lost

    "see you in another life brotha" , "there is no helping me" ve "live together die alone" gibi nice replikleri ve unutulmaz sahneleriyle hafızama kazınmış, izlemek için harcadığım her dakikanın hakkını veren televizyon yapımıdır.
    Bana insanın doğa ve birbiriyle olan ilişkisini, iç çelişkilerini, iyinin ve kötünün sürekli içiçe geçen mücadelesini, sabrı, metaneti, ihtirası, teslimiyeti, aşkı, kudreti vb daha ilk bölümlerinden itibaren defalarca farklı farklı açılardan düşündürten bir sanat eseridir.
    6 yılı yalnızca Desmond un acı, sabır, hasret ve dinginlik dolu hikayesini ya da Locke un kişiliğinde ailesi tarafından dahi itip kakılan, aldatılan ruhu güzel insanları, Jack in gönülsüz liderliğinde seçilmişliğin sorumluluğunu, Benjamin in bencil kırılganlığında onaylanma arzusunun gücünü.... anlamaya çalışarak geçirsek bile tam olarak vakıf olamazdık. Lost bize bütün bunları ve daha fazlasını estetik bir biçimde sundu. Emeği geçenlerin gözlerinden öper, saygılar sunarım...
    (26.05.2010 00:52)

ankaray

    birilerininin her bir biletinden 1-2 kuruş yürüttüğü kuruluş. şüphesi olan bileti alırken verdiği ücret ile bilet üzerinde yazan tutar arasındaki farka bakabilir.
    (07.03.2010 19:35)

düzen

    her düzende, düzen halinden memnundur elbette. sayıca azınlıkta da olsa güç elinde olduğu için sahip olduğu ayrıcalıkları da korumak için herşeyi göze alacaktır. böyle bir durumda bırakın kökten değişim, reformun gerçekleşmesi bile imkansıza yakındır. halk hareketi gibi görünen kimi zümre temelli siyasi olayların sonunda değişen yalnızca düzendir. yoksa düzenin kendisinde bir değişiklik olmamıştır. *
    (03.03.2010 00:08)

ara dönem

    Aslolanın devletçi, merkeziyetçi bir düzen olduğu Türkiye'de belki de ara dönem demokrasinin filizlendiği kısa ömürlü dönemlere denmelidir.
    (02.03.2010 23:57)

dent

mavi dev

imgelem

    bir ozturkce sevdasi sonucu olarak hayatimiza giren sozcuklerden birisidir. bir hikayesi, gecmisimizde izleri yoktur. oysa ki kanimca sozcuklerin hayattan cikmasi, oradan kaynaklanmasi, ortak anilarimizin ve kulturumuzun sese donusmus hali olmasi gerekir. bir dil ancak yasandigi gibi ifade edilirse hayatta kalabilir. misal, kanka sozcugu her ne kadar bazi nahos cagrisimlara yol acsa da imgelemden daha canli ve hayatin icindendir. ve kabul etmeliyiz ki dilimizde daha cok yasayacaktir. ayrica (bkz: igrenccsiinnn) *
    (02.03.2010 13:34)

markiz

    Istanbul Beyoglunda eski bir pastane. Beyoglu'nun adi Pera oldugu zamanlarin en gozde mekanlarindan


    (02.03.2010 13:21)

ihsan doğramacı

    zamanında çok popüler olan "düşünemiyorum öyleyse yöküm" sözüne ilham kaynağı olan Türk büyüklerindendir.
    (26.02.2010 00:20)

7 eylül 2007 tool istanbul konseri

    konser bitişinde, istanbul üzerine, sanki son şarkı ænema nın sözlerine cevap niteliğinde bardaktan boşalırcasına yağmur inmiştir.

    .......
    learn to swim.

    cuz i'm praying for rain
    and i'm praying for tidal waves
    i wanna see the ground give way.
    i wanna watch it all go down.
    mom please flush it all away.
    i wanna see it go right in and down.
    i wanna watch it go right in.
    watch you flush it all away.
    ........
    (26.02.2010 00:16)

brave new world

narsisist kişilik bozukluğu

    bu kisilik bozukluğunun adı, nehirden yansıyan kendi güzelliğine dalıp kaybolan ve geride daha sonra kendi adıyla anılacak bir çiçek bırakan yunan mitolojik karakteri narkissos dan gelmektedir. (bkz: nergis)
    (23.02.2010 01:01)

sally geçidi

    Irlanda'da Wicklow Dagları'ndan geçen iki geçitten birisidir. Tek bir fotografla Irlanda kırsalını anlatmak için yeterli bir arkaplan oluşturur:


    (23.02.2010 00:58)

liffey

    Dublinin içinde sessizce ve kuvvetlice akarak Irlanda Denizi'ne dökülen nehirdir.
    (23.02.2010 00:51)

romantizm

    kanımca gerçekçilik (realizm) ile ayrı kutuplarda yer alan bir kavramdır. romantik insan, bu dünyanın gerçeğini kabullenmek istemeyendir. daha güzel bir dünya olasılığına inanır. sevgiye, barışa, güvene, sadakata, yardımlaşmaya vs inanır.

    romantizmin bir de doğa ile barışık, onun üzerinde tahakküm kurmaya çalışmadan yaşamak gibi bir yanı da vardır. greenpeace den tut da, dalay lama ya, oguz atay'dan sahsima kadar pek çok kişi-kurum romantizmin renklerini yansıtır. gerçekçiliğin karanlık ve soğuk baskınlığına inat!
    (23.02.2010 00:45)

sayfa: 1-2-3-4-5...-41

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.