emin çölaşan

    Ãœlkemizin en eski ve en çok okunan gazetesi hürriyette yıllardır yazarlık yapan kişi. dili keskin, kapışmayı seven bir köşe yazarı. en çok ankara büyükşehir belediye başkanı melih gökçekle tartışmalarıyla bilinen bir yazar. ayrıca melih gökçek kendisinden kazandığı tazminatları halka döner olarak dağıttığı bilinir.
    (04.09.2006 10:34)

elma

    garanti bankasının hesap isimlerinden birsidir. hesabınıza para girişi olduğunda veya maaşınız garanti'deki vadesiz hesabınıza yattığında, elma hesabı, hiçbir şey yapmanıza gerek kalmadan, hesabınızdaki parayla b tipi elma likit yatırım fonu alır, paranız ve maaşınız o gün para kazanmaya başlar.

    http://www.garanti.com.tr
    (04.09.2006 10:28)

kızılderili

    bering denizini aşan türkler oldukları söylenen topluluk. kuzey amerikada yerleşik olarak bulunurken avrupalıları büyük bir misafirperverlilikle karşılamış ve yıllar sonra soylarını tükenmesine kadar varacak hazin sonu kendi elleriyle hazırlamışlar.

    kızılderili ve türk dillerinde kullanılan ortak kelimelere örnek olarak:

    tepek - tepe
    yatkı - ev, yatılan yer
    atış-ka- ateş
    tete - dede

    gösterilebilir.
    (04.09.2006 10:19)

adalet ve kalkınma partisi

    fazilet partisi'nin kapatılmasından sonra meydana gelen ayrışma yüzünden kurulan iki partiden biridir (diğeri saadet partisi). milli görüş camiası içinde istediği ortamı bulamayanların ana koldan ayrışmalarıyla oluşan parti , 14 ağustos 2001 tarihinde kurulmuştur. kuruculardan recep tayyip erdoğan, abdullah gül ve bülent arınç parti'nin en önde gelen isimleridir.

    3 kasım 2002 seçimlerinde en yüksek oranda oy alan parti olarak (34,63) abdullah gül başkanlığında 58. cumhuriyet hükümeti'ni kurmuştur. ılk kurduğu hükümette genel başkanı yasaklı olduğu için şu an dışişleri bakanı olan abdullah gül, başbakanlık görevini yürütmüştür. kısa bir süre sonra siirtte yenilenen seçim sonrası meclise giren genel başkan recep tayyip erdoğan, başbakanlık koltuğuna oturmuştur. 59. hükümet olan bu hükümet 5 yılını dolduran türkiye tarihinde ender hükümetlerdendir.

    (04.09.2006 10:04)

sezai karakoç

    bir zamanlar siyaset arenasında boy göstermiş bir parti lideridir. adı diriliş olan partisi, kendisi tarafından 1990 yılında ?güller açan gül ağacı? amblemiyle kurulmuştur. kısaltılması (dırı-p)dir. sezai karakoç 7 yıl partinin genel başkanlığını yürütmüştür. 19 mart 1997?de, 2 genel seçime girmediği için kapatılmıştır.
    (04.09.2006 09:47)

sigara

    demli çayın dostu, kahvenin ikame ürünüdür. zararından çok keyif vermesi ile dikkat çeker. dumanı ayrı bir büyüdür. en çok da derin muhabbete, şiir satırlarına ve internet sayfalarına eşlik eder.
    (04.09.2006 09:40)

sayfa: 1...-5-6-7

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.