julianne moore

    hannibal filmiyle büyük başarı yakalayan dokuz ay'la gülme krizine sokan başarılı bir oyuncu.
    (21.11.2006 13:44)

orome

    aule ve palurienin oğlu olan vala. valinor'un dışında avlanmayı çok sever bu yüzden en büyük avcı olarak nitelendirilir. valinordaki evi avladığı hayvanların derileriyle kaplı olduğu için eşi olan baharın hanımı vana onun evinden hoşlanmaz.bir diğer adıda "aldaron" yani ormanlar kralıdır.
    (21.11.2006 13:28)

lady in the water

    her insanın dünyaya gelişinin bir sebebi vardır diyen güzel bir shyamalan filmi. usta yönetmen filmini çekerken konusuna uygun olarak başlarda oyuncuları parça parça göstermiş ve bir karede tutmamıştır. ne zamanki karakterler kendilerini bulmaya başladı o zaman çekimler normale döndü.
    (21.11.2006 13:14)

night shyamalan

    hiç bir filminde teen age çetesini eğlendirip para kaldırmayı amaç edinmemiş zeki yönetmen. filmlerinde görünürde basit bir konuyu anlatırken altta çok derin ve ince düşünceler barındırdığını düşündüğüm*, yeni çağ düşüncesine yakın duran*, paranormal olaylarla insanları düşündüren*, sevdiğim yegane yönetmenlerden biri.
    (21.11.2006 13:06)

tavşan

    besin zincirinin altlarında yer alan en sevimli hayvanlardandır. benim tarafımdan beyaz tüylü ve kara gözlü olanları tercih edilir. evcil hayvanlardır fakat bakımı zordur. çünkü tahta kemirmek en büyük hobileridir ve eviniz tavşanlara uygun döşenmezse* felaketlere yol açabilir. bu hayvanların kesinlikle yıkanmaması gerekir bu ölümlerine yol açabilir. o kendini yalayarak temizler zaten. yüksek sesten hoşlanmaz, fazla elde dolaştırılırsa ölebilir. okşanmayı çok severler*. normalde 4,5-5 kiloyu bulurlar fakat bu cüce tavşanlarda 1,5-2 kiloyu aşmaz. 10-11 sene yaşayabilirler fakat kısırlaştırılmazsa bu 5-6 seneye düşebilir çünkü kanser olabilirler. havuç marul salatalık gibi sebzeleri kemirmeyi çok sever ve ayrıca bol bol su içerler. geceleri yaşayan bu hayvanlar gündüzleri uyurlar. mecbur kalmadıkları sürece* tuvaletini hep aynı yere yapar. çok ürkek olmalarına rağmen bi o kadar da meraklıdırlar.bütün gün sizi yalayabilirler ve karşılığında sizden de aynı şeyi beklerler. *
    (21.11.2006 12:53)

necronomicon

    abdul el hazred tarafından ms730 yılında yazılan kitap. 1600'lü yıllara kadar çeşitli dillerde toplam sekiz adet basılmış daha sonra ortadan kaybolmuştur. bilinen bir kopyası british museum 'da yer alırken diğerine abd' nin innsmouth eyaletinde miscatonic üniversitesinin kasasında yer almakta ve kimse tarafından okunmayıp dokunulmamaktadır. h.p. lovecraft necronomicon'a paralel sayılabilecek eserler vermiştir.orjinal necronomicon'da boyutlararası yolculuklardan bahisedilir. h.p. lovecraftın necronomiconunda ise yine boyutlar arası yolculuktan bahsedilirken yaşlılar adını verdiği boyut bekçileride anlatılır.* kitaptan bir paragraf:

    "insanoğlunun 121 yılında bir hyades ve aldebaran yıldızları istenilen noktaya gelirler. bu an çok önemli bir andır, işte isimlerini ağzımıza alamadığımız yaşlılar'ı kapatıldıkları derin uykudan alıp dünyada onları bekleyen tahtlarına oturtmanın zamanıdır bu. ama dikkatli olun bu iki yıldızı hyades ve aldebaran'ı orion her an izlemektedir,i şte bu felakettir. elinizi çabuk tutun, adlarını söyleyemediğimiz büyüklerin tahtları boş kalmasın..."
    (21.11.2006 12:42)

sayfa: 1...-35-36-37

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.