son beğenilen tanımları     

genel istatistikler
toplam110
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +3
toplam -0

sumo

    japonyada çok eski tarihe dayanan ve birçok adetlere ve törelere bağlı olan geleneksel bir güreş türüdür. japoncadaki sumō, sumafu sözcüğünden gelmektedir ve bu "kendini savunmak" anlamına gelir. bir sumo güreşcisine sumōtori denir.
    (29.08.2006 15:39)

nargile

    türk insanının nargile ile tanışması osmanlı dönemineydi. o dönemde ıran?dan getirilen ve zamanın kahvehanelerinde muhabbetlere eşlik eden tömbeki padişahlar döneminde yasaklanmıştı. nargile de uzun zaman ıstanbul tophane?de , ızmir kemeraltı?nda ve ankara gençlik parkı'nda tömbeki olarak sunulmaya başlanmış. bu nostaljik mekanların müdavimlerini ise genellikle orta yaşın üstündeki insanlar oluşturuyordu. daha sonraki, yani yakın dönemlerdeki aromalı nargilelerin hayatımıza girmesi ile daha hafif bir içecek haline gelen nargile genç kitle tarafından da tercih edilmeye başlandı.

    (29.08.2006 15:34)

hinduizm

    aralarında çok büyük farklar olduğu için "değişik ve ayrı hindu dinleri" diye de bilinen, şaivizm, şaktizm, vişnaizm, smartizm denilen mezhepleri olan dünyadaki en eski dindir.
    (29.08.2006 15:20)

sağlık karnesi

    işyerinden alınacak vizite, son dört aya ait ödenmiş primleri gösteren belge fotokopisi, sigortalıya ait sigorta kartı fotokopisi, sigortalıya ait nüfus cüzdan fotokopisi, alınacak kişilere ait nüfus cüzdan fotokopileri ve kimlik numaraları, alınacak kişilere ait fotoğraf ve karne parası için gerekli bir miktar para ile en yakın ssk müdürlüğünden alınabilecek belge.
    (29.08.2006 15:09)

hollywood

    hollywood amerika birleşik devletlerinin kaliforniya eyaletinde bulunan los angeles kentinin bir bölgesidir. kent merkezinin kuzeybatısında yer alır. sinema stüdyolarının ve film yıldızlarının oturduğu evlerin bu bölgede yoğunlaşmasından dolayı hollywood sözcüğü amerikan sinema endüstrisiyle özdeşmiştir. ayrıca 1991 yılında ilk stüdyo kurulduktan sonra hızla gelişmiş ve amerikan sinemasının başkenti olmuştur.şehrin sembolü olan "hollywood" levhası, ilk başlarda "hollywoodland" şeklindeymiş fakat son dört harf bir toprak kayması nedeniyle parçalandıktan sonra ikinci dünya savaşında neredeyse tamamı çökmüş olan levhanın harfleri, 1978de yenileriyle değiştirilmiş.
    (29.08.2006 14:57)

sayfa: 1...-6-7-8

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.