son kötülenen tanımları
-galatasaray/#34878
genel istatistikler
toplam73
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +14
toplam -1

aziz yıldırım

    sorun sadece para olsa, alamayacağı futbolcu yoktur heralde diye düşündüğüm fenerbahçe kulübünün zengin başkanı. tabi parayla saadetin olmadığı görülmektedir.
    (07.09.2006 01:38)

sıcaklık

    bir maddenin sahip olduğu enerjinin, madde üzerinde sebep olduğu fiziksel sonuçlardan biridir. yerine göre termometre, termokupl gibi aletlerle ölçülür. sıcak-soğuk kavramları göreceli olduğu halde, bir maddenin sıcaklığı nesneldir ve rakamlarla ifade edilir. birim olarak celcius, kelvin ya da fahrenheit kullanılır.
    (06.09.2006 14:10)

ısı

    sıcaklık farkından dolayı iki ortam arasında transfer olan ve termodinamiğin temel konusu olan enerji biçimidir. çoğunlukla sıcaklıkla karıştırılıp birbirlerinin yerine kullanılırlar. birimi joule veya kaloridir.
    (bkz: termodinamik)
    (bkz: entalpi)
    (06.09.2006 13:42)

aşkın nur yengi

    yeni albümleri eskileri mumla aratan, özgün sesli bir sanatçıdır. ne zaman eski albümlerden bir şarkı duysam beni küçüklüğüme alır götürür, şarkıyı ezbere bilmem de beni çok şaşırtır. demek ki büyüklerimiz de az dinlememişler.
    (06.09.2006 12:56)

yunanistan

    son zamanlarda hakkında; 'biz yunanlarla dostuz', 'yunanistanı seviyoruz' tarzında düşüncelerin özellikle gençler arasında arttığını gördüğüm komşu ülkedir. lakin bazı güzel ve bize sempatik gelen şeylere bakarak, toplumu ve bir milleti oluşturan insanların bilinçaltlarındaki düşünce ve önyargıları bir kenara atamayız. ben yunan kimseyle arkadaşlık edilmez demiyorum, hatta dost bile olunabilir. ama bu dostluğun devlet ve millet seviyesinde olmasına gelince, bu mümkün değildir. çünkü dost olmak için karşılıklı güvenmek gerekir. biz yunanistan'a ne kadar güvenebiliriz acaba? ya da onlar bize ne kadar güvenebilirler? hatta hiç güvenmeyiz bile.

    biz şanlı geçmişi ve kültürü olan, özellikle kötü zamanlarımızda birbirimize sımsıkı bağlanan bir milletiz. öyle yunanistan'la falan da gerçek anlamda dost olmaya ihtiyacımız yoktur.
    atalarımız boşuna dememişlerdir heralde 'yunandan dost olmaz' diye.
    (06.09.2006 12:28)

elidor

    reklamlarında bir bayan olarak oynamak için, sadece saçlarınızın güzel olmasının yeterli olduğunu düşündüğüm şampuan firması.
    (06.09.2006 11:43)

istanbul

    dönüş yolculuğu insana zevk veren şehirdir.
    (05.09.2006 14:14)

intihar

    herhalde hayata küsüp herşeyin bitmesi için, belki de kaybedecek birşeyi olmadığını düşünen ve öldüğünde zaten herşeyin de kendisiyle birlikte öleceğini düşünen insanlar için bir nedeni bile olması gerekmeyen, hayatta belki de yapılabilecek en çılgınca eylemdir. işte asıl macera o anda başlar. geri de gelemezsin. geçmiş olsun derim.
    (05.09.2006 11:45)

ümit karan

    en tehlikeli türk forvettir. oyuna girer ve hemen tehlikeli olmaya başlar. ne yapacağı belli olmaz. maçta gol atamayabilir ama kesinlikle tehlikeli olur. fm'de bile bu böyledir.
    (04.09.2006 13:58)

güzele bakmak sevaptır

    bazen tehlikeli olabilecek eylemdir. güzele bakayım derken, yanındaki adamla göz göze gelmek de vardır.
    (04.09.2006 13:56)

gloria jean s coffees

    starbucks'a göre daha az tikinin takıldığı ve yaş ortalamasının da starbucks'tan daha fazla olduğunu mekandır. fiyatları çok etkilidir.
    (04.09.2006 12:56)

mateja kezman

    fenerbahçeli olmayanların form tutmasından ve eski günlerine dönmesinden korktukları forvet oyuncusudur. ben de korkuyorum.
    (04.09.2006 12:30)

dave lombardo

    çok üst düzey bir davul tekniği olmasa da kendine özgü tarzı ve bitmeyen enerjisiyle heavy metal piyasasının en iyi davulcularındandır. bir çok davulcuya ilham kaynağı olmuştur kendisi. bunun yanında hatasız bitirdiği bir konser de görmemişimdir. 'decade of aggression' albümündeki 'angel of death' şarkısının son bölümünde, sadece krosun kaldığı yerde yaptığı hata yüzünden çok üzülmüşümdür. artık konserlerde inadına orayı iki kat uzunluğunda yapıyor, ve yapıyor.
    slayer'a tekrar dönmesi ile çıkardıkları son albüm, eski slayer efsanesini geri getirmiştir.
    (01.09.2006 12:24)

wat

yurdal tokcan

    dünya'nın sayılı ud üstadlarından. bazı kimselerin ud dersi almak için yurtdışından gelip gittiklerini, hatta burada belli bir süre ev kiralayıp kaldıklarını duymuştum. göksel baktagir'le birlikte izlerseniz, uzunca bir süre etkisinden kurtulamazsınız. ayrıca 'bende can' isimli muhteşem bir albümü vardır.
    (01.09.2006 10:25)

sayfa: 1-2-3-4-5

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.