şarkılarla geçtim aranızdan

ölmek yasak

yunus emre

ella ella

    karadeniz müziği diye tanımlayabileceğimiz parçalar içerisinde duyduğum en eğlenceli şarkı. dinlerken sabit ve hareketsiz kalabilmek mümkün değil.
    (15.08.2008 19:59)

özgür bir ülke hayal ediyorum

mayolu tabelayı kaldırtmak

mayolu tabelayı kaldırtmak

    kılık kıyafetinden dolayı öğrencilerin üniversitelere alınmadığı ülkemde yine kılık kıyafet merkezli nedenlerle tabelalar kaldırılıyor. ikisi de ne kadar manasız.
    (13.08.2008 19:28)

globulin

    hiç üşenmeyip hepsini birden okuduğum tanımları arasında onca eser olmayı hakeden tanım varken eser sayısının 0 olduğunu görüp şaşırdığım yazar. takip edilesi, kendi adıma ; son keşfim.
    (13.08.2008 19:13)

ayar vermek

kitaplarımızı paylaşalım mı

    şahane düşünülmüş bir organizasyon akledenin aklına sağlık. peki katılırıyım, sanırım hayır. kitaplığımdaki bir kitabı başkasıyla paylaşma fikri oldum olası bana garip gelmiştir, insan nasıl kendi kitabını başkasıyla paylaşır ki yanlış belki ama yapamıyorum işte , tamamen benim bencilliğim.kendi kendime şartları değiştirdiğimi düşünelim ,kitaplıgımdan bir kitap seçmek yerine yeni bir kitap alıp hediye edebilirim sanırım* bunda bu sorun yok ki olsa da kim görecek kim bilecek * . evet böyle olur düşüneyim bunu.
    (13.08.2008 16:57)

genç siviller

    son olarak hürriyet insan hakları trenini davullu zurnalı bir organizasyon ve şerefine düzenlenmiş bir kahkaha yarışmasıyla haydarpaşa'da protesto edip karşılamış gençler.


    --- alıntı ---
    İnsan Hakları Beyannamesi ile Hürriyet Gazetesi'nin aynı yaşta olmalarını 'talihsiz bir tesadüf' olarak nitelendiren Genç Siviller adına açıklama yapan Erkan Şen "Şükürler olsun ki; İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni yazanları mezarlarında aylardır ters döndüren bu çile çok yakında bitiyor. Hürriyet Treni'nin memleketin her köşesinden insan haklarını çiğneye çiğneye geçip sürdürdüğü yolculuğun sona ermesini tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC'de törenlerle kutluyoruz. 60 yıldır Türkiye'deki insan hakları ihlallerini öküzün trene baktığı gibi izlemiş, yaptığı yayınlar, attığı manşetlerle İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin çiğnenmemiş maddesi bırakmamış bir gazetenin bu cüretkarlığı karşısında 'pes doğrusu' diyoruz. Hürriyet'in insan hakları ihlali sicilini temizlemek ve kendini aklamak için İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni kullanmasını trenin geçtiği tüm şehirlerde protesto ettik. Bu trenle öküz yerine konulmaya tepki gösterdik." dedi

    Basın açıklamasının ardından kahkaha yarışması düzenleyen Genç Siviller, "Kargaların bile güldüğü Hürriyet gazetesinin özgürlük masalına katıla katıla gülüyoruz." ifadelerini kullandı.
    --- alıntı ---

    *
    (13.08.2008 16:32)

sev beni çiçekleri

kişi sevdiğiyle beraberdir

    Ebu Hureyre 'nin rivayeti hadisi şeriftir.nisa suresinin 69. " Kim Allah’a ve Peygamber’e itaat ederse işte onlar, Allah’ın kendilerine nimet verdiği nebiler, sıddıklar, şehitler ve iyilerle birliktedir. Bunlar ne güzel arkadaştır!’" ayeti üzerine allah resulünün sahabesine verdiği müjdedir . yine ebu hureyre'den rivayetle "Hiçbir şey bu hadis kadar sahabeleri mutlu etmemişti". denir ki böyle bir müjde karşısında mutlu olmamak ne mümkün diye düşünürüm.
    (12.08.2008 00:35)

ne bileyim ben

kilitlenmek

    söz konusu olay ya da tartışmaya müdahale edemez hale gelmek, hiçbirşey yapamama hali.mesela gözümüzün önünde tepe taklak düşen bir çocuğa sadece korkudan bagırarak buldugu yerde bakakalmak. **
    *
    (11.08.2008 21:50)

sayfa: 1-2-3-4-5...-27

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.