turkcell

    gerek profesyonel hizmeti, gerekse geniş kapsama alanı ile sağladığı ulaşılabilirliği ve kalitesi ile oldukça başarılıdır; hatta türkiye'nin en iyi firmasıdır. amma velakin yaptığı kampanyaların özel koşullarını minicik yazılarla görünmez kılabilip, kampanyanın getireceği x lira kazancı, faturaya ek olarak yansıyan 3x lira ile sizden çıkaran; zaten vergilerle katlanan faturada ayrıntıları görünce aldatıldığınızı düşünüp itiraz ettikten sonra "ama özel koşul diyor ki..." diye cevaplar alıp yediğiniz kazıkla kalmanıza neden olabilen; fiyatları tüm operatörlerden yüksek olan ama yine de en çok tercih edilen gsm operatörüdür.

    toplumsal kampanyalara verdiği destekle göz doldurmaktadır. * ayrıca her yıl 19 mayıs'ta gençler için ücretsiz mesaj kampanyası yapmayı tasarlamış ama yanında uzanan insana "kanal değiştirsene" diye mesaj atan bazı kendini bilmezler * yüzünden bu kampanyayı kaldırmıştır.
    (29.04.2006 18:51)

ömer hayyam

    "sevgili, seninle biz bir pergel gibiyiz;
    iki başimiz var, bir tek bedenimiz.
    nereye dönersek dönelim seninle
    nihayet başbaşa verecek değil miyiz?" diyerek, harika bir betimleme yapmış;

    "benim halimden haber sorarsan,
    bir çift sözüm var sana, yürekten
    sevginle gireceğim toprağa,
    sevginle çikacağım topraktan." diyerek bir sevgiliye edilebilecek en büyük yemini yazarak beni kendine hayran bırakan ünlü şairdir. aynı zamanda ilim-irfan adamı, müneccim ve kesinlikle önemli bir filozoftur. rubailerini okuyup, biraz düşünebilen her insan için bir yol göstericidir.

    benim gökyüzümde babam tesla ve dedem einstein'den sonra, en parlak yıldızdır...
    (01.04.2006 00:17)

toefl

    toefl sınav sisteminin değişiyor olmasının nedeni, çinlilerin insanları sınava sokup, para vererek soruları akıllarında tutmalarını istemek suretiyle soru havuzunu ele geçirmiş olmalarıdır. şu an abd'de, sadece bir kaç ingilizce kelime bilip de, toefl vermiş çok sayıda çinli master öğrenci var(mış). bu yüzden eğitim sisteminde aksamalar oluyor(muş). bunun zamanla kültür seviyesinde düşüş ve niteliksizlik getireceğini düşündükleri için acil önlem olarak sistemin değiştirilmesine karar verilmiş...

    yeni sistem için söz konusu olan şeylerden biri, speaking bölümünün eklenmesidir. asıl zorlayacak olan ise toefl sınavının tüm dünyada aynı saatte yapılmasının söz konusu olmasıdır. sınavı aynı anda yaparlarsa, gecenin üçünde sınavdan çıkıp, bir bambi'ye uğrarız!

    ayrıca toefl, tamamen stratejik bir sınav. basit püf noktalarını bilen, ingilizceyi çok da iyi bilmeyen ama az bir alt yapısı olan herkes çok rahat toefl verebilir diye düşünüyorum.
    (31.03.2006 01:05)

sayfa: 1...-9-10-11

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.