askerlik

    zorunlu köleliktir.
    (04.08.2008 22:43)

idrar yolu iltihabı

    sıklıkla böbrek taşıyla karıştırılan, aynı acıyı, aynı sızıyı daha uygun fiytata rahatlıkla yaşatabilen, geceleri uykusuz bırakan, insana idrar tutma dünya rekoru antremanı yaptıran bir garip hastalık. sistit de denmekteymiş. çoğunlukla dişi bireylerde görülmesi, erkek bireylerde beyne eşdeğer acı sinyali gönderilmediği anlamına gelmez. onların da canı var, onlar da insan.. sabah akşam ilaç alırsınız, bir süre turuncu idrar kullanırsınız, sıkılınca normale dönersiniz.
    (04.08.2008 22:24)

benekli geyik

    ceylandır ceylan.


    (23.03.2008 22:32)

trabzon

    okulum sebebiyle 3 senedir trabzonda yaşayan, dolayısıyla insanlarıyla muhatap olan, konuşan eden birisi olarak halkı ve bizzat kendisi hakkında izlenimlerimi "trabzonlular şöyledir böyledir" şeklinde dile getirmekten geri durmadığım, hakkında atıp tutmak konusunda yüzsüzlükte sınır tanımadığım ilimiz. davranış biçimi konusunda ya bana sadece istisnalar denk geliyor, ya da istisnalar kaideyi bozmuyor. bölgenin insanının -yanlış veya doğru okunsun- belli bir karakteristiği olması kadar doğal birşey de göremiyorum. demek ki benim insan olmadığımı ortaya çıkartmış ilimizmiş aynı zamanda. vay be, nerden nereye..
    (20.03.2008 20:24)

izmir in erkekleri yakışıklıdır

    izmirin güzel kızlarının büyüyüp çoluk çocuğa karışması sonucu, doğan çocuklarının da aynı karakteristik özellikleri taşımasıdır, biyolojiktir, bilimseldir. ayrıca izmirin kız ve erkeklerinin güzel olduğu düşüncesi o derece örmüştür ki masum beyinleri ,izmirden çıkan yakışıksız, güzel olmayan insanlar toplumdan soyutlanmakta, ege sularının dibinde bir mahzende tutulmakta ve bilakis gün ışığı görmeden orada yaşamlarını per perişan sürdürmektedirler..
    (18.03.2008 23:31)

oyuncak ayı

    gecelerin adamı (ayısı). gündüz duygusuz, kaskatı durur biyerlerde, gece olunca, ay çıkınca tepeye, canlanır sanki, duygulanır, duygulandırır. özletir, hasret giderir, sarılır, konuşur. yanlız bırakmaz insanı. oyuncak ayılığı bırakır, duygulu ayı olur. titrek eder insanı.. her çıkışın bir inişi vardır tabi, sabaha yine duygusuz, bildiğin ayı. duvara konuşuyorum sanki. hiç tınmıyo da şuna bak. sanki dün akşam koynundaki ben değilmişim gibi. ayı değil mi, hepsi aynı. bunların topunu kediye vericeksin tiftik tiftik edicek. *
    (10.03.2008 01:44)

maket

    bir öğrenci olarak; mimarın, iç mimarın, peysaj mimarının korkulu kabusu*, zevkli uğraşı, gece yoldaşı, renkli rüyası, herşeysisi. göze hitap eden, tasarımı en iyi anlatan öğelerden. iş hayatında ise cnc tezgahı denilen sanayi canavarının eline düşmüştür, bir özelliği, orjinalliği kalmamıştır. yine de tüm gece(lerce) üstünde çalışılan maketi, sabahın ilk ışıklarında seyreylemek gibisi yoktur, büyük keyiftir, enden bulunan hazlardandır.
    (10.03.2008 01:34)

tnt

    rock kralı acdc nin harika, gaz şarkısı. bazı ardarda dinlenmeli, bazı tek seferde içmeli şarkıyı, sonraya bırakmamalı. boğazlar yırtılmalı, topuklar yeri dövmeli. tükürükler saçmalı söylerken.

    sözleri de şöyle;

    (oi, oi, oi, oi, oi, oi, oi, oi, oi, oi, oi, oi, oi, oi, oi)

    see me ride out of the sunset
    on your colour tv screen
    out for all that i can get
    if you know what i mean
    women to the left of me
    and women to the right
    ain't got no gun
    ain't got no knife
    don't you start no fight

