iron maiden

    güçlü bi rivayete göre haziranda istanbul'da olacak gruptur.. sonisphere festival 2011 şimdi daha heyecanlı!!
    (16.02.2011 11:30)

küçükyalı

    değeri yokluğunda daha çok anlaşılan istanbul'un en güzel semti.. itirazı olan ya şimdi konuşsun ya da sonsuza dek sussun. küçükyalı öyle bi noktadadır ki şehri çekilmez hale getiren ulaşım problemini hiç yaşamaz,yaşatmaz. minibüs yolu, tren istasyonu, e-5 ve yakında bitmesi beklenen metro.. bunların hepsi aynı mesafededir. bugün neyle gitsem acaba diye düşünürken o piti piti yaparak karar verecek kadar çeşitli ulaşım seçenekleri vardır. otobüs,metro, minibüs, tren, taksi, sarı dolmuş da mı kesmedi?? o zaman iki adım bostancı'ya yürür vapurla geçersin. bu zenginlik başka nerde var. bi de sahile biraz yakın yerde ikamet etmek vardır, prens adaları gözü gönlü açar balkona çıkınca. valla on numarasın küçükyalı..
    (16.02.2011 11:18)

çıtçıtlı body

    sıcak tutuyor bahanesiyle giyilen,asıl amacı olası bi popo şovunu önlemek olan yararlı iç giysi.. yararlı da çok batıyor, beni kendinden uzaklaştırıyor. ben gelemem öyle şeye.
    (16.02.2011 10:58)

izmirli erkekler

    tam sahip oldukları iklimin erkekleridirler.. rahat, gamsız, anı yaşayalımcı tarzlarıyla bazen pes ettirirler. siz kendinizi dünyanın en rahat insanı zannederken öyle olmadığınızı yüzünüze vururlar. tehlikeli olan şudur ki bi süre sonra sizi de kendilerine benzetirler..
    (15.02.2011 17:52)

sabahların sultanı

    sultan sülüman..
    ya bu caroline ve alexandrayı (hürrem) tecrit odasına kapatıp eşşek sudan gelinceye kadar dövüceksin hobi olarak.
    (15.02.2011 17:45)

erich fromm

    freud'un düşünceleriyle kendi düşüncelerini geliştirmiş insan. saf sevgi konusunda değişik düşünceleri vardır.. sevgi sandığımız şeylerin neler neler olabileceğini anlatıp durmuştur kitaplarında. denemelerini okumak o kadar da zevkli değildir..
    edith piaf:tamam zevklidir, almanca okumaya çalışmak zevkli değildir.
    (15.02.2011 17:29)

die kunst des liebens

kadıköy stadı

    böyle deyince ne biçim bayağılaşıyor stadyum.. fenerbahçe stadı de bari. kadıköy stadyumu deyince maltepe halı saha alanı gibi bişey geliyor aklıma. benden sonra tekrar et: fenerbahçe şükrü saraçoğlu stadyumu
    (15.02.2011 17:11)

fırtınam felaketim hasretim

    bu şarkının en güzel yeri burası değildir bi kere.. şiddetin ne hoş, ne güzel şefkatin cümlesini gücendirmeyelim.
    (15.02.2011 17:07)

papaz her zaman pilav yemez

    erkeklerin çapkınlığıyla bütünleşmiş bu deyime karşı atak geliştirmek istiyorum.. bakalım ne yapabiliriiiz. rahibe her zaman aç durmaz??
    (15.02.2011 17:02)

patates salatası

    zeytinyağı, kurutulmuş fesleğen,nane, limon, karabiber ve pul biber.. oyh. domatesle yapılan versiyonu en başarısızıdır gözümde.
    (15.02.2011 16:53)

iyi müşteri

    bu kitabı okurken eğlenmeyecek biri yoktur heralde. üslup o biçim,kitabın içindeki alıntılar o biçim, yazarın görüşleri o biçim.. kişisel gelişim türünde kütüphane devirmiş biri olarak okurken en çok keyif aldığım kitaplardan biri olduğunu söyleyebilirim. ve artık alışveriş yaparken uyanmış bi şekilde alışveriş yapıyorum. tüketim dünyasının içinde olması gereken ve faydalanılması gereken hoş bi eser. arka kapağa göz atalım,

    ‘Müşteri’ doğan her insan gibi, doğumundan bu yana satın almış olduğu binlerce ürün ile O da bir alıcı. O buna ek olarak, iş hayatı boyunca tanıştığı, karşılaştığı binlerce müşterinin, satıcı üzerindeki iyi ve olumsuz etkilerini kaydetme fırsatı da buldu. Teoman Akben, bu kitapla bir ilkin adımını atıyor. Cevapları yıllardır yazılıp çizilen Nasıl başarılı bir satıcı olunur? sorusu yerine, yeni, ilginç bir düzlem:

    Nasıl başarılı bir müşteri olunur?

    İyi Müşteri (İM®) olmak, elinizde.
    (15.02.2011 15:57)

friday i m in love

bahadır baruter

bahadır baruter

    lombak, leman gibi efsane dergilerin yetiştirdiği iyi karikaturist. şu sıralar penguende çizdiği bi karikatür yüzünden başı ağrımaktadır. şimdi bu fikir özgürlüğü konusu çok derin,kutsallara saygı konusu da çok çetrefilli. allah yok din yalan diyen bi karikatür var ortada,bana sorarsan böyle bişey vız gelir tırıs gider, benim kendime göre olan inancımı zedelemez ama insanlar kışkırmayı bekliyormuş gibi topa tutmuşlar baruter'i. camideki avizeleri prezervatife benzetmişler filan.. bunu inancına hakaret olarak alanların yapacağı ya da vereceği en güzel ceza baruter'i bi daha takip etmemek, onu ciddiye almamak olur. inanın bu sanatın herhangi bi dalıyla ilgilenen birinin başına gelebilecek en kötü şeydir.. bu kadar gereksiz fırtına koparmaktansa kendince somut bi tepki vermiş olursun hiç değilse. penguenin konuyla ilgili bi de açıklaması var,

    Önce birkaç yanlış anlamayı düzeltelim:
    Tepki gören karikatür kapak karikatürü değildir. Çizer kendi köşesinde yayınlamıştır. Sadece kapağı Penguen Dergisinin ortak görüşünü yansıtır. Köşelerdeki karikatürler çizerlerin şahsi fikirleridir.
    Çizimde prezarvatife benzetme yoktur, gerçekten de böyle avizeler vardır.

    Mizah dergiciliğinin geleneğinde yazarlara çizerlere karışılmaz, herkes köşesinde istediğini yazıp çizmekte özgürdür.

    Tek bir karikatürü severiz sevmeyiz ama genel olarak bu özgürlük alanını korumak önemli. Eleştirilere de saygı gösteriyoruz.

    Karikatüre gelen tepkilerden dolayı üzgünüz. Saygısızlık olarak görenlerden özür dileriz.
    (15.02.2011 15:24)

sayfa: 1-2-3-4...-76

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.