four seasons

dört mevsim

bach keman konçertosu no 2

    bach ın matematik hesaplamalarla yaptığı açık olan şaheseri. güneş sistemi dışına gönderilen derin uzay sondasına da dünya uygarlığını tanıtmak üzere bach ın bu eseri konmuştu. 3 bölümden oluşan eserin ilk bölümü allegronun bir linkini koydum. zihninizi temizleyebilmeniz için.

    http://www.youtube.com/watch?v=udGnytDWBbI
    (28.12.2011 01:07)

mozart sonata in c major kv 545 1. allegro

    mozart in piyanoya yeni başlayanlar için yaptığı sonat. müzikle matematiğin içiçe geçtiği harika eser. ayrıca almanca ders kasetlerinin değişmez parçasıdır.

    http://www.youtube.com/watch?v=-qr9tR_mt48
    (28.12.2011 00:57)

mozart iki piyano için sonat k 448

kanıtın yokluğu yokluğun kanıtı değildir

    uhrevi yönden doğru dünyevi yönden yanlış önermedir. din bizatihi inançla ilgili bir alandır ve kanıtlanmaya ihtiyaç duymaz. iman etmiş birinin ayrıca kanıtlar araması gereksiz bi şeydir aslında. ancak dünyevi şeyler konuşuyorsak, bilim hukuk gibi, iddia sahibi kanıtı da bulmak zorundadır. bilimsel şüphecilik sınırları içinde gözlemlenemeyen,kanıtla, usavurumla ispatlanamayan yoktur diyebiliriz.
    (28.12.2011 00:35)

arap baharı

    bu yılın başında konuyla ilgili bir şeyler yazmıştım. umarım yardımcı olur; geçen zaman içinde;

    mısırda hükümet düştü. yerine bir cunta geldi ve yeni anayasa sözü verdi. toplum bir nebze rahatladı ancak müslüman hristiyan çatışmaları yaşanıyor. ayrıca israille gergin bir döneme girildi. rejimin demokratik bir yapı mı yoksa şer'i bir yapı mı kazanacağı net değil. batı tüm propoganda imkanları seferber etmiş durumda.

    tunus; islamcıların hızla etkilerini artırdıkları görülüyor. izlenmesi gereken bir ülke.

    libya; kaddafinin aşireti rakip aşiretler karşısında savaşı kaybetti. dünya kamuoyu rakip aşiretleri demokratik muhalefet sanıyor, oysa aynı zorbalık düzeyindeler. kaddafi ve oğulları linç edilerek öldürüldü. televizyonlarda bu durum görüldü. bir dönem sonra batı tarafından alaşağı edilmiş bir lider olarak efsaneleşip zorba geçmişinin unutulması olasıdır. ayrıca isyancıların yönetimi ele geçirmesine paralel olarak kaddafi aşiretine karşı kuvvetle muhtemel katliamlar da yapıldı. bu batı işbirliğinin gerek yeni libya yönetimine gerekse batıya çeşitli teror kampanyalarıyla dönmesi mümkündür.

    suriye;muhalefet diye söylenen kesim sünni kesim. iktidar da nusayriler. yani tablo düpedüz mezhep çatışmasını gösteriyor. muhalefetin dışarıdan destek aldığı kesin. çatışmalar ara sıra yavaşlasa da yoğun biçim de yaşanıyor. daha çok demokratik gösterilerden sonra kanlı provokasyonlar gerçekleşiyor. batının askeri bir operasyon konusunda kafası net değil. daha çok türkiyeyi bir piyon olarak kullanarak sorunsuz bir dönüşüm arzulanıyor gibi. akp de güçlü dini duygularıyla bu operasyona yönelebilir. bir kaç provokasyonla türk kamuoyu hazırlanabilir, ancak son aşamada başbakanın böyle bir saçmalığa dur diyecek bir pragmatizme sahip olduğunu değerlendiriyorum. dolayısıyla türkiyenin suriyeye saldırması düşüncesi pek mümkün görülmüyor. ancak denklemin bir de kuzeydoğu suriye bölümü var ki burada tümüyle kürtler yaşıyor. dolayısıyla sorun kürt sorunu, pkk sorunu, kuzey ırak sorunu gibi daha can sıkıcı sorunlarla birleşebilir. o zaman hükümetin alacağı pozisyon farklı olabilir.

    körfez ülkeleri; sünni diktatörlere karşı şii muhalefet sert bir biçimde bastırıldı. batının körfez emirlerine desteği sonsuz, ama işin içinde iran da var,iran kolay pes etmez.

    demokrasi; o ne? nerdeymiş, göremedim. kimse boşuna heveslenmesin.
    (22.10.2011 13:18)

suriyenin pkk yı desteklemesi

    son çukurca pkk saldırısı belli kamuoyu odakları tarafından suriyeye yıkılmaya çalışılıyor. bu saldırıdan dolayı türkiyenin suriye üzerinde geçtiğimiz dönemdeki artan baskısı biraz gevşeyebilir, bu suriyenin lehinde bir durum, ayrıca suriye kökenli militanların varlığı da bir vakıa ama bunlar suriyeyi sanık sandalyesine koymak için yetmez.

