la boetie

    1500 lü yıllarda yaşamış genç yaşta salgın bir hastalıktan ölmüş fransız hukukçu, filzof. ''gönüllü kulluk üzerine söylev'' adlı kitabıyla iktidarın temelini sosyo-psikolojik unsurlara bağlamış ( bildiğim kadarıyla)dönemindeki tek düşünür. bu yüzden siyaset yada felsefe tarihçileri kitaplarında bu herifi nereye koyacağına bir türlü karar veremezler. düşüncelerinde şaşırtıcı bir tutarlılık vardır. otokratik bir dönemde anarşizme şiir yazmış gibidir abimiz.
    (16.10.2007 02:36)

dirmil

    burdurun altınyayla ismiyle değiştirilmiş bir ilçesidir. torosların üstünde kurulmuş küçük, sevimli bir yerdir.
    teke bölgesinin karakteristiğini taşır. teke zortlatması oyun ve tavırlarını izlemek nerdeyse her düğünde mümkündür. folklor araştırmacıları için bir cennettir. ayrıca kırkpınardan sonra en önemli yağlı güreşler dirmilde yapılır.
    (16.10.2007 02:22)

the cranberries

    10 senedir aynı ritmi çalan ve halan sıkılmadan dinlenebilen, özellikle solistleri dolores'in sesine hasta olduğum, bir ara dağıldığını işittiğim şimfi ne yaptıklarını bilmemekle beraber ''linger, zombi, dreams, ode to my family, icant be with u, just my imagination vs'' gibi harika şarkıları bestelemiş olan kuzey irlandalı ( belfastlı) grup
    (16.10.2007 02:17)

ahmet çakar

    doğuştan bir showman bir abimizdir kendisi. Şu an itibarıyla stand up ına tamgaz devam etmektedir.
    (16.10.2007 02:14)

sbf

    ankarada bulunan sbf ye mülkiye denir. bu okul 1859 istanbulda devletin temel bürokrasini oluşturmak için (maliye, idare ve diplomasi alanlarında) kurulmuş, tanzimat ve meşrutiyet dönemlerinin önemli entellektüel merkezlerinden biri olmuş, 1933 de atatürkün isteğiyle ankaradaki cebeci kampüsüne taşınmış, ikinci dünya savaşında almanyadan kaçan bilim adamlarının alman ekolünü yüklediği türkiyenin tarihinde çok önemli bir yer edinmiş bir okuldur kendisi.
    Öğrenciyi bilgiyle doldurmak yerine düşünmeyi öğretmeyi tercih eder. ancak talebeleri her zaman inek diye bilinir. hatta her haziranda inek bayramı düzenlenir bu güzide mekanda. hocaları arasında, mümtaz soysal, baskın oran, ilber ortaylı , hasan köni, ergun özbudun, doğu ergil ve benzeri bir çok ünlüyü barındıran bir yerdir ayrıca.
    (16.10.2007 02:12)

mülkiye

    mensubu olduğum ekol ( okul demiyorum dikkatinizi çekerim )
    (16.10.2007 01:59)

the cranberries

    10 senedir aynı ritmi çalan ve halan sıkılmadan dinlenebilen, özellikle solistleri dolores'in sesine hasta olduğum, bir ara dağıldığını işittiğim şimfi ne yaptıklarını bilmemekle beraber ''linger, zombi, dreams, ode to my family, icant be with u, just my imagination vs'' gibi harika şarkıları bestelemiş olan kuzey irlandalı ( belfastlı) grup.
    (16.10.2007 01:56)

halil in yeri

    gökova-akyaka'da kadın azmağının yanında meraklısının yüzlerce kilometreden geldiği balık&rakı mekanı. azmak boyunda diğer restoranlar (cennet, kordon ve nadir ) beraber ayaklarınızın altından geçen kefal , levrek yada yılan balıklarını izlerken lahosları götürmek için ideal bir yer. halilin yeri diğerlerine göre biraz daha pahalı sayılabilir. tabi hepsinin kalitesi aynı. ancak yine de tüm azmak boyu restoranları istanbuldaki sıradan bir balık restoranları fiyatında.
    (16.10.2007 01:51)

akyaka

    gökovanın başladığı yada bittiği, bir insanın görüp görebileceği en güzel doğa parçası. ula mimarisi tabanlı ve nail Çakırhan tarafından geliştirilmiş olan bir mirmariye uymak zorunludur burada. sit, özel çevre koruma , kıyı kanun vs ne kadar koruyucu tedbirler varsa hepsi geçerli olduğundan turizm canavarlarından bir nebze korunabilmiştir.
    (16.10.2007 01:42)

halep

    Suriyenin ikinci büyük şehri. Antepten bir saat Antakyadan da bir buçuk saar uzaklıkta nüfusunun %75 civarı sünni arap, kalanının da ermeni kürt ve türkmen olduğu, merkezinde osmanlı etkisini rahatça görebileceğiniz, istisnasız tüm ermenilerin Türkçe bildiği, Türkiyeye kıyasla çok ucuz malların olduğu, dükkanların saat akşam beşten sonra açıldığı ,berbat bir trafiğe sahip bir metropol.
    (16.10.2007 01:31)

oldboy

    adamın ahtapot yediği sahnenin arkaplan çekimlerini izlerken herifin ahtapotu canlı canlı yediğini görünce tiksintimin bir kat daha arttığı bir film. müthiş bir iş çıkarmış koreliler, o ayrı...
    (16.10.2007 01:29)

yehova şahitleri

    sağda solda bildiri vesaire dağıtan bir gruptur ayrıca.
    (16.10.2007 00:58)

cumhurbaskanini halkin secememesi

    parlamenter demokrasilerde doğal bir sonuçtur. cumhurbaşkanını seçiyorsak başbakanın seçimle gelmesi önemi yitirmektedir. İkisi de seçilirse halktan gücünü alan iki lider nasıl anlaşacak? fransada savunma ve dış politika cumhurbaşkanına diğer işler hükümete bırakılarak iş bölümü yapılmaya çalışıldığı halde bile ciddi sorunlar çıkabilmektedir.
    populizm ayağına halk goygoyculuğu yapan zihniyettekiler, cumhurbaşkanını seçimle getirelim diye sallarken hükümet edememe gibi bir sorunun memlemleketi beklediğini görememektedir.
    seçimle gelmeyen cumhurbaşkanlarımız bile hükümetleri zor durumda bırakmışken, gücünü bir meclis oylamasında değil bizatihi sandıktan alan bir cumhurbaşkanını hiç bir başbakan dengeleyemez ve altında ezilir. kanımca anapın memlekete giderayak attığı son kazıktır bu.
    (16.10.2007 00:57)

evlerin önü

bordo bereliler

    o kadar sıradan görünmesine karşılık o kadar müthiş şeyler şeyler yaparlar ki, insan şaşakalır. emsalleriyle yaptıkları yarışmalarda hep derece almaları bir şehir efsanesi filan değildir ( gözümle görmesem inanmazdım ).
    (08.10.2007 00:28)

sayfa: 1...-162-163-164-165

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.