alper icewing

    orta dünyadan kopup gelen, ve fantastürk diyarında rastladığım aziz dostum icewing bombadillo. muhabbeti, şenliği, ciğer ve kuzu şişi ilede en az masalları kadar gönüllerde taht kurmuş ft admini ve aziz dostum. (bkz: yukarı yukarı ileri)
    (29.06.2006 22:32)

tom bombadil

    onu etkilemesi için yapılmadığından, yüzüğün kendisini etkilemediği, bazı yerlerde maia olduğu geçsede ne üdüğü belli olmayan şarkılar mırıldanan, güzel altın saçlı altınyemiş hanımı ile ormanda yaşayan ormanın efendisidir.
    kendisi merry e höyük yaylalarında, büyücü kralın bedensel büyüsünü kaldırıp vücuduna silah işler konuma soktuğu üzerinde özel rünler olan kamayı veren hayır sever bir zattır kendisi.
    ve aziz dostum alper icewing bombadilloyu anımsatan kahraman.
    (29.06.2006 22:22)

the x files

    gizli dosyalar adı altında türkiyede ilk yayınlandığı andan itibaren izlediğim, 9 sezonu ile yalan rüzgarını aratmayacak bir pembe dizi. ilk yayınlandığı dönemde, bölümleri atlaması ve kesmesi ile ün kazanıp bizi ekran başında sinir krizleri geçirten tgrt den sonra uzun bekleyiş ve cnbc-e binasının, editörlerinin kapısını aşındırıp, mail yağmuruna tuttuktan sonra dizi cnbc-e ye geçince hakettiği değeri az da olsa aldı. kız kardeşini uzaylıların kaçırdığına inanıp, kendisini doğaüstü olaylara adayan psikoloji mezunu bir fbi ajanı ile tıp eğitimi almasına karşın fbi a giren bir kadının bazen politikaya, ülkelerin çıkar savaşlarına varan konulara dek el atan ilginçbir dizi. neyse ki iki saatlik the truth adlı son bölümü ile 9. sezon sonunda diziyi bitirdiler. dizinin birde fight the future adlı bir filmi de vardır, ve fanlarca ikinci filmi beklenmektedir.
    (29.06.2006 22:14)

bal

    insanların genelde kahvaltıda severek yedikleri, içerdiği yüksek şeker oranı ile insana bol enerji veren böcek salyası.
    (29.06.2006 21:52)

ipana

    babamın kendimi bildim bileli değiştirmediği diş macunu markasıdır. ayrıca gilgalad ın eski rumuzudur.
    (29.06.2006 21:49)

gilgalad

    altı senedir şu anlatılan sabrını bir kez olsun göremeyip burda adına yazılanları şaşkınlıkla okuduğum, eğlenceli, hemen hemen her işe el atabilecek, bazen sıkılgan, bazen sevecen, elflerin son kralı.
    (28.05.2006 05:35)

orc

    genel fantastik dünyada ve mitolojide çelimsiz, hafif angut, pis, yaratıklar..
    (27.05.2006 11:26)

sauron

    melkor un o büyük kibrini en çok zekrettiği yaveri. kibirle hiç kimseyi çekememiş, çekemediklerinide alt edemeyince daha kurnaz ve zevk veren bir işe; hükmetmeye kasan bilgili bir maia.

    filmlerde ki görüntüleri nedeni ile de, deniz fenerine benzetilen yaratık.
    (27.05.2006 11:18)

zeytin

    uzak kuzeni peynir ile kahvaltıların vazgeçilmezi, yedikten sonra çekirdeklerini saymaktan haz alınan kutsal yemek.
    (20.05.2006 23:01)

volvo

    özel isveç saçının kullananılması ile rakiplerine oranla daha sağlam cici bir arabadır.
    (20.05.2006 22:00)

tulkas

    valar ın pehlivanı. güçlü kuvvetli yerinde duramaz bir vala. uzun zamandır kardeşim kadar sevdiğim biricik insan.
    (20.05.2006 20:55)

akara

    günün birinde nzmtrk ün film çekelimmi abi demesi ile başlayan önceleri kısa metraj olarak planlansada senaryosunu yazdıkça 3 saate varmasından korktuğum fantastürk film projesi.
    bir kzın, bir aşkın, tüm inançlardan öte tutulmasını, büyüklüğünün insanın hayatını değiştireceğini, ak ve karanın dengesini izlyeceğimiz film.
    (19.05.2006 23:24)

sith

    aslında bir grup jedi ın karanlık tarafı keşfedip bunu ustalarına açması sonrası yakalanıp jedilarca sonsuz uzaya ölümüne sürgüne yolladıktan sonra gücün iradesi ile mekiğin düştüğü gezegendeki yaşayan böcekimsi yaratıkların adıdır. daha sonra karanlık tarafa benzer büyüler kullanan bu ırkın efendileri olan karanlık jedilar zamanla kendilerine bu adı verdiler. karanlık taraf, asmak kesmek, kötü olmak değil. insani duygular çerçevesinde doğru olanı yapmaktır. bunu yaparkende merhamet etmezler karşılarına çıkan engellere zira engeller onlara asla merhamet etmemiştir. kendilerini geliştirip güç ile beslenmeye susarlar. bu korkunç güç şüphesiz her kişinin kaldırabileceği bir şey değildi, ve kibir onlarla beraber yürüdü. sonunda en büyük olabilmek için birbirlerini yok ettiler. sadece darth bane kurtulacak kadar akıllıca davrandı ve 2 kuralını uyguladı. bu düzen taa darth plagueis tan palpatine e kadar gelmiştir. episode altının sonunda sidious un bir ihtimal bu iki kuralını değiştirme düşüncesi olabilirdi luke u karanlık tarafa çekerek.
    (19.05.2006 23:16)

ışın kılıcı

    jedi ların ürettiği, daha sonra can düşmanları sith ler tarafındanda kullanılan hemen hemen her şeyi kesebilen enerjiyi statik bir halde tutabilen cici silah.
    kabzasında bulunan bataryadan yollanan ışık adegan kristalinden geçerek kırılır ve bir noktada sabitlenir. ışık daha sonra pozitif yüklü lenslerden geçer daha sonra yüksek enerji akış aralığından negatif emilatore hücum eder. kılıçların rengi yine kullanıldıkları adegan kristallerine göre renk alır.
    (19.05.2006 13:28)

fantastik

    insan aklının alabildiği sonsuzluk
    (18.05.2006 18:08)

sayfa: 1...-223-224-225-226

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.