *saçmalıktır vs. vs. kadın ve erkek fiziksel ve ruhsal özellikleriyle tamamen birbirinden ayrıdır, fakat "insan" olmak ortak noktasında bir araya gelirler. bu iki varlığın birbirlerini hayatta tamamlamak için yaratıldığı gün gibi ortada, ve birbirini tamamlayabilecek niteliklerde olan şeylerinde her zaman birbirinden farklı şeyler olduğu bu kadar açıkken*****)) bu eşitlik sevdasını hiç anlayabilmiş değilim..
    (17.08.2007 11:23)

uykunun bir türlü gelmemesi

    ademoğlunun karşılaşabileceği en ciddi ve tehlikeli durumlardan biridir. ertesi günü mahvetmesi bir yana, zaman zaman "neden uyuyamıyorum lan??!.." şeklinde sinir nöbetlerine sebep olabilir. diğer vampir ve vampircik arkadaşlarımızında söylediği gibi, uyku konsepti içinde kadın ruhunu bulmak için uzun arayışlara ve çalışmalara gerek yoktur, şöyle bi baksanız aynen görünüyor.
    (17.08.2007 10:56)

göbeğini kaşıyan adam

    en bariz etrafındaki iplememe, rahatlık ve vurdumduymazlık belirtisidir. zaman zaman esneme eşliğinde icra edildiğinde komik görünebilir, zaman zaman tek başına sinir bozucu ve istenmeyen bir görüntü oluşturabilir..
    (16.08.2007 16:36)

çift anadal

    her baba yiğidin harcı olmayan heroic(kahramansal)*) zorlukta akademik bir fırsat. birde kardeşi yandal vardır ki, o daha makuldür, ele avuca gelir.
    (16.08.2007 16:22)

wow

    milyonların hayatını sömüren, benimkinide hala sömürmeye devam eden mmorpg oyunu. dünya çapında 10milyona yakın oyuncusu bulunduğunu blizzard resmen açıklamıştır. oyuncular üzerinde hayattan kopma, bilgisayarsal hayata girme, agresiflik, aşırı stress, uzun süreli açlık gibi yan etkileri vardır. olumlu etkileride yok değildir, eğer oyun esnasında abur cubur tarzı şeyler yemezseniz kısa sürede zayıflarsınız. dahası, oyun sayesinde çok yeni ve çok geniş arkadaş çevresine sahip olursunuz. Üzücüdür ki tek olumlu etkileri bu kadardır. bunlar yetmezmiş gibi, geçenlerde internette okuduğum bir habere göre İngiltere'de wow oynayan bi karı koca küçük yaştaki çocuklarının bakımlarını o kadar ihmal etmişlerki sonunda hayırsever komşular minik bebelerin hallerine dayanamayarak yetkililere haber vermiş ve çocukların velayeti bu durum üzerine İngiliz ana-babadan alınmıştır.asıl üzücü olan ise malum şahısların hala oynayama devam ettikleridir.**.
    (16.08.2007 15:58)

gökçeada

    türkiye'nin en batı noktası olan avlaka burnu'nu sınırları dahilinde bulundurur. yazları cennet kışları cehenemdir.** adadan Ç.kale'ye kışları sadece günde 2 sefer gidiş ve 2 sefer geliş vardır. seferi kaçırdınız, adada hapis kaldınız. adada hala rumların varlığını sürdürdüğü doğrudur. Öyleki, rum bakkallar ve çanlarını sabah 8, akşam 3'te çalan ortodoks kiliseleri mevcuttur. ve dahi, adada yaşayan rumlara yunan devletinin aylık para ödediği söylentisi kulağımıza gelmiş, akabinde yürüttüğümüz yoğun araştırmalar sonucu bu söylentiyi doğrulamış bulunmaktayız. sırf o para için adada yaşayan rumların varlığınada şahitlik ettik. gökçeada, genel olarak el yapımı şarapları ve yine el yapımı kekik ballarıyla ünlüdür***. ada yeşil ve maviyi birleştiren çok hoş bir yer yazın gezilcek yerleri vardır ama kışın* uzak durulması tavsiye edilir, zira gider dönemezsiniz.
    (16.08.2007 15:28)

ışık üniversitesi rpgs kulübü

    Üyesi olduğum halde sadece bir kere wod ve bir kerede starcraft oynamakla kaldığım okulun şahane kulüplerinden sadece bir tanesidir. ve hatta en iyisi diyebiliriz belkide.***))
    (16.08.2007 15:08)

ışık üniversitesi

    kampus üniversitesi olma amacıyla Şile'ye taşındığından beri hor görülen, sürekli eleştirilen, itilen kakılan, istenmeyen vs. vs. mağdur durumdaki üniversitem. halbuki açık gözle bakıldığında hocalarıyla olsun sağladığı imkanlarıyla olsun mezuniyetten sonraki artılarıyla olsun İstanbul'daki birçok devlet ve vakıf üniversitesini geride bırakabilecek kapasitededir. otel konforundaki yurtlarında ortam eğlenceli ve dahi çılgındır. sinema salonunda sabahlara kadar arkadaşlarla film izlenir hazzın doruklarına çıkılır, yer yer 20 saatten fazla aralıksız rp yapılır(bkz: isik universitesi rpgs klubu). severim okulumu.
    (16.08.2007 15:01)

sayfa: 1-2

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.