bristol

    ingiltere'de bir şehir. ingiltere'nin en sıcak şehirlerinden birisiymiş. *
    (11.02.2009 23:43)

sahtekar

changeling

    1920'li yılların los angeles'ında geçen gerçek bir öyküden uyarlanmış clint eastwood filmi.

    oğlu ile tek başına bir yaşam süren bir annenin, kaçırılan oğlunu bulmak için verdiği uğraş anlatılıyor filmde. angelina jolie, anne christine collins'i canlandırıyor. L.A. polisine başvurmasından bir kaç ay sonra oğlunun bulunduğu haberiyle, peşinde bir medya ordusuyla tren istasyonuna gidiyor. fakat oğlu olduğunu iddia eden çocuk aslen onun oğlu olmamasına rağmen polislerin baskısı sebebiyle medya önünde bunu kabul ediyor.

    dönem los angeles'ındaki suç oranının üstünü örtmek için polislerin yaptığı adeletsizliklere odaklanmış güzel bir film. özellikle aksiyon filmlerinde izlemeye alıştığımız bir oyuncu olan angelina jolie bu sakin filmdeki performansıyla bence oldukça başarılı bir oyunculuk sergilemiş.

    türkçe'ye sahtekar olarak çevrilmiş filmde ayrıca john malkovich'te yer almakta.



    (08.02.2009 20:44)

i still know what you did last summer

i know what you did last summer

    1997 yapımı bir gençlik korku filmi. başrollerinde jennifer love hewitt, sarah michelle gellar, freddie prinze jr. yer alıyor.

    filmin konusu;

    bir grup genç bir parti sonrası sahilden dönerken birine arabayla çarpıyorlar. ve bu kişiyi denize atıp olayın üstünü örtüyorlar. anlaşmalarına göre kimseye bir şey söylememeleri gerekiyor fakat olayın üstünden tam bir yıl geçtiğinde bu kişiler gizemli bir katil tarafından birer birer öldürülmeye başlıyorlar.

    türkçe'ye "geçen yaz ne yaptığını biliyorum "olarak geçmiş. her sezon tv'de oynatırlar bu filmi ve ardılını. artık görmekten fenalık geldi ama onlar yayınlamaktan bıkmadılar. devam fillmi için;(bkz: I still know what you did last summer) *
    (08.02.2009 20:13)

dust in the wind

    bir çok grup tarafından cover'lanmış kansas şarkısı. hepsini dinlememiş olsam da kansas yorumunu geçememişler bence. "hepimiz rüzgardaki tozuz" *
    *


    I close my eyes
    Only for a moment and the moment's gone
    All my dreams
    Pass before my eyes, a curiosity

    Dust in the wind
    All they are is dust in the wind

    Same old song
    Just a drop of water in an endless sea
    All we do
    Crumbles to the ground, though we refuse to see

    Dust in the wind
    All we are is dust in the wind

    Now, Don't hang on
    Nothing lasts forever but the earth and sky
    It slips away
    And all your money won't another minute buy

    Dust in the wind
    All we are is dust in the wind
    (08.02.2009 18:46)

black suits comin

nod ya head

    will smith'in men in black filmi için seslendirdiği, zıplatan hoplatan, dans ederken uçan tekme attıran şarkısı.
    black suits comin olarak ta biliniyor şarkı. ama tabi şarkı "nod ya heaaaaddd" diye bağırmasıyla ünlü olduğu için bu başlık daha uygun göründü. yıllar sonra tekrar rastladım sana "nod ya head" . hala lisedeki gibi taklalar atarak eşlik etmek isterdim ama bilgisayar başındaki tepinmelerimle yetineceksin.*. *
    (07.02.2009 12:29)

of of

    ne zaman derinden bir "offf" çeksem, annemin "koca mı istiyorsun?" sorusuyla muhatap olmama sebep olan cümle. işin garibi tek annem de değil etrafındaki pek çok orta yaşlı yada yaşlı kadın böyle tepki veriyor. ne alaka bir anlasam. şu dünya da rahatça bir off'layamıyorum ey ahali! "offf offf"
    (07.02.2009 03:06)

supernatural

    dördüncü sezonu devam etmekle beraber ocak ayından itibaren yayınlanan bölümlerinde konusu durağanlaşmaya başlamış olan dizi.

    --! spoiler !--
    birinci bölümde dean cehennemden paçayı sıyırıp biz sevenlerine derin bir oh çektirdi*. ikinci bölümde onu kurtaran melek castiel ile haşır neşir olduk. melekler şeytanlar çarpıştı, kıyametin mühürleri kırıldı derken dizi "güm" diyerekten standart, tek bölümde tek hikaye moduna döndü. bana da "bari bu bölümde konuya dönün" diye heyacanla bekleyip, takla atmak kaldı. yapmayın ama. bu kadar germeyin biz hayranlarınızı. 14. bölümde de gazete de gördüğünüz haberin peşine koşarsanız artık... * *
    --! spoiler !--
    (07.02.2009 02:31)

bekaret kemeri

    adam savaştan dönemezse hatun kişinin yandığını resmi kılan icat. * *
    (06.02.2009 17:29)

star wars the clone wars

    başlangıçta özet geçen adamın sesinin ve aksanının sinirimi bozduğu animasyon. *
    (06.02.2009 16:33)

fringe

    (bkz: frengi) *
    (06.02.2009 16:12)

true blood

    bünyesinde anna paquin'i barındıran vampir hikayesi. twiligt'ın seksi versiyonu desek yeridir. zira bütün ünlüler soyunmuş bu dizide.

    konusuna gelirsek; vampirler halk tarafından bilinir hale gelmiş ve ulusal vampir haklarını yürülüğe sokmak için devlet işlerine karışmışlardır. koyu hristiyanlar'la vampir sempatizanları birbirini yerkene baş kahramanımız zihin okuyucu sookie ile vampir bill bir kasabada aşklarının keyfini sürmektedirler. tabi etrafındakilerden rahat buldukları sürece. *

    birinci sezonu 12 bölümden oluşan dizinin ikinci sezonu da bu yaz yayınlanacakmış. değişik bir konusu var bence izlenilebilir. ama ailecek değil. yoksa çocuklar dizinin yarısını gözlerini kapatarak izlemek zorunda kalır. * * iyi seyirler.
    (04.02.2009 20:51)

terminator the sarah connor chronicles

    daha ne kadar kıyamet gününü engelleyeceğiz? diye sordurtan dizi. şu film çıksa da artık terminatör çılgınlığına bir son verilse. tamam güzel dizi, güzel filmler bir şey demiyorum. ama bıktık artık. ne john connor'mış ya! illa ki o connor ölecek, dünya terminatör'lere kalacak. ama bu sefer de kesin john connor'ın oğulları torunları geleceği kurtarmaya başlar. * *
    (04.02.2009 20:40)

sayfa: 1-2-3-4-5...-37

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.