    'cause i'm t.n.t., i'm dynamite
    (t.n.t.) and i'll win the fight
    (t.n.t.) i'm a power load
    (t.n.t.) watch me explode

    i'm dirty, mean and mighty unclean
    i'm a wanted man
    public enemy number one
    understand
    so lock up your daughter
    lock up your wife
    lock up your back door
    and run for your life
    the man is back in town
    so don't you mess me 'round

    'cause i'm t.n.t. i'm dynamite
    (t.n.t.) and i'll win the fight
    (t.n.t.) i'm a power load
    (t.n.t.) watch me explode

    t.n.t., (oi, oi, oi)
    t.n.t., (oi, oi, oi)
    t.n.t., (oi, oi, oi)
    t.n.t., (oi, oi, oi)
    t.n.t., (oi, oi, oi) , i'm dynamite
    (t.n.t., oi, oi, oi), and i'll win the fight,
    (t.n.t., oi, oi, oi), i'm a power load
    (t.n.t.), watch me explode!

    bu da yutup videosu;
    http://tinyurl.com/33waca
    (06.03.2008 20:15)

ayın elemanı

stix

ko

    k.o. şeklinde yazılanı knock out kısaltmasıdır. malumunuz, nakavt kelimesini tercik ediyoruz türkçemizde.
    (25.01.2008 21:02)

vampircik roman

    -aynı anda trabzonda- yaşlılıktan iki büklüm olmuş, kalın gözlüklerinin arkasından etrafa ilgisizce bakan bir kadın ve iki eli de alışveriş poşetleriyle dolmuş dengesini güçlükle sağlayan genç bir çocuk hiç konuşmadan ağır ağır tırmanıyorlardı yokuşu. genç belli ki sıkılmıştı, soğuktan kuruyan ellerini poşetler kesiyordu ve teyzenin yürüyüş hızından oldukça rahatsız olmuştu. bakışlarıyla onu hızlandıracak gibi aralıksız baktı teyzeye. yaşlı kadın sabit bakışlarla somurtarak yürüyordu, ve gencin ne düşündüğü umrunda değil gibiydi. genç için oldukça uzun bir süre sonra çıkmaz sokağın sonuna vardılar. demir kapılı, üç katlı eski bir evin önünde durdu yaşlı kadın, çantasında anahtarı aramaya koyuldu. genç poşetleri yere bırakıp arada teyzeye sitemkar bakışlar atmayı da ihmal etmeyerek ovuşturdu ellerini. kapı gıcırtıyla açıldı, ard arda içeri girdiler. merdivenleri tırmanıp en üst kata çıktılar. teyze bu sefer farklı bir anahtarla seçip el yordamıyla anahtar deliğini bulmaya çalışırken genç elindeki poşetleri yere bırakıp inmeye koyuldu. bir an duraksadı, haber verip vermemsi gerektiği konusunda gereksiz bir çelişkiye düşmüşken yaşlı kadın arkasını dönüp, başıyla gitmesini işaret etti. genç kale alınmadığı için sinirlenmiş biçimde söylenerek alt kata indi. ev sahibine yardım ettiği için en azından bir teşekkürü hakettiğini düşünüyordu. bir alt kattaki kapının önünde durup atrafa hızlıca göz attı, kimsenin olmadığından emin olunca elini kilit üzerinde gezdirdi, parmakları oynadı, ve kapı açıldı. merdiven boşluğuna son kez kaçamak bir bakış attıktan sonra içeri girip kapıyı kapattı..
    (23.01.2008 18:19)

breegadoon

    kanında var djlik, aileden geliyor sanırsam. kraliyette eğitimi almış bu konuda, yüksek ihtisas yapmış. bıraksan iki gün aralıksız yayın yapar. öyle yani..
    (15.01.2008 00:06)

sarı siyah şeritler

    *
    tehlike arz eden yerlerde, under construction durumlarında kullanan uyarı şeysi. 45 derecelik sağa eğimle sarı siyah şeritlerin arka arkaya dizilimi şeklinde kullanılır. türkiyede kırmızı beyazını kallanıyorlar gerçi çoğunlukla, yabancı ülkelerde var bu şeritler. oyunlarda falan görmemiz de pek mümkündür. tanju özelginin bir yara bandı tasarımı vardır bu şeritlere sahip.

    kullanım alanı:



    işte o yara bandı:

    (14.01.2008 17:39)

tattoo

    dövme anlamına gelen ingilizce kelime.
    (14.01.2008 17:23)

sayfa: 1-2-3-4-5...-37

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.