    mesela suriyenin insansız hava aracı yok. saldırı öncesinde çukurca üzerine gelen bir insansız hava aracı saldır başlar başlamaz ırak tarafına uzaklaşıyor. bizimkiler soruyorlar ama bu uçak bizm değil. bölgede sadece abd ve israil bu tarz uçaklara sahip. yani saldırıda suriye seeneği ister istemez eleniyor.

    diğer yandan pkk suriyeyi rahatlatacak bir şeyi zaten istemez elbette. çünkü suriyeye yapılacak olası bir operasyonda kuzey doğu suriyede bir kürt bölgesi oluşacak ( bu bölge tümüyle kürttür). böyle bir fırsat elindeyken pkk nın suriyenin lehinde iş yapması mantıklı değil.

    suriyenin pkk konusundaki geçmişteki günahları saymakla bitmez ve elbette cezasız kalan suçlarıdır bunlar. ancak son dönemde pkk ile suriyenin işbirliği gibi bir durum mantıklı değildir. bu belki suriyenin dileyebilceği bir haldir ama pkk ayağına gelen suriye kürdistanı bir stratejik başarı gibi büyük fırsatı türkiye ye karşı taktik başarılar için harcamaz.

    eğer çukurca saldırısı boyutuyla pkk nın dış desteği aranıyorsa israile yada abd ye bakmak lazım. onlara hesap sorduğumzda da verilecek cevap belli; siz de bizim düşmanımız hamas ı destekliyorsunuz diyecekler.

    yürütülen saçma sapan yeni osmanlıcı projeler yüzünden zaten bir kan gölü olan filistin coğrafyasıyla mehmetçiğin kanı arasında birleşik kaplar misali bağlantı oluştu. filistinde savaşan taraflardan biri olmadığımız halde, en yakın askeri birliğimiz filistine yüzlerce km uzakta ollduğu halde filistin sorunundan ötürü bizim askerimiz de can verir oldu.

    şimdi yeni osmanlıcı, islamist pozisyonlarn bizi getirdiği nokta daha iyi anlaşılıyor değil mi? bazılarımız anlamamaya devam edecek, o ayrı tabi.
    (22.10.2011 07:09)

pkk yı israil in desteklemesi

    pkk yı israilin son dönemde desteklediği görülüyor. pekala 12 sene önce apo yu kenyaya kadar takip eden mitle işbirliği yapıp apoyu yakalatan, bundan dolayı pkk lılarca elçilikleri saldırılara uğrayan israil sonradan neden u dönüşü yapıp pkk nın yanıda yer aldı? cevap gayet açık, biz israil in can düşmanı hamasla işbirliği yaptık. israil de bizim can düşmanımıza destek oluyor. dikkat ederseniz burada kim haklı kim haksızı tartışmıyorum. israil kendi siyaseti uyguluyor biz kendi siyasetimizi uygulluyoruz.

    pekala bu siyasetten biz ne kazandık? gazzede türkiye lehinde gösteriler, bazı arap gazetelerinde olumlu yazılar, tahrir meydanında göstericilerden övgüler. kaybımız ne? uluslararsı sularda gemisini koruyamayıp 9 insanını kaybedip itibarsızlaşan, son bir kaç aydın yüzün üzerinde şehit cenazesi.

    reel politiği es geçip ideolojik yaklaşımlarla dış politikanın geldiği nokta bu.

    (22.10.2011 06:50)

19 ekim 2011 hakkâri-çukurca saldırısı

    sayı konusu gerçekten tartışmalı. konuyla ilgili tbmm devreye girmeli halk aldatılıyorsa bunu ortaya çıkarmalıdır.
    (22.10.2011 06:40)

19 ekim 2011 hakkâri-çukurca saldırısı

hepardan resmi açıklama çukurcada 81 şehit

hepardan resmi açıklama çukurcada 81 şehit

hepardan resmi açıklama çukurcada 81 şehit

pkk sorununda islamcı paradigmanın iflası

    19 ekim çukurca saldırısı ndan sonra artık sanık sandalyesine oturtulmalarının zamanı gelmiştir. hesap vermeleri gerekir. eğer bu gün siyaseten güçleri bunu mümkün kılmıyorsa daha 30 yıl daha var. çünkü bu suçlarda zaman aşımı 30 yıldır. yani islamcıların ve onların neoliberal partnerlerinin memleketi bu duruma düşürmesinin hesabı 2041 yılına kadar sorulabilir. o yüzden kimse paçayı yırttığını filan sanmasın.

    sıfır terorden bir günde 42 şehide yükselmenin hesabı vardır elbet. askerlerin sorumluluğu varsa onların işi daha kolay, konjoktür aleyhlerine olduğundan bu günden hesaba tutulabilir ama diğerleri 2041 e kadar her an mahkeme önüne çıkabilir.
    (20.10.2011 13:48)

sayfa: 1-2-3-4...-165

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.