beni al

    kanal d'nin yeni dizilerinden "kavak yelleri"nin de soundtrack'inde yer alan, "bir genclik dizisine bu kadar mi yakisir bir sarki" dedirten, ust uste defalarca dinlenilmesine ragmen insani sikmayan guzeller guzeli sarki... kavak yelleri'ndense bana daha cok dawson's creek'teki joey-dawson askini animsatmaktadir, o ayri...
    (07.08.2007 05:04)

ötanazi

    alejandro amenabar'in mar adentro (icimdeki deniz - the sea inside) adli bol odullu filminde -yanli bir bakis acisiyla da olsa- genisce irdelenen konu... gencliginin ve gucunun zirvesindeyken bir kaza sonucu boyundan asagisi felc kalan ramon sampedro'nun (javier bardem) otenazi hakki elde etmek icin verdigi mucadelenin anlatildigi filmde, otenazi isteyen genc adam son derece cesur ve mantikli olarak resmedilirken (ki kendisi sahnenin birinde onu ikna etmek icin gelen rahibi soyledikleriyle ters koseye yatirarak otenazi istemekteki hakliligini kanitlamaktadir), once ona bu mucadelesinde destek veren ve kendisi de otenazi isteyen, ancak daha sonra korkup bundan vazgecen gazeteci kadin (belen rueda) hayatinin son gunlerini yurek parcalayici derecede perisan gecirmistir... bu bakimdan, otenazi yanlilarinin bakis acisini anlatan en iyi sanatsal orneklerden birinin, mar adentro oldugu soylenebilir.
    (05.08.2007 07:34)

im juli

    gunes ve ay... bu iki gok cisminin devamli olarak olaylari ve insanlari sembolize ederek karsimiza ciktigi, sicacik bir yol hikayesinin filmi... kahramanimiz daniel (moritz bleibtreu), asosyal bir fizik ogretmeni olarak basladigi temmuz ayini, kendisine asik olan cilgin sokak saticisi kiz juli (christiane paul)'nin ona oynadigi oyun sayesinde bambaska birine donuserek bitiriyor... hamburg'da baslayip istanbul'da biten hikayeye, simsicak karakterler, bazi komik- bazi acikli olaylar damgasini vuruyor. "yok artik, bu kadar da olmaz!" dedirten tesaduflerle dolu olsa da, keyifli zaman gecirip dudaklarinizda kocaman bir gulumsemeyle ekranin basindan kalkmak icin siddetle tavsiye edecegim bir film. ozellikle "kasik pozisyonu", "evlilik hediyesi", "kotu adamdan araba calma" sahnelerinde kahkahalarinizi engelleyemeceksiniz. romanya'nin fotograflarla anlatildigi sahnelerle, ortakoy'de kahramanimiz daniel'in yaptigi jestin guzelligine dikkat! bir de, idil uner'in seslendirdigi 'gunesim' adli efsane sarki... cok, cok guzel!
    yonetmen ve senaryo yazari: fatih akin
    yapim yili: 2000
    (05.08.2007 07:14)

küçük dünya

    emine isinsu'nun henuz 23 yasindayken yazmis oldugu, anlatim ve kurgusundaki basarisi ile turizm bakanligi roman odulunu hakkiyle kazanan ilk romani; hayatimin romani.
    kitabin ana kahramani nur, kendini bir sekilde herkesten farkli hissedenlerin kendilerinden mutlaka birseyler bulacagi bir karakter... nur'un huzunlu hayatinin cocukluktan itibaren izini suren romanda; urfa'nin mistik atmosferi, bir tarikat seyhi ve ona yurekten inanan muritlerinin esrari, kadere teslim olmak gibi pek cok carpici konu yer almakta. ve elbette ask: en buyuk asklarin bazen hic cinsellik olmadan yasandigina dair bir delil, "kucuk dunya".
    1990 yilinda ayni adli romandan uyarlanan osman sinav yonetmenligindeki dizide ise alev baymur ve ege aydan basrolleri paylasmaktadirlar. alev baymur, dizide canlandirdigi nur rolu ile 1990 yilinin en iyi kadin drama oyuncusu odulunu almistir.
    (05.08.2007 06:51)

sayfa: 1...-182-183-184

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.