ihanet

    ihanet: zuhal olcay'ın başucu şarkıları albümlerini çıkarmadan önce yaptığı, vedat sakman ile çalıştığı 1998 tarihli albümünün ismidir. ayrıca albüme ismini veren bir şarkıdır. sözlerini mahinur ergun yazmış, vedat sakman bestelemiştir.


    şehir gözlerini yere dikmiş ihanet içinde
    Kalbim korkuyla dolu sabahı bekliyor
    Saçlarımda buz gibi gece rüzgarı
    Gözlerin bende yanlış arıyor
    Başka türlü olmalıydı başka türlü

    Kararı karar bu hatayın
    Başıma bela oluyor
    Görelim kolayına kim kaçıyor, kimler kaçıyor
    Bakalım kavgadan kim kaçıyor, ilk kim kaçıyor
    Başka türlü olmalıydı, başka türlü



    (bkz: ihanet kalbime kötülük koydu)
    (15.11.2006 16:14)

küp

    kup; dondurma, krem şanti, meyva parçacıkları, kuruyemiş parçaları ve dondurma sosları ile hazırlanan, soğuk tüketilen tatlı türü.
    (15.11.2006 16:04)

yosma

    ülkemizde kadın ismi olarak da kullanıldığını görerek hayrete düştüğüm bir isimdir.
    (15.11.2006 11:56)

kainat

    (bkz: evren)
    (15.11.2006 11:54)

kemal unakıtan

    iş hayatından kaynaklanan uyanıklığa dayalı, tatlı su kurnazı menşeli, kendi ve akrabalarının kesesini doldurmaya odaklı açıkgözce davranışlar nedeniyle; seneler sonra dürüstlüğü ile anılması mümkün olamacak bir politika şahsiyeti.

    (bkz: bal tutan parmağını yalar)
    (bkz: devletin malı deniz)
    (15.11.2006 11:51)

before the rain

    çok güzel bir filmdir, etkileyici bir anlatımı vardır. her filmde olduğu gibi bu filmin de bir başı, bir ortası, bir de sonu vardır. bu filmin diğer filmlerin anlatımından en önemli farkı; filmin üç farklı episodunun normal bir filmde baş, orta, son olarak sıralanması yapılırken, burada tarihi akış içinde filmin başı, ortası ve sonunun yerlerinin değişmiş olmasıdır. ama etkileyiciliği de bir ölçüde sıralamadaki bu farklılıktan kaynaklanmaktadır.
    (15.11.2006 11:47)

çemkirmek

    vampircik sözlükte eksi puan alan kimselerin hemen klavyeye saldırıp iğneleyici dille yazılar kaleme alması, arkasından hızını alamayıp eksi yorumda bulunan kimsenin entrilerine eksi vermeye başlamasıdır. kötü bir şeydir. insanların farklı görüşlerde olması doğaldır, başkası bizimle aynı görüşte değil diye çemkirmek doğal değildir.
    (15.11.2006 11:44)

kenar süsü

    ilkokulda, öğrencilerin defterlerin boş sayfalarının sol tarafına, defterleri daha güzel gözüksün diye yaptıkları süsleme ve resimlerdir. ilk yıllarda erkek öğrenciler de yaparken yaş ilerledikçe yalnızca kız öğrencilerin defterlerinin vazgeçilmez süsü haline gelir.

    (bkz: defter)
    (15.11.2006 11:40)

kuran-ı kerim

    evde gelişigüzel kitap muamelesi yapılmaması gereken kutsal kitaptır, saygı gösterip, uygun biçimde muhafaza edilmeli, ortalık yerde, bırakılmamasına dikkat edilmelidir.
    (15.11.2006 11:33)

palermo

    izmir çankaya'da bulunan bir cd/kaset/dvd saatışı yapan bir dükkandır, önceki yıllarda kıbrıs şehitleri'nde de dükkanı bulunmakla birlikte birkaç sene önce bu şubesi kapanmıştır.
    (15.11.2006 11:25)

peynir gemisi

    lafla yürümediğini kesinlikle bildiğimiz bir nesne.
    (15.11.2006 10:43)

haris alexiou

    ülkesinde sevenleri kendisine kısaca "harula" demektedirler.
    (15.11.2006 10:43)

pizza hut

    "sınırsız ye" mantığından hareket eden bazı ailelerin, 6 kişi gelip, bir kişilik sınırsız menü alıp, pizzalara dalıp, bir tabağı beş altı kez pizza ile tepeleme doldurduğu, garsonların bunlara ses etmediği, bunu yapan kimselerin de gayet iyi giyimli, cep telefonlu, muhtaç olmayan insanlar olduğunu göre göre garsonlarının hala ses çıkarmadığı restaurantlar zincirinin türkiyedeki halkası. böyle olunca diğer insanların kendilerini enayi gibi hissedip bir daha gitmemesine neden olduğu mekan.
    (15.11.2006 10:42)

tuvalet

    tuvalet; ülkemizde alfranga ve alaturka tuvalet olarak ikiye ayrılmaktadır.

    halkımızın büyük bölümü tuvalet konusundaki eğitimini tamamlamamış olduğu için hala daha alaturka tuvalette, klozet kapağının açılıp kapanması konusunda, özellikle işyerlerinde problemler yaşanmakta, tuvalet duvarlarına "bulmak istediğiniz gibi bırakınız" yazıları asılmaktadır.

    türk halkının büyük bölümünün evleri "bal dök yala" niteliğinde temiz olmasına rağmen, halkın paylaşmaya meyilli olmaması sebebiyle ortak kullanıma açık tuvaletler genelde temizliğini uzun süre koruyamamaktadır. en kötüsü de hala daha alafranga tuvalete girdiğnizde klozet kenarlarında çamur izleri görülmesidir, hala oraya tüneyerek temiz kalmaya çalışanlar bulunmaktadır.

    (bkz: tuvalet terbiyesi)
    (15.11.2006 10:37)

ahlaksızlık

    ahlak, ve ahlak değerleri toplumdan topluma farklılık göstereceği için neyin ahlaksızlık olduğu yaşanılan, ülke veya topluluğa göre değişir.

    ama ülkesi ne olursa olsun en büyük ahlaksızlık; yalan söylemek, olduğundan farklı davranmak, kafasındaki gizli emeline ulaşıncaya kadar olduğundan farklı görünmektir. özellikle ülkesine hizmet için görevlendirilmiş kimselerin vatandaşlarını ayırması, kendisi ile benzer özellik taşıyanların yaptığı yolsuzluklara göz yumması, onların çıkarlarına hizmet etmesidir.

    (bkz: bu ne perhiz bu ne lahana turşusu)
    (15.11.2006 10:32)

sayfa: 1...-3-4-5-6-7...-72

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.