sonntag

    alm. pazar gunu anlamina gelmektedir.
    (09.06.2008 22:54)

maintenance

    ing. tamir/bakim anlamina gelen kelime.
    (09.06.2008 22:36)

fragonard

masis kürkçügil

    1 mayis 2007'de yemek yedigi cafe'de durduk yerde polis tarafindan tokat yiyen yeni yol dergisi yazari.
    (09.06.2008 22:26)

dirck volckertszoon coornhert

    1522-1590 yillari arasinda yasamis yazar, filozof, cevirmen ve politikacidir. Hollanda'da dogmus ve yasamistir. Evlendigi esi yuzunden babasi tarafindan evlatliktan reddedilmistir. Herhangi bir partiye mensup olmamistir ama donemin kabul edilen dusuncelerine ve bazi yasalarina karsi cikmistir, bunlardan biri de idam cezasidir.
    (09.06.2008 22:11)

dedantör

    tuplerdeki gaz basincini ve cikis seviyesini duzenleyen alet.
    (09.06.2008 22:03)

tahmid

    gunumuzde pek kullanilmayan kelimelerden biridir, sukretmek anlamina gelmektedir.
    (09.06.2008 22:01)

cehape

cam yemek

    nedenini henuz bulamadim ancak cocuklugumda yapmistim bir kere. henuz 5 yasindaydim* ve bunaltici akraba ziyaretlerinden birinde cayimi biskuviyle doldurmustum. keyifli keyifli yerken, karsimda oturan teyzelerden birinin ciglik atmasiyla irkildim. ne oldugunu anlamadan, apar topar banyoya goturulup agzimi yikamislardi. tabii cam yemek sorun degil de, senelerdir her ayni akrabanin evine gittiginizde "ahahahahah cam vereyim mi" gibi esprilere maruz kalmaniz inanin daha cok biktirir insani.
    (09.06.2008 21:54)

serdar ortaç

    ben simdi onu cok guzel hayal edebiliyorum. kendince programlara cikacak ve albumu hakkinda soru sorulacak ve o sorulara ezberledigi sarki sozlerini durduk yerde soyleyerek, gerdanini kirarak cevap verecektir. bir insan her album cikarisinda ayni hareketlerde, ayni mide bulandirici gerdan kirisini yaparak mi promosyon yapar? evet yapar...

    Spiker: Serdar bey "bilmem ne" sarkinizi neyden esinlenerek yaptiniz? *
    Serdar Ortac: Direk sarkiya dalar bu durumda: Bilmem neee ahh bilmem neee/ Kiz ben sensizz bilmem nee...derken sarkinin nakarati biter ve soruya ancak o zaman cevap verir.

    Alisveris merkezlerindeki cogu magaza onun sarkilariyla bas bas bagirmaktadir ve alisverisi seven su Allah'in kulu hicbir sey almadan kos kos evine doner.
    (09.06.2008 21:31)

marul

    bazi insanlar inatla magrul derler bu guzelim bitkiye. hayir efendim uydurmayiniz, ma-rul, maaaa-rullll *
    (09.06.2008 21:10)

musluk tamir etmeyi bilmeyen erkek

evlilik tarihini sürekli erteleyen sevgili

    nedense hep erkeklerin bu eyleme basvurdugu dusunulur, oysa gercek hic de oyle degildir. * * *
    (09.06.2008 18:21)

evlilik yüzüğü

    forward emaillerden her zaman nefret etmis biri olarak bu evlilik yuzune ait bir hikayeyi buraya kopyalayip bilmeyenleri bilgilendirmek, evlilikten kose bucak kacan zihniyetleri bu ilginc bilgiyle sasirtmak, bugunun anlam ve onemini bu foward emaile yuklemek istiyorum.*


    --- alıntı ---



    Alyansı neden dördüncü parmağımıza takmalıyız?

    Bunun, Çinliler'in anlattığı çok güzel ve inandırıcı bir açıklaması var...

    Başparmak, anne-babanızı,
    İşaret parmağı, kardeşlerinizi,
    Orta parmak, sizi,
    Dördüncü parmak (yani yüzük parmağı), hayat arkadaşınızı,
    Ve serçe parmak, çocuklarınızı temsil eder.

    İlk önce avuçlarınızı birbirine bakacak şekilde açın. Orta parmakları bükün ve sırt sırta birleştirin. Daha sonra kalan dört parmağınızı da şekildeki gibi açıp, uç uca getirin.



    Şimdi, anne babanızı temsil eden başparmaklarınızı ayırmaya çalışın... Açılacaktır, çünkü anne babanız sizinle birlikte ömür boyu yaşamayacaktır. Er ya da geç onlardan ayrılmak zorundasınız.

    Başparmaklarınızı önceki gibi birleştirip, kardeşlerinizi temsil eden işaret parmaklarınızı ayırın. Onlar da ayrılacaktır, çünkü kardeşleriniz kendi ailelerini kurup, ayrı bir hayat seçer.

    İşaret parmaklarınızı birleştirip, çocuklarınızı temsil eden serçe parmaklarınızı ayırın. Onlar da ayrılıcak, çünkü çocuklar da evlenir ve bir gün kendi hayatlarını kurar.

    Son olarak serçe parmaklarınızı birleştirip, eşlerinizi temsil eden yüzük parmaklarınızı ayırmaya çalışın. Ayıramadığınızı görünce şaşıracaksınız. Çünkü karı-kocalar hayat boyu bir arada yaşarlar... İyi günde ve kötü günde...

    --- alıntı ---

    Simdi bu sekil nasil olmak da, bu jessabella vampiri ne sacmaliyor diyenler icin resmin linki asagida mevcuttur:

    http://www.girburaya.net/ask-ve-sevgi/23586-alyansin-hangi-parmakta-olmasinin-hikayesi.html


    * * *
    (09.06.2008 18:11)

mio dio arrivano i turchi

    "Aman Tanrim Turkler geliyor" un Italyancasi...Fenerbahce taraftarlarinca Inter macinda actiklari pankartta yaziliydi ayrica.
    (09.06.2008 18:02)

sayfa: 1-2-3-4-5

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.